Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram veltīta preses konference

Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram veltīta preses konference
Foto: AFI

Šodien, 30. augustā, Rīgas domes telpās norisinājās Sergeja Žoltoka piemiņas turnīram veltīta preses konference. Preses konferencē piedalījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gluhovs, Latvijas U-20 izlases trenera palīgs Aigars Cipruss, Ēvalds Grabovskis LHF izpilddirektors un Sergeja Žoltoka fonda vadītājs, LHF sponsors – Tomas Panteli – Aldara izpilddirektors

Klātesošie uz neilgu mirkli ieslīga nesenā pagātnē, kad uz lielā ekrāna tika rādīti Sergeja Žoltoka spiltākie hokeja mirkļi. Tas ir apbrīnojami, klusībā pie sevis runāja kāds no preses konferences dalībniekiem. To var skatīties vēl un vēl!

LHF prezidents Kirovs Lipmans stāstīja par tradīciju turpināšanu organizējot, nu jau sesto gadu pēc kārtas, Sergeja Žoltoka turnīru: Dziļā cieņā pret Sergeju, viņa mīlestību pret hokeju un ideju par šīs spēles attīstību Latvijā radās idejas par Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra organizēšanu. Lipmans turpināja, ka LHF mērķis turnīra organizēšanā ir popularizēt hokeju jaunatnes vidū, kas arī dod labu iespēju sezonas sākumā junioriem uzsākt gatavoties pasaules čempionātam.

Rīgas domes pārstāvis Viktors Gluhovs pauda, ka arī turpmāk Rīgas dome atbalstīs hokeju un darīs visu, lai turnīra tradīcija netiktu lauzta un, turnīrs nākamgad notiktu septīto reizi.

Tā kā mūsu junioru izlasei šodien bija paredzēts pirmā kopā sanākšana uz ledus, tad Latvijas U-20 izlases galvenais treneris uz tikšanos ar preses pārstāvjiem bija deleģējis savu palīgu, vēl nesen aktīvu hokejistu, labi zināmo Aigaru Ciprusu. Cipruss pastāstīja, ka ar šo turnīru junioru sāk gatavoties pasaules čempionātam, kur galvenais mērķis ir izcīnīt vietu augstākajā divīzijā.

Sergeja Žoltoka fonda vadītājs Ēvalds Grabovksis prezentēja visiem klātesošiem fonda mājas lapu Sergeja Žoltoka Fonds, kura ar šo dienu sāk uzņemt savus apmeklētājus. Grabovksis uzsvēra mājas lapas sadaļu Mēs lepojamies, kur kā pirmais stāv Sergeja Žoltoka vārds.

Sergejam vienmēr apkārt centās būt jaunie hokejisti un viņš nevienam neatteica ne autogrāfa, ne padoma sniegšanā. Tāpēc ir loģiski, ka LHF jau sesto reizi rīko Sergeja Žoltoka piemiņas turnīru junioru izlasēm.