Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Izaicinājuma kausā pārliecinoša uzvara pār Itāliju

Izaicinājuma kausā pārliecinoša uzvara pār Itāliju
Foto: Hildrup Photo

Šodien, 11. februārī Latvijas izlase savā otrajā Euro Ice Hockey Challenge turnīra spēlē ar rezultātu 7:1 (3:0, 2:0, 2:1) sagrāva Itālijas vienību. Mūsu komandas labā divus vārtus guva Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis.

Jau spēles otrajā minūtē, pēc Armanda Bērziņa un Kaspara Saulieša piespēles, vārtus guva Juris Štāls. Perioda turpinājumā spēles rezultātu līdz 3:0 palielināja Roberts Bukarts un Andris Džeriņš. Arī otrajā periodā Latvijas izlasei piederēja liels pārsvars, kas vainagojās ar Kaspara Saulieša vārtu guvumu. Piektos komandas vārtus, realizējot skaitlisko vairākumu, guva Gints Meija. Pēdējā trešdaļā otro reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis. Itāļi, pēc Stefano Marčeti precīzā metiena, spēja gūt vien goda vārtus. Spēles signālam atskanot, tablo vēstīja 7:1 Latvijas izlases labā. Par mača labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīts, divu vārtu autors – Roberts Bukarts.

Vakar, turnīra otrajā spēlē mūsu šodienas klienti– Itālijas izlase negaidīti ar 4:3 pārspēja mājiniekus norvēģus. Rīt mūsu komandai izaicinājuma turnīra pēdējā spēle pret Norvēģijas izlasi. Spēles sākums 16:00.

Pēc uzvaras pār Itāliju, Latvijas izlases pirmo vārtu autors Juris Štāls atzina: Labi iesākām spēli, uzreiz guvām vārtus, līdz ar to pārņēmām spēles iniciatīvu. Visu spēli diktējām tempu, neļāvām itāļiem attapties. Jāuzsver komandas disciplīna, gan mazākumā, gan vienādos sastāvos, kas bija uzvaras pamatā. Runājot par savu spēli, tad jāsaka, ka daudz palīdzēja maiņas partneri, bija viegli saprasties. Ļoti labi, ka pārliecinoši vinnējām, rīt noteikti centīsimies parādīt labu sniegumu.

Šodien Latvijas izlasē depitēja 19 gadu vecais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš:Izlasē bija pirmās maiņas uztraukums, bet pēc tam viss aizgāja, maiņai bija labi momenti! Treneris pēc spēles atzina, ka ar komandas sniegumu ir apmierināts, kaut gan vienmēr var labāk! Tagad ir jāgatavojas rītdienas spēlei un jāpierāda sevi!

Latvija – Itālija 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Vārti: 1:0 Štāls (Bērziņš, Saulietis) 1:02, 2:0 Bukarts (Meija, Jass) 10:32, 3:0 Džeriņš (Bukarts) 17:49, 4:0 Saulietis (Štāls) 25:03, 5:0 Meija (Džeriņš, Jass, vair.) 31:10, 6:0 Bukarts (Pujacs, Andersons) 44:58, 6:1 Marketi (Akvino, Pitī) 46:01, 7:1 Saulietis (Širokovs, Bērziņš) 56:26
Vārtsargi:Lūsiņš – Tragusts (no 20:00 līdz 40:00 Belisimo)
Metieni:35:21
Soda minūtes:24:44