Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:739, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēde 23. augusta lēmumi

23.augustā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas izlases gatavošanās gaita Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram;
- Latvijas čempionāti 2016./2017. sezonā
- LHF biedru kandidāts – Latvijas Hokeja Līga

Par Latvijas hokeja izlases gatavošanos Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram LHF valdi informēja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Viņš atzina, ka kandidāti ir apzināti, pirmais oficiālais treniņš ir paredzēts 28. augustā „Arēnā Rīga”. Treniņnometnes ietveros tiks aizvadīta viena pārbaudes spēle ar Dānijas izlases hokejistiem, pēc kuras tiks nosaukts galējais sastāvs.

LHF valde apstiprināja pieteiktās komandas 2016./2017. gada sezonā Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā. Pietikumi saņemti no HK Liepāja, HK Kurbads, HK Mogo, HK Prizma, HK Zemgale/LLU, HS Rīga un Pārdaugava. Arī 1. līgā startēs septiņas komandas: Daugavpils Dz/Cargo, Liepāja juniors, HK Tukums/Stiga RM, Venta 2002, HS Rīga 2000 un Jūrmalas SS.

LHF valde apstiprināja nolikuma izmaiņu Latvijas kausa izcīņā. Spēļu pagarinājumi tiks aizvadīti formātā "trīs pret trīs", izņemot finālspēli, kura 17. februārī norisināsies „Arēnā Rīga”

Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēm jaunajai sezonai astoņās vecuma grupās ir pieteikušās 110 komandas, no kurām 10 Lietuvas komandas (U9 – 18, U10 – 11, U11 – 10, U12 – 16, U13 – 5, U14 – 17, U16 – 15, U18 – 8).

6. jūnijā LHF saņēma biedrības „Latvijas Hokeja Līga” iesniegumu ar lūgumu uzņemt to LHF biedros. Uz LHF valdes sēdi tika uzaicināts „Latvijas Hokeja Līgas” pārstāvis Edgars Svencis, kurš iepazīstināja LHF valdi ar biedrības mērķiem un uzdevumiem. Svencis atzina, ka „Latvijas Hokeja Līgas” galvenais uzdevums ir apvienot amatieru hokeja līgas un attīstīt amatieru hokeju reģionos. Šobrīd sacensībām jau ir pieteikušās 60 komandas.