Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pitsburga un Karolīna Stenlija kausu sāks bez pamatvārtsargiem

Agris Suveizda

Pitsburga un Karolīna Stenlija kausu sāks bez pamatvārtsargiem
Tristens Džerijs. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu sāksies Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa. Karolīnas "Hurricanes" bez pamatvārtsarga Frēderika Andersena uzņems Bostonas "Bruins", bet Pitsburgas "Penguins" naktī uz trešdienu pie Ņujorkas "Rangers" viesosies bez Tristena Džerija un Džeisona Zakera.

Karolīnas "Hurricanes" kļuva par Metropoles divīzijas uzvarētāju, taču regulārās sezonas pēdējās sešas spēles nācās izlaist pamatvārtsargam Andersenam, kurš iedzīvojās ķermeņa lejasdaļas savainojumā. Andersens pirmoreiz kopš aprīļa vidus atsāka nodarbības uz ledus, tomēr oficiāli ir svītrots no pirmās spēles dalībnieku saraksta. "Rīt Fredija nebūs, to varu jums apgalvot. Viņš gan kāpa uz ledus, tā ka varat no tā secināt, ko vēlaties," bilda galvenais treneris Rods Brindamūrs.

Karolīnai šosezon ir mainījusies vārtsargu līnija, un 32 gadus vecais dānis Andersens jaunajā komandā aizvadīja 52 spēles, atvairīja 92,2% metienu un ielaida vidēji 2,17 ripas. Viņa dublieris 32 gadus vecais soms Anti Rānta jaunajā vienībā 28 mačos atvairīja 91,2% metienu un ielaida vidēji 2,45 ripas. Ja Andersenam ir 53 Stenlija kausa spēļu pieredze, tad Rāntam tādu ir piecas.

Vismaz pirmās divas spēles izlaidīs Pitsburgas "Penguins" pamatvārtsargs Džerijs un otrās maiņas uzbrucējs Zakers. Arī viņiem ir ķermeņa lejasdaļas savainojumi, un viņu veselības statuss noteikts kā 'atgriešanās gaidāma kuru katru dienu'. 27 gadus vecais kanādietis Džerijs šosezon 58 spēlēs atvairīja 91,9% metienu un ielaida vidēji 2,42 ripas, bet viņa dublieris 30 gadus vecais amerikānis Keisijs Desmits 26 spēlēs tika galā ar 91,4% metienu un ielaida vidēji 2,79 ripas. Desmitam gaidāma debija Stenlija kausā. Arī Džerijam pieredze gan nav liela – tikai septiņas spēles. Savukārt Zakers šosezon 41 spēlē sakrāja 17 (8+9) punktus, 15 soda minūtes un negatīvu lietderību -2.

Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburga Metropoles divīzijā ieņēma trešo vietu, bet Ņujorkas "Rangers" – otro.

Visas NHL spēļu tiešraides piedāvā Viaplay.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/frederik-a...
https://www.nhl.com/news/tristan-ja...