Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam rezultatīva piespēle, Merzļikinam 26 atvairīti metieni zaudējumā Ķēniņam

Daugaviņam rezultatīva piespēle, Merzļikinam 26 atvairīti metieni zaudējumā Ķēniņam
Kaspars Daugaviņš
Foto: Laurent Daspres

Kārtējās spēles Eiropas hokeja laukumos aizvadījuši Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Šveices NLA turnīrā pie rezultatīvas piespēles Ženēvas "Servette" vienīgo vārtu guvumā ticis Kaspars Daugaviņš, bet 19 gadus vecā vārtsarga Elvja Merzļikina 26 neitralizētie metieni neglāba "Lugano" no zaudējuma Ronaldam Ķēniņam un Cīrihes "Lions".

Šveice

Šveices NLA (spēcīgākā līga) turnīrā spēles šovakar aizvadīja visi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Elvis Merzļikins stājās "Lugano" vārtos, tomēr viņa pārstāvētais klubs uzbrukumā tā arī nespēja atslēgt oponentu cietoksni un ar 0:2 piekāpās Ronaldam Ķēniņam un Cīrihes "Lions". Ķēniņš (25 spēlēs 5+11) pie punktiem netika un izdarīja piecus metienus pa vārtiem. Merzļikins "Lugano" vārtos tika galā ar 26 no 28 pretinieku metieniem.

Citā mačā neveiksmi piedzīvoja Kaspars Daugaviņš un Ženēvas "Servette", kas ar 1:3 piekāpās "Ambri-Piotta" hokejistiem. Latvijas uzbrucējs (24 spēlēs 8+11) asistēja Metjū Lombardi komandas vienīgo vārtu guvumā. Daugaviņš izdarīja arī četrus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu koeficientu -1.

Savukārt Rapersvilas "Lakers" ar Davidu Ebišeru vārtos ar 4:6 piekāpās "Fribourg" vienībai. Ivars Punnenovs šoreiz palika "Lakers" rezervē, bet viņa pieredzējušākais kolēģis tika galā ar 28 no 34 "Fribourg" hokejistu metieniem.

Somija

Somijas "Liiga" turnīrā Roberts Jekimovs un Tamperes "Ilves" ar 2:4 piekāpās "KaIPa" hokejistiem. Latvijas uzbrucējs (24 spēlēs 5+5) spēlēja ceturtajā virknējumā un ar punktiem neizcēlās.

"Mestis" (pēc spēka – otrā līga) spēlē Latvijas hokejistu pārstāvētais "Jokipojat" ar 3:5 atzina "TUTO Hockey" pārākumu. Miks Lipsbergs (sezonā 0+4) spēlei netika pieteikts, bet Raimonds Vilkoits (5+4), Edgars Dīķis (0+2) un Elvijs Biezais (1+6) palika bez punktiem.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgā "Poprad" hokejisti ar Juri Štālu ierindā ar 2:3 pēcspēles metienos atzina HKM pārākumu. Štāls (21 mačā 6+9) spēlēja pirmajā maiņā un tika pie negatīva koeficienta -1.

Baltkrievija

Baltkrievijas Ekstralīgas mačā neveiksmi piedzīvoja Edijs Brahmanis un "Gomel" hokejisti, kas ar 0:1 piekāpās "Soļigorskas "Shakhter". Latvijas uzbrucējs izdarīja astoņus metienus (ceturtā daļa no visas komandas iespētā) pa vārtiem. 28 spēlēs Brahmanim ir 32 (18+14) punkti, kas ir otrs labākais rādītājs visā Ekstralīgā. Latvijas uzbrucējs dala pirmo vietu līgas labāko vārtu guvēju sarakstā ar savu komandas biedru Jevģēniju Solomonovu.

Zviedrija

Zviedrijas "Allsvenskan" spēlē zaudējumu piedzīvoja Edgars Kļaviņš un "Timra" hokejisti, kas ar 0:2 zaudēja "Oskarshamn" vienībai. Latvijas hokejists (7 spēlēs 0+2) spēlēja ceturtajā maiņā un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Čehija

Čehijas Ekstralīgas spēlē Liberecas "Bili Tygri" bez savainotā Kobas Jasa ar 2:5 atzina "Mountfield" pārākumu. Paredzams, ka K.Jass (19 spēlēs 3+1) nākamnedēļ atsāks slidot ar pārējo komandu.

Citā mačā Lauris Bajarūns 14 minūšu un 29 sekunžu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un tika pie negatīva koeficienta -1, bet viņa pārstāvētais klubs Kladno "Rytiri" ar 0:4 piekāpās Brno "Kometa".

Dānija

Dānijas čempionāta mačā zaudējumu ar 2:5 piedzīvoja Odenses "Bulldogs", kas piekāpās "Blue Fox" komandai. "Bulldogs" aizsargs Ņikita Kolesņikovs (11 spēlēs 2+2) spēlēja otrajā aizsargu pārī un izdarīja četrus metienus pa vārtiem.

Francija

Francijas "Ligue Magnus" (spēcīgākā līga) mačā zaudējis uzbrucējs Jānis Ozoliņš un "Morzine-Avioraz", kas ar 3:4 piekāpās Amjēnas hokejistiem. Latvijas hokejists (10 spēlēs 3+7) izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem.

Vācija

DEL2 (pēc spēka – otrā līga) spēlē Jānis Andersons un Hailbronas "Falken" ar 0:5 atzina "Landshut Eishockey" pārākumu. 15 spēlēs šosezon Latvijas aizsargs ir ticis pie trim (0+3) punktiem.

Ungārija

"MOL Liga" spēlē neveiksmi piedzīvoja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais klubs "Dunaujvarosi", kas ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās "Nove Zamky" hokejistiem. Kalniņš, kurš šosezon spēlē Debrecenas kluba pieaugušo un jauniešu komandās, mačam nebija pieteikts. Pieaugušo vienības sastāvā Kalniņš ir bijis iekļauts pieteikumā astoņas reizes (trīs spēlēs ticis laukumā), aizvadot nepilnas 179 minūtes un atvairot 91,17% metienu.

Izmantotie resursi:
pointstreak.com
Etusivu - Liiga
Mestis
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
www.icehockey.hu
Hokej.cz - Kompletní výsledkový a zpravodajský...
Svenska Ishockeyförbundet
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
National League

  -4 [+] [-]

, 2013-11-29 23:36, pirms 11 gadiem
Unconditionally I will love you, unconditionally...

  +5 [+] [-]

, 2013-11-29 23:38, pirms 11 gadiem
vartsargiem iet labi,buus mums naakotne

 +10 [+] [-]

, 2013-11-30 00:10, pirms 11 gadiem
Man fascine Lakers komandas vadība, kas pa spīti visam, bāž vārtos Ebišēru lai cik viņš nesalaistu.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-30 03:16, pirms 11 gadiem
Nu vispār klusais piz.dec šodien visiem leģionāriem, cerams, ka turpmāk lietas ies uz augšu. Visā hokejā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja