Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 izlase pirmajā pārbaudes spēlē ar 5:2 uzveic Kazahstānas vienaudžus

Latvijas U20 izlase pirmajā pārbaudes spēlē ar 5:2 uzveic Kazahstānas vienaudžus
Latvijas U-20 hokeja izlase pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pieveic Kazahstānu
Foto: Mārtiņš Aiše

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U20 hokeja izlase otrdien, 8. decembrī pirmajā savstarpējā pārbaudes spēlē „Ozo” ledus hallē ar 5:2 (2:2, 2:0, 1:0) izcīnīja uzvaru pār Kazahstānas junioru izlasi.

Pēc Rodrigo Ābola un Eduarda Hugo Jansona precīziem metieniem, spēles astotajā minūtē Latvijas juniori jau bija vadībā ar 2:0. Tomēr līdz pirmās trešdaļas beigām kazahi panāca izlīdzinājumu 2:2. Otrajā periodā Mārtiņa Dzierkala un Rūdolfa Balcera vārti atjaunoja mūsu izlasei divu vārtu pārsvaru, 4:2 pēc otrās perioda. Noslēdzošajā trešdaļā spēlei punktu pielika Rodrigo Ābols un Latvijas U20 hokeja izlase ar 5:2 svinēja panākumu pirmajā pārbaudes spēlē pār Kazahstānas izlasi.

Par rezultatīvāko spēlētāju mačā kļuva Mārtiņš Dzierkals, kurš guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tieši viņš tika nosaukts par komandas labāko spēlētāju. Kazahstānas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts pirmo vārtu autors Dmitrijs Bikovs.

Trešdien Ozolniekos komandas aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli ar kazahiem. Mača sākums paredzēts 19:10. Pēc šīs spēles Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs nosaukts spēlētājus, kas dosies uz pasaules čempionātu.