Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Kuļibaba: "Pasaules čempioni? Latvijas izlasēm spēlēšana elites divīzijā ir griesti"

Agris Suveizda

Kuļibaba: "Pasaules čempioni? Latvijas izlasēm spēlēšana elites divīzijā ir griesti"
Valērijs Kuļibaba un Liepājas komanda
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Latvijas četru MHL klubu galvenie treneri Valērijs Kuļibaba ("Liepājas metalurgs"), Gints Bikars ("Prizma-Rīga"), Vjačeslavs Nazarovs ("Juniors") un Leonīds Tambijevs ("Rīga") laikrakstam Sovetskiy Sport atbildējuši uz četriem jautājumiem saistībā ar Latvijas jauniešu hokeju un Latvijas hokeju kopumā.

Kādas ir jūsu attiecības ar pārējiem Latvijas klubiem – karš, konkurence, draudzība, sadarbība?
Valērijs Kuļibaba: Ar rīdziniekiem sadarbojamies. Mūsu pieaugušo komanda ir "Dinamo" fārmklubs. Bet MHL esam konkurenti. Un derbijs mums nebūt nav tukša skaņa. Liepāja taču skaitās province, tāpēc mums galvaspilsētas puikas apspēlēt ir divtik patīkami.
Gints Bikars: Konkurence. Ar "Junioru" mums ir īpašs derbijs. Kad nokožam šo komandu, atņemam tai punktus, tad gūstam īstu baudu. Kāpēc? Tāpēc, ka arī tā ir Rīgas komanda, taču to nodrošina valsts. Bet mēs esam privāts klubs.
Vjačeslavs Nazarovs: Draudzība, īpaši starp treneriem. Ja mēs naidotos, nekas labs nesanāktu. Kaut gan uz ledus, saprotams, draugu nav.
Leonīds Tambijevs: "Juniors" ir mūsu fārmklubs. Bet pārējie...Konkurenci ar tiem pagaidām nejūtu, jo tie spēlē MHL-B grupā. Liepāja tagad savā divīzijā ir līdere. Lai tiek uz A grupu, tad arī parunāsim par sāncensību...

Kā savā starpā dalāt hokejistus? Latvijā to nemaz nav tik daudz...
V.K.: Sēžamies ar treneriem un izliekam kārtis...Jokoju, protams. Ja nopietni, Liepājā cenšas strādāt ar saviem kadriem. Skola mums ir ļoti pieklājīga. Arī reģioniem veltām lielu uzmanību. Saprotams, ka sacensties ar Rīgu ir bezjēdzīgi – tā ir miljonu pilsēta, un tur dzīvo puse valsts. Bet cenšamies atrast tīrradņus lauku komandās, izzvejot tos no turienes.
G.B.: Labākie puiši aiziet uz Rīgas "Dinamo" sistēmu – "Rīga", "Juniors"...Bet tie, kas paliek bešā, nāk pie mums. Sanāk, barojamies ar pārpalikumiem. Un tiem, kurus izaudzina mūsu skola "Pārdaugava". Kaut arī viņus "Dinamo" nopietni vilina. Tagad saprotiet, kāpēc mums lieku reizi iekost "Junioram" ir kas līdzīgs varoņdarbam? Ja kādreiz iekļūsim A grupā un tur apspēlēsim "Rīgu", tā jau būs ekstāze.
V.N.: Tā arī dalām...Spēlē visi puiši, kas vispār atnāk nodarboties ar hokeju. Cenšamies pret katru attiekties uzmanīgi.
L.T.: Visi puikas tiecas nokļūt "Dinamo" sistēmā. To arī izmantojam.

