Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Hurricanes" aptur Vašingtonas deviņu uzvaru gājienu

Rolands Eliņš

"Hurricanes" aptur Vašingtonas deviņu uzvaru gājienu
Aleksandrs Ovečkins pret Karolīnas hokejistu Ronu Heinsiju
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pēc deviņām uzvarām pēc kārtas zaudējumu cietusi Vašingtonas „Capitals”, kura ar 2:4 piekāpās Karolīnas „Hurricanes”, bet Dalasas „Stars” ar 5:1 pārspēja Nešvilas „Predators”.

Vašingtonas „Capitals” bija guvusi deviņas uzvaras pēc kārtas un pēdējās divas spēles aizvadīja pret Bufalo „Sabres” un Zemgu Girgensonu. Šonakt izbraukuma mačā pret Metropoles divīzijas priekšpēdējās vietas īpašnieci „Hurricanes” atpūta tika dota pamatvārtsargam Breidenam Holtbijam, kura vietā laukumā devās vācietis Filips Grūbauers.

Grūbauers atvairīja 33 no 36 pretinieku metieniem, taču nespēja palīdzēt „Capitals” paturpināt uzvaru sēriju. Trešā perioda sākumā gan vēl bija neizšķirts 1:1, taču Erika Stāla un Džefa Skinera vārtu guvumi deva Karolīnai vadību 3:1. Aleksandrs Ovečkins 55. minūtē pēc pretinieku zonā atņemtas ripas vienus vārtus atguva, taču beigās zaudējums 2:4, jo tikai ielaista ripa tukšos vārtos.

Līdz ar to „Capitals” zaudējusi arī līgas līderes godu, jo Dalasas „Stars” savā laukumā pārliecinoši ar 5:1 sakāva Nešvilas „Predators”. Pirmā vadībā gan izvirzījās Nešvilas komanda, taču Dalasas vārtos sekmīgu spēli aizvadīja Anti Niemi, atvairot 33 no 34 pretinieku metieniem, bet Tailers Seigins izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Dalasai nu ir 59 punkti, „Capitals” joprojām 58, tiesa, aizvadīts par divām spēlēm mazāk.

„Penguins” sastāvā divus vārtus šonakt guva Kriss Letangs, palīdzot Pitsburgai atspēlēties no 0:2 pret Detroitas „Red Wings”. Ar 1+2 izcēlās Jevgeņijs Malkins unPatriks Hornkvists, bet uzvaru nesošie vārti Sidnija Krosbija rēķinā. „Penguins” pēdējās piecās spēlēs pratusi iegūt septiņus punktus un tikai vienreiz zaudējusi pamatlaikā.

Saspringts duelis tika aizvadīts Denverā, kur vietējā „Avalanche” atspēlējās no 1:3 pret čempioni „Blackhawks” un ar Erika Džonsona vārtu palīdzību tika pie papildlaika, taču tajā precīzs metiens padevās Džonatanam Teivzam. Līdz ar to uzvara 4:3 Čikāgai, savukārt Edmontonā vietējā „Oilers” ielaida tikai vienus vārtus pret „Ducks”. Šos vārtus guva Raiens Geclafs, un ar to izrādījās pietiekami (1:0), lai „Oilers” negūtu punkta. Sauso spēli „Ducks” vārtos aizvadīja 22 gadus vecais Džons Gibsons, atvairot 21 pretinieku metienu.

NHL spēļu rezultāti, 1. janvāris

KomandasRez.KomandasRez.
Sabres-Islanders1:2Red Wings-Penguins2:5
Hurricanes-Capitals4:2Blues-Wild1:3
Avalanche-Blackhawks3:4 PStars-Predators5:1
Flames-Kings1:4Oilers-Ducks0:1
Coyotes-Jets4:2

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-01 19:22, pirms 9 gadiem
Grūbauers nabags. Pret Girgi abas reizes Holtbijs, bet tagad bekups. Tā arī tie Seibri noslīd uz pēdējo vietu. Varēs vēl Metjūzu paķert sistēmā.