Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

82 gadu vecumā aizsaulē devies Veina Grecka tēvs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

82 gadu vecumā aizsaulē devies Veina Grecka tēvs
Valters Greckis. Foto: AP/Scanpix

Par visu laiku labāko hokejistu uzskatītais Veins Greckis paziņojis, ka 82 gadu vecumā mūžībā devies viņa tēvs Valters Greckis, kurš nomiris cīņā ar dažādām slimībām. Tieši sava tēva dēļ Veins Greckis iemīlējis tik ļoti hokeju un vēlējies kļūt par labāko.

Par visu laiku labākā hokejista Veina Grecka tēva nāvi paziņoja pats hokejists savā ''Twitter'' profilā. Valters Greckis miris 82 gadu vecumā. ''Ar lielām skumjām paziņoju, ka aizsaulē devies mans tēvs. Pēdējos gados viņš cīnījās ar daudzām slimībām kā Parkinsona, bet viņš neļāva tām sagraut sevi. Mans tēvs bijis galvenais iemesls, kāpēc iemīlējos hokejā. Viņš iedvesmoja mani ne tikai būt labākajam hokeja laukumā, bet arī dzīvē,'' pauda Veins Greckis.

Valters Greckis bija dēls imigrantu ģimenē. Viņa māte bija poliete, bet tēvs krievs. Arī Grecka tēvs spēlēja hokeju, taču paša vārdiem viņš nebija pietiekami labs, lai to darītu profesionālā līmenī. Veins bija Valtera un viņa sievas pirmais bērns no pieciem. Veins Greckis dzima 1961. gadā. Kad Veins Greckis bija četrus gadus vecs, viņa tēvs mājas pagalmā ierīkoja hokeja laukumu, ko slavenais hokejists dēvēja par ''The Wally Coliseum''.

Valters Greckis aktīvi iesaistījās arī jauniešu hokeja attīstībā un labdarībā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/canada-s-hockey-...