Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kuldam uzvaras ripa mazākumā un deviņi metieni, Rubīns piespēlē brīnumainā galotnē

Agris Suveizda

Kuldam uzvaras ripa mazākumā un deviņi metieni, Rubīns piespēlē brīnumainā galotnē
Eduards Jansons (nr.3) un Edgars Kulda (nr. 23). Foto: mettalurg-nk.ru

Kamēr Šveicē, Francijā un Austrijā latviešu hokejistiem šovakar spēles izpalika Covid-19 pandēmijas dēļ, mūsu leģionāri devās laukumā Krievijā un Dānijā.

Leonīda Tambijeva trenētais Novokuzņeckas "Metallurg" Krievijas Augstākajā līgā ar 3:1 viesos pieveica viņa kādreizējo klubu Sanktpēterburgas "Dynamo". Par spēles varoni kļuva Edgars Kulda, kurš pirmajos mačos pie punktiem netika, bet šodien gan 8. minūtē asistēja vairākumā, gan 28. minūtē mazākumā panāca 2:0. Kulda spēlēja 16 minūtes un vienu sekundi, izdarīja deviņus(!) metienus pa vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderību. "Metallurg" rindās debitēja aizsargs Eduards Jansons, kuram 17 minūtēs un 57 sekundēs pozitīva lietderība +1, divas soda minūtes un viens metiens.

Dānijas augstākajā līgā trešo (1+2) rezultativitātes punktu astoņās spēlēs nopelnījis aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš īrē no Toronto "Maple Leafs" pievienojies Frēdrikshavnas "White Hawks". Viņa pārstāvētā komanda 43. minūtē pret "SonderjyskE" nokļuva iedzinējas lomā ar 1:5, taču līdz izšķirošā perioda beigām guva pat sešus vārtus pēc kārtas un uzvarēja ar 7:5. Rubīns 50. minūtē asistēja vārtu guvumā, ar kuru tika panākts 4:5, un šovakar atzīmējās arī ar diviem metieniem un divām soda minūtēm. Citā spēlē Jānis Voris palika rezervē "Mighty Bulls" zaudējumā "Rungsted" (1:3).

Šveices augstākajā līgā šovakar notika tikai viena no četrām spēlēm. Viena inficēta spēlētāja dēļ karantīnā līdz 7. novembrim nokļuvusi "Tigers", ko pārstāv Ivars Punnenovs, Toms Andersons un Rihards Melnalksnis, bet "Geneve-Servette" (Sandis Smons, Deniss Smirnovs) viena pozitīva spēlētāja dēļ karantīnā devusies uz nenoteiktu laiku. Šveicē lielu rezonansi izraisīja lēmums pulcēšanos ierobežot līdz 50 cilvēkiem, un klubi cēla trauksmi par līgas nākotni un milzīgo bankrota risku.

Arī Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" šodien savā mājaslapā pauda, ka raidtiesības veido tikai 10% kluba ienākumu, kamēr pārējā nauda ir saistīta ar spēļu rīkošanu – 60% par biļetēm un ēdināšanu, vēl 30% par sponsorlīgumiem. Lozannas klubs norādīja, ka redz tikai divus sezonas turpināšanas variantus – vai nu divu trešdaļu apmeklētības atļaušanu, ja uzlabosies epidemioloģiskā situācija, vai arī ar atbilstošu finansiālo atbalstu no valsts puses. Pašlaik klubi ar līgu ir vienojušies spēlēt līdz 1. decembrim, kad situācija būs jāizskata atkārtoti.

Tikmēr Francijā, kur arī spēlē lērums latviešu hokejistu, šajā nedēļas nogalē pilnībā atliktas visas profesionāļu un amatieru hokeja sacensības, jo valstī Covid-19 uzliesmojuma dēļ pirms dažām dienām tika izsludināts stingrāks drošības līmenis. Virkne spēļu inficēšanās gadījumu dēļ gan jau bija pārceltas tik un tā. Trešdien spēļu norisi apturēja arī Austrijas atklātais čempionāts, kurā piedalās Kristers Gudļevskis un Ņikita Jevpalovs, kas ar Zalcburgas un Lincas komandu spēli, iespējams, varētu atsākties svētdien.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://www.sihf.ch/de/national-lea...
Le derby de ce soir reporté -...
https://lausannehc.ch/2020/10/30/pr...
https://www.sihf.ch/de/national-lea...
https://liguemagnus.com/2020/10/29/...
https://www.ice.hockey/news-de/?id1...