Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena Bratislavā

Pirmā diena Bratislavā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta avīze/f64

Latvijas hokeja izlase šodien ieradās Bratislavā, kur aizvadīs savu 15. pasaules čempionātu pēc kārtas augstākajā divīzijā.

Mūsu hokeja izlasei pirmā pieturvieta bija Vīne, no kurienes tālāk ceļš veda uz 2011. gada hokeja galvaspilsētu Bratislavu, kur Latvijas izlase aizvadīs pirmās trīs apakšgrupas spēles ar Čehijas, Somijas un Dānijas valstsvienībām.

Jau pirmajā dienā, mūsu vienība aizvadīja savu pirmo ledus treniņu pārbūvētajā Bratislavas arēnā, kur tālajā 1995. gadā par vietu „A” grupā piekāpās mājiniekiem slovākiem.

Rīt, ar spēlēm Bratislavā un Košicē tiks atklāts 75. pasaules čempionāts hokejā, savā starpā nūjas krustos Krievijas un Vācijas, Slovākijas un Slovēnijas, Šveices un Francijas, kā arī Baltkrievijas un Kanādas komandas. Latvijas valstsvienība savu pirmo spēli čempionātā aizvadīs dienu vēlāk pret pasaules čempioniem Čehijas izlasi.

Sestdien, 30. martā pirms spēles ar Čehiju tiks nosaukti to 23 spēlētāju vārdi, kuri tiks pieteikti pasaules čempionāta pirmajam posmam. Otrajā posmā drīkstēs pieteikt vēl papildus divus hokejistus. Atgādinām, ka mūsu vienība uz Bratislavu devās 25 spēlētāju sastāvā, no kuriem 3 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji.