Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" uzvar Dalasā, "Capitals" izvairās no izstāšanās

"Blues" uzvar Dalasā, "Capitals" izvairās no izstāšanās
Foto: AP/Scanpix

NHL Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē Sentluisas "Blues" izbraukumā ar 4:1 pieveica Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. Savukārt "Capitals" ar 3:1 uzvarēja Pitsburgu un izvairījās no sezonas beigām, pietuvojoties sērijā līdz 2-3.

Spēles 6. minūtē pēc Robija Fabri piespēles ripa trāpīja pa "Stars" hokejista Breta Ričija slidu un lēnām ieslīdēja vārtos. Izlīdzinājumu Dalasas komanda panāca pēc nepilnām sešām minūtēm, kad vārtu devītniekā ripu ieraidīja Alekss Goligoski.

Otrās trešdaļas vidū pie Kari Lehtonena atvairītās ripas pirmais bija Dmitrijs Jaskins, atjaunojot vadību "Blues" komandai, bet nepilnas trīs minūtes līdz perioda beigām Trojs Brauers bija īstajā laikā un vietā pašā vārtu priekšā, iebakstot ripu mājinieku vārtos. Tieši 100 sekundes līdz spēles beigām Pols Ščastnijs ieraidīja ripu tukšos "Stars" vārtos, nodrošinot Sentluisas komandai uzvaru un vadību sērijā.

"Blues" vārtsargs Braiens Eliots šajā mačā atvairīja 27 pretinieku metienus. "Stars" hokejistiem pēdējā trešdaļā bija iespēja divreiz spēlēt vairākumā, taču tie atkal bija nesekmīgi. Sērijā pret "Blues" dalasieši ir realizējuši tikai vienu no 16 skaitliskajiem pārsvariem.

Sērijas sestā un, iespējams, pēdējā spēle risināsies naktī uz otrdienu Sentluisā. "Blues" komandai šī būs iespēja pirmoreiz kopš 2001. gada iekļūt Rietumu konferences finālā.

„Capitals” izvairījās no izkrišanas, sērijas piektajā mačā ar 3:1 pieveicot „Penguins”. Divus vārtus Vašingtona guva vairākumā, kad izcēlās Aleksandrs Ovečkins un Tīdžejs Ošī, kuriem abiem arī pa rezultatīvai piespēlei. „Penguins” nopelnīja divreiz vairāk soda minūšu nekā pretinieki (12:6), taču tāpat uzbruka daudz vairāk, izdarot 31 metienu pa „Capitals” vārtiem, kamēr Vašingtona atbildēja ar tikai 19 statistikā fiksētiem metieniem. Vienīgos „Penguins” vārtus guva Kriss Kunics vairākumā, bet mača pēdējās 30 minūtēs rezultāts vairs nemainījās. Sērijā vadību 3:2 saglabā Pitsburga.

Savukārt „Sharks” piektajā sērijas spēlē ļoti pārliecinoši ar 5:1 sakāva „Predators” un pārņēma vadību sērijā. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Džo Pavelskis, kurš kopumā šajās izslēgšanās spēlēs iemetis jau astoņus vārtus desmit spēlēs. Sanhosē sastāvā laukumā izgāja arī Lietuvas veterāns Daiņus Zubrus, kuram šī bija debija šīs sezonas „play-off”, un viņš maču noslēdza bez punktiem, bet ar pozitīvu lietderības koeficientu plus viens.

Stenlija kausa izcīņas otrā kārta

RietumiRez.AustrumiRez.
Blues-Stars3:2Lightning-Islanders3:1
Sharks-Predators3:2Capitals-Penguins2:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 23:46, pirms 8 gadiem
Sērija kurā abas komandas simpatizē! Cerams viena no šīm komandām pacels SC!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-08 00:27, pirms 8 gadiem
EUcerin rakstīja: Sērija kurā abas komandas simpatizē! Cerams viena no šīm komandām pacels SC!
Rietumos vispār simpātiskas komandas šobrīd cīnās.

     [+] [-]

, 2016-05-08 01:19, pirms 8 gadiem
kad vaartsargi un aizsardziibas liinija nevelk,Lehtonens nemaak nospeeleet divus vienaadus machus,bet nu cerams ka komanda veel sanjemsies, zaudeejums otrajaa speelee,kad pret visaam izredzeem Blues izraava uzvaru pagarinaajumaa,paaraak ietekmeejis Dallasu

  +3 [+] [-]

, 2016-05-08 08:44, pirms 8 gadiem
Krievi paliek garu degunu pagaidam
Slēpts komentārs: GrantsHills

     [+] [-]

, 2016-05-08 09:06, pirms 8 gadiem
GrantsHills rakstīja: Kuram tas interesē kad ir sācies pasaules čempionāts???
Tiem,kas seko li'dzi NHL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-08 11:31, pirms 8 gadiem
Ja Sharks, aizspēlētos līdz finālam, un paņemtu kausu, sanākttu, ka Lietuva dabūtu redzēt kausu pie sevīm?

  -1 [+] [-]

, 2016-05-08 12:30, pirms 8 gadiem
Ovi nekur vēl nesteidzas
mēğinās kārtīgi sadod pingvīniem pa pleznām