Kad Latvijas jauniešu un pieaugušo izlase uzvarēs pasaules čempionātā?
V.K.: Šogad! Pārlieku optimistiski? Kāds jautājums, tāda atbilde! Kā var salīdzināt mazo Latviju ar Krieviju, kur vienā Maskavas rajonā Mitino dzīvo divreiz vairāk cilvēku? Vai tas kādreiz notiks? Droši vien, jā – pēc kodolkara, kad atjaunosim hokeju...Ja pavisam nopietni – nekad. Visas mūsu izlases spēlē pasaules čempionāta elites divīzijā, un tie ir griesti. Ja pēkšņi aizķeram kādu grandu – tie jau ir nacionālie svētki!
G.B.: Baidos, ka es to noteikti neieraudzīšu...Cik man ir gadu? Gandrīz 50. Kaut arī nekad nevar zināt, varbūt kādreiz kas tāds arī notiks. Bet cīnīties vajag ar Krieviju, Kanādu, ASV, Čehiju, Somiju un Zviedriju...Mums ir jālepojas jau ar to, ka esam pasaules labāko astotniekā.
V.N.: Gribētos pēc iespējas ātrāk. Jebkurā vecuma grupā. Bet...Sirdī vēlos, bet ar galvu saprotu, ka tas nenotiks drīz. Tāpēc, ka mums ir grūti sacensties ar pasaules hokeja monstriem.
L.T.: Mums ir maza valsts ar pieticīgiem spēlētāju resursiem. Tāpēc mūsu izlašu piedalīšanās A divīzijā – tas jau ir labi.

Kas šobrīd notiktu Latvijas jaunatnes hokejā, ja nebūtu MHL?
V.K.: MHL deva grūdienu puišu izaugsmē. Tagad visu vecuma izlašu galvenie treneri jau vairs nesavāc spēlētājus, kā bija agrāk, bet gan atlasa tos. Pateicoties tam, ka 90 cilvēki spēlē MHL.
G.B.: Grūti būtu...Tāpēc, ka mums ir Latvijas čempionāts pieaugušajiem un jauniešiem, bet junioriem nekā nav.
V.N.: MHL Latvijā izraisīja milzīgu interesi un deva grūdienu hokeja attīstībai. Tagad mazajiem ir parādījies mērķis. Agrāk viss beidzās ar vietējo čempionātu, bet tagad horizonts ir pabīdījies...
L.T.: Daļa perspektīvo jauniešu aizbrauktu, citu daļu pavisam zaudētu, un tikai daži spēlētu Latvijas čempionātā.

Uzrunāts tika arī līgas izpilddirektors Aleksejs Antonovs: "Latvija ir ļoti tuvu tam, ko ideālā vēlamies iegūt no MHL. Tajā audzina savu jaunatni un gatavo to izlasēm. Tas ir tas modelis, kas tuvākajos gados atnesīs nopietnu ieguvumu. Tāpēc, ka visi dzīves likumi runā par to, ka nebūs nekādas attīstības, kamēr neiestāsies par savu jaunatni. Latvijā izdarīja savu likmi. Un tas ir atmaksājies - "Dinamo", piemēram, jau spēlē Porejs, Biezais, Bičevskis un Gudļevskis, kuri izgāja MHL skolu un pierādīja savas tiesības spēlēt KHL."

Izmantotie resursi:
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...

1 2 3 4 5 6 197 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2012-12-11 20:36, pirms 12 gadiem
Neko jau nepareizu nepateica, bet brīnumi var notikt.

 +14 [+] [-]

, 2012-12-11 20:38, pirms 12 gadiem
diez gan "patriotiska" atbilde no padomju augļa...

 +15 [+] [-]

, 2012-12-11 20:40, pirms 12 gadiem
Pasakiet kāda jēga no trenera, kas pasaka saviem puišiem, ka viņi nekad nebūs čempioni un vispār? Kā var kaut ko uzvarēt, kaut vienu spēli, ja ir tāda domāšana!
Treneris=motivators....

 +13 [+] [-]

, 2012-12-11 20:43, pirms 12 gadiem
eDzuliC rakstīja: Pasakiet kāda jēga no trenera, kas pasaka saviem puišiem, ka viņi nekad nebūs čempioni un vispār? Kā var kaut ko uzvarēt, kaut vienu spēli, ja ir tāda domāšana!
Treneris=motivators....
Savickis pirms sezonas gribeja Gagarinu, visus motiveja, Dinamo rezultatus atgadinat?!

  -1 [+] [-]

, 2012-12-11 20:44, pirms 12 gadiem
Tukši vārdi

  +2 [+] [-]

, 2012-12-11 20:46, pirms 12 gadiem
Grozhi kaa gribi, bet to junioru tieshaam mums ir maz, lai cinitos par medalaaam. Stipri shaubos vai ir iespejams kas labaks par 1994-gadu, kas labakaja sastavaa varetu cinities ar visaam labakajaam izlaseem

  +4 [+] [-]

, 2012-12-11 20:57, pirms 12 gadiem
Alibaba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-11 21:25, pirms 12 gadiem
Kad uzvarēs PČ, ja katru gadu valsts iedzīvotāju skaits sarūk par n-tajiem tūkstošiem..es teiktu..nekad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-11 21:28, pirms 12 gadiem
Kā nekad? Kā somi var..paies kāds laiks un ja ekonomika un demogrāfija ies uz augšu tad viss ir iespējams..Somija, Zviedrija un čehija iedzīvotāju skaita ziņā ar Krieviju salīdzinot ar nav nekas...

  -1 [+] [-]

, 2012-12-11 21:31, pirms 12 gadiem
žetons
žirga rakstīja: Haļimbābā

  -4 [+] [-]

, 2012-12-11 21:33, pirms 12 gadiem
tricker rakstīja: Kā nekad? Kā somi var..paies kāds laiks un ja ekonomika un demogrāfija ies uz augšu tad viss ir iespējams..Somija, Zviedrija un čehija iedzīvotāju skaita ziņā ar Krieviju salīdzinot ar nav nekas...
Tu esi gatavs likt galvu ķīlā ka pēc 15-20 gadiem eksistēs tādas valstu robežas kādas tās ir šobrīd? Strauji mainīgajā pasaulē kāda tā ir šobrīd var sagaidīt visādus interesantus pagriezienus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-11 21:38, pirms 12 gadiem
Es Esmu Leģenda ^ ^ rakstīja: O! Mazie sportacentra lietotaji jau sak cepties ! Tagad saks pieradit, ka bus cempioni, lai gan pat pusfinals nespid !
Tehniski jau veicas, ja tiek tajā pašā 1/4 finālā, jo tā pārstāvniecība ~ 50 valstis ir pamaza, bet nu, cerams, ka nākotnē konkurence tikai pieaugs.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-11 21:38, pirms 12 gadiem
tricker rakstīja: Kā nekad? Kā somi var..paies kāds laiks un ja ekonomika un demogrāfija ies uz augšu tad viss ir iespējams..Somija, Zviedrija un čehija iedzīvotāju skaita ziņā ar Krieviju salīdzinot ar nav nekas...
Atgādināšu: Somijā un Zviedrijā ir DAUDZ vairāk halles un spēlētaju nekā Latvijā (tam nav tieša sakara ar iedzīvotāju skaitu). Abās valstīs ir nopietnas hokeja līgas, spēcīga infrastukrtūra u.t.t. Kamēr Latvijā viss tiks balstīts tikai uz vienu klubu - tikmēr nekas vairāk arī nebūs kā šobrīd, tieši otrādi - nākotnē potenciāli visas iespējas ir Vācijai, Francijai, Dānijai, Norvēģijai mūs apsteigt visos līmeņos...

 +12 [+] [-]

