Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Lightning'' izcīna uzvaru savā laukumā un atgriež līdzsvaru sērijā pret ''Rangers''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Lightning'' izcīna uzvaru savā laukumā un atgriež līdzsvaru sērijā pret ''Rangers''
''Lightning'' spēlētāju gaviles pēc vārtu guvuma. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šonakt pie panākuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālā tika pašreizējā čempione Tampabejas ''Lightning''. Klubs ar 4:1 pieveica Ņujorkas ''Rangers'', panākot sērijā līdz četrām uzvarām 2:2.

• Mājinieku panākumu ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Ondrejs Palāts, savukārt, Tampabejas cietoksnis Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 34 no 35 pretinieku izpildītajiem metieniem. Vasiļevskis tika atzīts arī par mača vērtīgāko spēlētāju.

• Vienīgos vārtus ņujorkiešu labā guva Artemijs Panarins.

• ''Rangers'' vārtsargs Igors Šesterkins mača gaitā tika pie savas 600. atvairītās ripas izslēgšanas spēļu ietvaros. Tik daudz metienus viņš ir atvairījis vien 18 spēļu laikā, kas ir jauns NHL rekords.

• Spēle priekšlaicīgi noslēdzās ''Rangers'' uzbrucējam Filipam Hitilam, kurš otrajā periodā cieta sadursmē ar ''Lightning'' aizsargu Viktoru Hedmanu. Viesu hokejists laukuma pameta ar ķermeņa augšdaļas traumu. Vairāk informācijas gan, pagaidām, par sportista traumu nav.

• Tampabeja rezultātu atklāja jau spēles trešajā minūtē. Lai gan viesi meta pa vārtiem nedaudz aktīvāk, rezultātu tas nenesa. Otrā perioda vidusdaļā ''Lightning'' savu pārsvaru jau dubultoja.

• Trešās trešdaļas ievadā mājinieki guva arī trešos vārtus. Vienīgo precīzo raidījumu ņujorkieši izdarīja vien trīs minūtes pirms spēles beigām, kad realizēja skaitlisko vairākumu, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem. Deviņas sekundes pirms mača beigām gan ''Lightning'' guva arī ceturtos un pēdējos vārtus, ripu raidot jau tukšos vārtos.

• Tampabejai izcīnīt panākumu netraucēja arī fakts, ka viesi izpildīja vairāk metienus, kamēr paši nerealizēja nevienu no trim skaitliskajiem vairākumiem.

• Sērijas piektais mačs paredzēts jau naktī uz piektdienu, kad laukuma saimnieces statusu atkal uzņemsies ''Rangers''. Spēles sākums plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

NHL Stenlija kausa izcīņa, konferenču fināli

Austrumi1.sp.2.sp.3.sp.4.sp.5.sp.6.sp.7.sp.Sērijā
Rangers – Lightning6:23:22:31:410.06.12.06.2-2
Rietumi1.sp.2.sp.3.sp.4.sp.5.sp.6.sp.7.sp.Sērijā
Avalanche – Oilers8:64:04:26:5 P4-0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-08 06:25, pirms 2 gadiem
Pēc šīs sezonas tradīcijām, rendžeriem vajag satraumēt Vasiļevski, un tad jau būs vieglāk. Ja nopietni, tad ceru uz Rangers mājas spēļu priekšrocības izmantošanu.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-08 07:14, pirms 2 gadiem
Arī par Rangers, tā Tampa jau besī. Tāpat Lavīnas turzu pacels.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-08 08:16, pirms 2 gadiem
Kurai komandai izdosies paņemt uzvaru viesos,tie droši vien būs finālā.Domājams,čempioni ir attapušies un gribētos redzēt finālā Kolorado-Tampa.

     [+] [-]

, 2022-06-08 09:08, pirms 2 gadiem
Šiem īsts kapiņš par lielo finālu. Un spēki būs jāpatērē krietni. Tikmēr Avalanche var nosacīti atpūsties. Būs vieglāk tikt galā ar nākamo pretinieku un pacelt Stenlija kausu.

     [+] [-]

, 2022-06-08 09:57, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Kurai komandai izdosies paņemt uzvaru viesos,tie droši vien būs finālā.Domājams,čempioni ir attapušies un gribētos redzēt finālā Kolorado-Tampa.
Tas būtu zvērīgs fināls. Beidzot starp komandām, kuras ir pārpildītas ar ekstra klases spēlētājiem, nevis starp komandām, kurām konkrētajā PO brīdī izdevies uzspīdēt un izsist kādu no favorītiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-08 12:17, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Kurai komandai izdosies paņemt uzvaru viesos,tie droši vien būs finālā.Domājams,čempioni ir attapušies un gribētos redzēt finālā Kolorado-Tampa.
Par finālu Kolorado-Tampa !

     [+] [-]

, 2022-06-08 15:55, pirms 2 gadiem
Izskatās ,ka nonāks līdz septītajai spēlei. Let's go Rangers!