Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL Spēlētāju asociācijas nākamais vadītājs pametīs augsta ranga amatu ASV valdībā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL Spēlētāju asociācijas nākamais vadītājs pametīs augsta ranga amatu ASV valdībā
Mārtijs Volšs. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācija kopš augusta meklē jaunu vadītāju, un medijos tiek vēstīts, ka grožus savās rokās ņems Mārtijs Volšs. Viņš gatavs atstāt ASV Darba departamenta vadītāja amatu.

Spēlētāju asociāciju kopš 2013. gada vada Donalds Fērs, un viņa vadībā noslēgti divi kolektīvie līgumi. Taču pēdējos gados auga neapmierinātība ar Fēra darbu. Augustā sākās viņa aizstājēja meklēšana, izveidojot septiņu hokejistu meklēšanas komiteju un palīgā saucos arī uzņēmumu, kas specializējas šādos jautājumos.

Tiek vēstīts, ka par jauno vadītāju kļūs Mārtijs Volšs, kurš pašlaik ieņem augsta ranga amatu ASV valdībā – viņš ir Darba departamenta jeb ministrijas vadītājs. 55 gadus vecais Volšs būtu pirmais no departamentu vadītājiem, kurš pametis Džo Baidena valdību.

Laika posmā no 2014. līdz 2021. gadam Volšs bija Bostonas mērs, un viņš pazīstams kā kaislīgs "Bruins" fans, publisku uzrunu laikā nodemonstrējot savas dziļās zināšanas par hokeju.

Pašreizējais kolektīvais līgums ir spēkā līdz 2025./26. gada sezonas beigām. Tas tika pagarināts Covid-19 laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/marty-walsh-...