Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

U-18 PČ 2. diena

U-18 PČ 2. diena
Foto: Mārtiņš Aiše

Ungārijas jauniešu izlase pēc neveiksmīgās iepriekšējās dienas spēles pret Kazahstānu, šodien spēja pārliecinoši apspēlēja Lielbritānijas vienaudžus. Latvijas U-18 izlase savā otrajā čempionāta spēlē sagrāva Kazahstānu, kura dienu iepriekš spēja izraut uzvaru pār Ungāriju.

Ungāri pārliecinoši pret Lielbritāniju

Ungārijas vienība spēli pret britiem uzsāka diezgan pārliecinoši, jau pirmā perioda 16-tajā minūtē tablo vēstīja 3:0 par labu ungāriem. Kanādiešu speciālista, Kevina Primo komanda divreiz spēja realizēt skaitlisko vairāku, kas ar grūtībām izdevās iepriekšējā spēlē. Otrajā periodā ungāri savu pārsvaru spēja palielināt vēl par vieniem vārtiem.

Pēdējā trešdaļā Lielbritānijas komanda spēli nedaudz līdzsvaroja, perioda mikromaču nospēlējot neizšķirti 2:2. Spēles beigu sirēnai atskanot, tablo vēstīja 7:3 (3:0, 2:1, 2:2) Ungārijas komandai par labu. Ungāru uzvaras pamatā bija lieliskā spēle skaitliskajā vairākumā, kad tika gūti pieci no septiņiem vārtiem.

Latvija grauj Kazahstānu

Latvijas U-18 hokeja izlase pārliecinoši ar 8:1 (3:0, 1:0, 4:1) apspēlēja Kazahstānas komandu un šobrīd ar sešiem punktiem ieņem pirmo vietu, tas gan vēl nav rādītājs, jo katrai komandai vēl ir jāaizvada divas spēles čempionātā.

Mūsu izlases labā jau spēles trešajā minūtē rezultātu atklāja Krišs Lipsbergs, otrie vārti ASV čempiona Teodora Bļugera kontā, sekundi pirms perioda beigām Edgaram Kļaviņam izdevās panākt jau 3:0. Otrajā periodā mūsu jaunieši uzbruka daudz bīstamāk, tomēr tikai vienreiz izdevās ripu iedabūt pretinieku vārtos, precīzs bija Roberts Lipsbergs. Trešajā trešdaļā kazahu vārtsargs tika pārspēts vēl 4 reizes, dublis Laura Ranceva kontā, pa reizei izcēlās Juris Ziemiņš un Artjoms Dašutins. Kazahiem spēles beigās izdevās gūt goda vārtus, tomēr tas vairs neietekmēja spēle gaitu. Latvijai trīs punkti un otrā uzvara čempionātā.

Pēc spēles abu komandu treneri sniedza savu vērtējumu par spēli:
Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, Ēriks Miļuns: Bija redzams, ka pretinieki bija ļoti noskaņojušies pret mums. Pateicoties viņu organizētai darbībai arī mums nācās nervozēt. Rezultāts negāja uz priekšu kā gribētos, it sevišķi otrais periods. Paldies puišiem, kuri nospēlēja disciplinēti, bez vaļībām. Ja šāda spēle nenotiktu mājās, mums spēlēt būtu vieglāk, jūtams, ka čaļiem potenciāls ir lielāks nekā nospēlējām. Ir redzams, ka mums iekšā ir, bet ārā vēl nenāk. Galvenais, ka esam uzvarējuši nākamo spēli. Iemeta visas maiņas, kas norāda, ka mums nav konkrēta līdera, bet līderis ir komanda. Kopumā tā bija komandas uzvara.

Kazahstānas U-18 izlases galvenais treneris Vasilijs Vasilčenko: Latvijas komanda bija daudz spēcīgāka, spēlēja taktiski gudri. Mūsu komandai bija spēļu prakses trūkums, uz ārzemēm praktiski nebraucām, spēlētājos bija jūtama nepārliecinātība. Ļoti labu mācība nākamajām spēlēm pret Itāliju un Lielbritāniju.