, 2012-12-11 21:39, pirms 12 gadiem
simeks2 rakstīja: Būsim reāli. Latvijas hokejam nav nākotnes..
Tu arī no 21. decembra sektas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-12-11 21:42, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Atgādināšu: Somijā un Zviedrijā ir DAUDZ vairāk halles un spēlētaju nekā Latvijā (tam nav tieša sakara ar iedzīvotāju skaitu). Abās valstīs ir nopietnas hokeja līgas, spēcīga infrastukrtūra u.t.t. Kamēr Latvijā viss tiks balstīts tikai uz vienu klubu - tikmēr nekas vairāk arī nebūs kā šobrīd, tieši otrādi - nākotnē potenciāli visas iespējas ir Vācijai, Francijai, Dānijai, Norvēģijai mūs apsteigt visos līmeņos...
Atļaušos teikt, ka dāņi , norvēģi un ģermāņi jau ir priekšā. Franči spēruši platu soli pretī dubultojot spēļu skaitu League Magnus. Katrā ziņā spēcīgas izlases pamatā ir spēcīgs nacionālais čempionāts, tas ir fakts.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-11 21:44, pirms 12 gadiem
Tambijevs tā pašpārliecināti izteicies par to konkurenci. Esmu pārliecināts, ka Liepājas komanda ja ne uzvarētu, tad ļoti sīvi cīnītos ar HK Rīgas puišiem.

  -3 [+] [-]

, 2012-12-11 21:44, pirms 12 gadiem
Es Esmu Leģenda ^ ^ rakstīja: Vai te vispar kaut kam ir nakotne? Nonesis Siguldas trasi, nebus ari bobsleja. Ak, sliktie krievi, tadu trasi bija uzbuvejusi un nevajadzigu hokeja skolu ieviesa.
Vai tad tu nelasīji , ka Okupācijas sekas bija kaut kādi 640 miljardi un kaut kādi gaismas gadi, vismz tā mūsu Eiroparlametāriete bija sarēķinājusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-12-11 21:49, pirms 12 gadiem
Ārprāts, cik lūzeriska atbilde. Pēc tādas loģikas Mitino sādžas hokeja komanda arī varētu spēlēt PČ. Tikai nespēlē un nekad nespēlēs. Un Ķīnas hokeja un basketbola komandām vajadzētu dr..st visus pēc kārtas. Bet tā tas nav un maz ticams, ka būs. Daudziem ir asinīs ieaudzis, ka panākumus nosaka valstu izmēri un komandu budžeti, tad tas tiek iepotēts spēlētājiem un iznākums " uz sejas". Lai pastāsta to " Miracle on Ice" hokejistiem vai tiem pašiem norvēģiem, kuru panākumi pēdējos gados ir krietni labāki. Nerunājot jau par somiem.

     [+] [-]

, 2012-12-11 21:51, pirms 12 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: Spēcīga nacionālā čempionāta pamatā ir NAUDA!
Nu ja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-11 21:55, pirms 12 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: + Austrijai, Baltkrievijai, Italijai ar laiku ari Ukrainai, Kazahstanai
Itālijai ne. Itālijā hokejs ir koncentrēts Dienvidtirolē - izņemot Milānu, pārējās komandas ir no Cēsu lieluma pilsētiņām...
Ukrainā arī ir tikai dažas hokeja pilsētas - šobrīd 4 no 7 Ukrainas līgas komandām ir no Kijevas vai apkārtnes... Kamēr netiks saceltas halles pārējos reģionos liela potenciāla nebūs...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-11 21:55, pirms 12 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: Norvēģi un dāņi gluži negribētu teikt, ka ir baigi priekšā -
paņem FRA, SLO, DEN, NOR 5-6 labākos spēlētājus nost un viņi vairs nav nekas - normālas komandas aizstāj ar 5-6 līdzvērtīgiem, šīm komandām jau vairs nav līdzvērtīgi kadri...
Nu nu, nu jau tu bur drāmu nedaudz. Pafilosofējot par Latvijas izlasi, kur tā būtu bez 5-6 līderiem. Situācija analoga.

     [+] [-]

, 2012-12-11 21:57, pirms 12 gadiem
eDzuliC rakstīja: Pasakiet kāda jēga no trenera, kas pasaka saviem puišiem, ka viņi nekad nebūs čempioni un vispār? Kā var kaut ko uzvarēt, kaut vienu spēli, ja ir tāda domāšana!
Treneris=motivators....
reizem shada motivacija sadusmo, un puishiem bus vnk vēlme censties vēl vairāk, lai mēģinātu pierādīt, ka treneri kļūdās
1 2 3 4 5 6 197 komentāri