Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Trīs reizes Stenlija kausu izcīnījušais Sībruks noslēdz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trīs reizes Stenlija kausu izcīnījušais Sībruks noslēdz karjeru
Brents Sībruks. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Čikāgas “Blackhawks” paziņojis, ka komandā 15 sezonas aizvadījušais aizsargs Brents Sībruks savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies. Viņš karjeras laikā trīs reizes kronēts par Stenlija kausa ieguvēju.

Pagājušajā sezonā Brents Sībruks laukumā devās 32 spēlēs, izceļoties ar trim vārtiem un vienu piespēli. Ja karjeras labākajos gados viņš kopā ar Dankanu Kītu veidoja Čikāgas “Blackhawks” pirmo aizsargu pāri, tad pērn Sībruks vairākas reizes tika atstāts starp rezervistiem. 35 gadu vecumā viņš paziņojis, ka traumu dēļ vairs nespēs turpināt karjeru.

“Esmu lepns, ka visu 15 gadu karjeru varēju aizvadīt Čikāgā. Man bija tas gods spēlēt spēli, ko mīlu, kopā ar komandas biedriem, kurus mīlu, ar faniem tribīnēs, kurus mīlu, pilsētā, kuru es un mana ģimene iemīlējām. Pēc vairākām operācijām, neskaitāmām rehabilitācijas stundām un treniņiem uz ledus esmu secinājis, ka nebūs iespējams turpināt karjeru. Šis ir labākais lēmums, ko varu pieņemt savā un ģimenes labā,” pauda Sībruks.

Laika posmā no 2019. gada decembra līdz 2020. gada februārim Sībrukam tika veiktas abu gūžu operācijas, tāpat notika labā pleca operācija. Tomēr labajai gūžai nav palīdzējusi arī operācija, un Sībruks lēmis ilgtermiņa veselības labā likt punktu hokejista karjerai.

Viņš 2010., 2013. un 2015. gadā “Blackhawks” rindās izcīnīja Stenlija kausu. Savā rezultatīvākajā sezonā aizsargs guva 49 punktus. Karjeras griezumā viņš aizvadīja 1114 spēles, izceļoties ar 464 punktiem. 2010. gadā Sībruks kopā ar Kanādas izlasi kļuva par olimpiskā zelta īpašnieku.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blackhawks/news...

     [+] [-]

, 2021-03-05 18:24, pirms 3 gadiem
Vairs tik Kane ar Keith palikuši no leģendārā sastāva ja kapteinis Toews neatgriezīsies..!Thanks Seabrook!LG BLACKHAWKS!💪