Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Beļavskis turpinās vadīt "Dinamo-Šiņņik"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Beļavskis turpinās vadīt "Dinamo-Šiņņik"
Aleksandrs Beļavskis pie "Dinamo-Šiņņik" stūres
Foto: mhl.khl.ru

Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" bijušais spēlētājs Aleksandrs Beļavskis (49) nākamajā sezonā turpinās trenēt baltkrievu "Dinamo-Šiņņik" klubu. Pirms tam viņš spēja aizvest šo komandu līdz Pasaules kausa pusfinālam un MHL play-off.

Baltkrievijā dzimušais Beļavskis stājās "Dinamo-Šiņņik" galvenā trenera amatā pirms iepriekšējās sezonas. "Viens no Vladimira Jurzinova vadītā Rīgas "Dinamo" sudraba sastāva atslēgas spēlētājiem iepriekšējos divdesmit gadus dzīvoja Zviedrijā. Aizvadītajā sezonā Beļavskis kļuva par atslēgas figūru arī Bobruiskas komandā," raksta championat.com. "Zviedrijā viņš pabeidza treneru augstāko skolu, pēc tam visai sekmīgi strādāja ar zviedru junioru komandām "Modo" un "Björklöven". Jāatzīst, ka dzimtenē viņš atgriezies triumfāli. MHL vidusmēra komanda šī speciālista vadībā izšāva pirmssezonas Pasaules kausā Omskā, apspēlējot līdzšinējos kausa īpašniekus ("Omskije Jastrebi")."

MHL aizvadītā sezona kļuva par veiksmīgāko Bobruiskas kluba pastāvēšanas vēsturē. Regulārajā turnīrā tika izcīnīta 12. vieta, bet izslēgšanas spēlēs komanda tika līdz astotdaļfinālam. Beļavskis turpinās vadīt "Dinamo-Šiņņik" arī nākamajā sezonā.

Spēlētāja karjeras laikā Rīgas "Dinamo" rindās Beļavskis izcīnīja PSRS čempionāta sudraba medaļu (1988). Latvijas izlases sastāvā viņš piedalījies sešos pasaules čempionātos (1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002) un Soltleksitijas olimpiskajās spēlēs (2002).



Izmantotie resursi:
championat.com
mhl.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-12 16:28, pirms 11 gadiem
Ļoti labs meistars!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-12 16:44, pirms 11 gadiem
bauernike rakstīja: Ļoti labs meistars!
tā jau ir pagātne. Šobrīd viņš jau ir treneris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja