Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" par jauno galveno treneri apstiprina Bušē

"Senators" par jauno galveno treneri apstiprina Bušē
Gijs Bušē
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" par komandas jauno galveno treneri iecēlis Giju Bušē, ar kuru izdevies vienoties par līgumu uz trim sezonām.

44 gadus vecais Gijs Bušē kļuvis par 12. galveno treneri "Senators" kluba vēsturē. Iepriekšējās trīs sezonas viņš strādāja Šveices augstākās līgas komandā SC "Bern", bet pirms tam viņš no 2011. līdz 2013. gadam vadīja Tampabejas "Lightning", 2011. gadā palīdzot komandai sasniegt Austrumu konferences finālu.

Bušē ir pirmais nolīgtais treneris jaunā ģenerālmenedžera Pjēra Doriona karjerā. Viņš tika paaugstināts amatā pēc tam, kad 10. aprīlī no amata atkāpās Braiens Marejs, kurš turpmāk būs vecākais padomnieks. 12. aprīlī darbu zaudēja līdzšinējais "Senators" galvenais treneris Deivs Kamerons. "Senators" otro reizi trīs gadu laikā neizdevās iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

2008./2009. gada sezonā Bušē vadībā Dramondvilas "Voltigeurs" triumfēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) izslēgšanas spēlēs jeb Prezidenta kausa izcīņā, nopelnot tiesības startēt Memoriālā kausa izcīņā. Bet 2009./2010. gada sezonā viņš strādāja ar Hamiltonas "Bulldogs", tiekot atzīts par Amerikas Hokeja līgas (AHL) labāko treneri.

Šobrīd bez galvenā trenera ir tikai Kalgari "Flames", kas 3. maijā atlaida Bobu Hārtliju, un Anaheimas "Ducks", kas 29. aprīlī no amata atbrīvoja Brūsu Budro, kurš jau kļuvis par jauno Minesotas "Wild" galveno treneri.

Izmantotie resursi:
nhl.com