Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Islanders" iemainītajam Vankūveras kapteinim Horvatam pasniedz 68 miljonu līgumu

Agris Suveizda

Ņujorkas "Islanders" iemainītajam Vankūveras kapteinim Horvatam pasniedz 68 miljonu līgumu
Bo Horvats. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņujorkas "Islanders" pavēstījusi par vienošanās panākšanu ar 27 gadus veco kanādiešu centra uzbrucēju Bo Horvatu, kurš piekritis astoņu gadu līgumam par 68 miljoniem ASV dolāru.

Pirms piecām dienām Vankūveras "Canucks" aizmainīja savu kapteini Horvatu (šosezon 49 spēlēs 32+23 punkti) pret uzbrucējiem Antonī Boviljē (9+11) un Ātu Reti (2+0) un nosacītu drafta pirmās kārtas izvēli. Šī Horvatam ir pēdējā sezona sešu gadu līgumā par 33 miljoniem dolāru jeb vidēji 5,5 miljoniem, un vasarā viņš kļūtu par brīvo aģentu. Tas gan nenotiks, jo "Islanders" jau vienojusies ar uzbrucēju par astoņu gadu līgumu un algas palielinājumu par trim miljoniem sezonā.

Jaunais līgums stāsies spēkā nākamsezon, un Horvats būs otrais vislabāk atalgotais spēlētājs komandā – aiz cita kanādiešu centra Metjū Barzela, kuram beigsies trīs gadu līgums par 21 miljonu jeb vidēji 7,0 miljoniem sezonā un sāksies astoņu gadu līgums par 73,2 miljoniem dolāru jeb vidēji 9,15 miljoniem sezonā.

Vankūveras "Canucks" 2013. gadā Horvatu draftēja ar 9. numuru, un viņš NHL karjerā ir aizvadījis 621 spēli, sakrājot 420 (201+219) punktus, 200 soda minūtes un negatīvu lietderību -65. Zvaigžņu spēles dalībnieks debiju "Islanders" rindās viņš varētu piedzīvot naktī uz otrdienu Filadelfijā. Ņujorkas "Islanders" ar 55 punktiem 52 spēlēs ieņem sesto vietu Metropoles divīzijā un no Austrumu konferences izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par pieciem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/islanders/news/...