Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Flames'' uz astoņām sezonām par 84 miljoniem pagarina līgumu ar Iberdo

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Flames'' uz astoņām sezonām par 84 miljoniem pagarina līgumu ar Iberdo
Žonatans Iberdo. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari ''Flames'' pagarinājusi līgumu ar šajā vasarā no Floridas ''Panthers'' iegūto Žonatanu Iberdo uz astoņām sezonām par kopējo summu 84 miljoniem dolāru.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari ''Flames'' pagarinājusi līgumu uz astoņām sezonām par kopējo summu 84 miljoniem dolāru ar uzbrucēju Žonatanu Iberdo. Sezonā Iberdo pelnīs 10.5 miljonus ASV dolārus, bet noslēgtā pagarinājuma pirmā sezona būs 2023./2024. gadā.

Iepriekšējā sezonā Iberdo pārstāvēja Floridas ''Panthers'', taču vasarā lielā darījumā tika aizmainīts uz Kalgari ''Flames'', kamēr Florida, kuru nākamajā sezonā pārstāvēs Rūdolfs Balcers, ieguva Metjū Tkačaku.

''Esmu priecīgs būt daļa no ''Flames'' komandas ilgtermiņā. Ar nepacietību gaidu jauno karjeras posmu un esmu uzticīgs šai komandai. Nevaru sagaidīt, kad varēšu spēlēt ''Flames'' līdzjutēju priekšā,'' pēc noslēgtā līguma pagarinājuma citēts Iberdo.

''Priecājamies, ka pratām vienoties ar Iberdo ilgtermiņā. Viņš ir elites hokejists, kurš ir viens no līgas labākajiem uzbrucējiem. Viņš prot ap sevi citus hokejistus padarīt labākus,'' pēc vienošanās panākšanas teica ''Flames'' ģenerālmenedžeris Breds Trelivindžs.

29 gadus veco hokejistu 2011. gada draftā Floridas ''Panthers'' izvēlējās ar augsto trešo numuru un līdz šai vasarai viņš spēlēja tieši šajā komandā. Pagājusī sezona kļuva par viņa rezultatīvāko NHL karjerā - regulārajā turnīrā Iberdo meta 30 vārtus un atdeva 85 piespēles, bet izslēgšanas mačos iemeta vienus vārtus un četras reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Karjeras griezumā Iberdo laukumā devies 671 regulārās sezonas spēlē, kurā sakrājis 613 rezultativitātes punktus (198+415), bet 26 izslēgšanas mačos viņam 21 rezultativitātes punkts (5+16).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/flames-hub...

     [+] [-]

, 2022-08-09 11:59, pirms 2 gadiem
Iberdo?