Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" saglabā cerības, līderu duelī Tampa atstāj sausā "Bruins"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panthers" saglabā cerības, līderu duelī Tampa atstāj sausā "Bruins"
Roberto Luongo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulārā sezona straujiem soļiem tuvojas noslēgumam – lielākajai daļai komandu atlikušas tikai divas spēles. Zaudējuma dēļ vietu Stenlija kausa izcīņā vēl negarantēja Filadelfijas "Flyers", cerības saglabājot Floridas "Panthers". Tikmēr cīņā par Austrumu konferences pirmo vietu Tampabejas "Lightning" atstāja sausā Bostonas "Bruins", un tagad abām komandām ir vienāds punktu skaits.

Filadelfijas "Flyers" pirms noslēdzošās trešdaļas atradās iedzinējos ar 1:4 spēlē pret Ņujorkas "Islanders", taču divi Nolana Patrika precīzie metieni ļāva samazināt deficītu, bet izlīdzinājumu panāca komandas kapteinis Klods Žirū. Tomēr pēdējais vārds piederēja mājiniekiem – tikai 28 sekundes vēlāk izšķirošo ripu iemeta Metjū Barzals, atnesot "Islanders" uzvaru ar 5:4.

Tādējādi "Flyers" vēl nenodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs. Ar 80 spēlēs sakrātajiem 94 punktiem komanda ieņem Austrumu konferences pēdējo "Wild Card" vietu, bet četrus punktus aiz muguras un ar vienu maču rezervē ir Floridas "Panthers", kas šonakt ar 2:1 pieveica Nešvilas "Predators". Lielisks bija Roberto Luongo, kurš atvairīja 45 pretinieku metienus. Pretinieki 0,6 sekundes pirms beigām guva vārtus, bet tie netika ieskaitīti, jo Luongo tika neatļauti traucēts.

Vienu punktu priekšā Filadelfijai atrodas Ņūdžersijas "Devils", kas savā laukumā pieveica Ņujorkas "Rangers" – 5:2. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Teilors Hols, kurš šajā sezonā pretinieku vārtsargus pārspējis 39 reizes un kurš tiek pieskaitīts galvenajiem favorītiem cīņā par MVP balvu. "Devils" nākamā uzvara nodrošinās vietu Stenlija kausa izcīņā, kamēr "Flyers" divās spēlēs varētu būt nepieciešami vismaz trīs punkti, ja "Panthers" savāks maksimumu.

Austrumu konferencē sīva cīņa notiek arī par pirmo vietu. Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 4:0 apspēlēja Bostonas "Bruins", un tagad abām komandām ir 110 punkti. "Bruins" aizvadījusi par vienu spēli mazāk, tāpēc šobrīd kopvērtējumā atrodas augstāk, taču ja rezerve netiks izmantota, lai tiktu pie punktiem, priekšā jau atradīsies "Lightning", jo Tampai ir vairāk pamatlaika un pagarinājuma uzvaru.

Par pirmo spēlētāju Kolumbusas "Blue Jackets" vēsturē, kurš vienas sezonas laikā sakrājis vismaz 80 punktus, kļuvis Artēmijs Panarins, kurš palīdzēja ar 5:4 pagarinājumā pieveikt Detroitas "Red Wings". Ar hat-trick izcēlās Džeimijs Bens, Dalasas "Stars" ar 4:2 viesos pārspējot Sanhosē "Sharks". Pie 50. uzvaras sezonā tika Vinipegas "Jets", bet debitantes Lasvegasas "Golden Knights" uzvarā 43. vārtus sezonā iemeta Viljams Kārlsons.

Regulārā sezona, 4. aprīlis

SpēleRez.SpēleRez.
Devils – Rangers5:2Islanders – Flyers5:4
Blue Jackets – Red Wings5:4 PCanadiens – Jets4:5 P
Lightning – Bruins4:0Panthers – Predators2:1
Flames – Coyotes1:4Canucks – Golden Knights4:5 PM
Sharks – Stars2:4