Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ē. Mateiko pirmie vārti Kvebekas junioru hokeja līgā, Feņenko divreiz asistē

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Ē. Mateiko pirmie vārti Kvebekas junioru hokeja līgā, Feņenko divreiz asistē
Niks Feņenko. Foto: William Rondeau

Otrpus okeānam uz ledus pagājušajā naktī kāpa vairāki latviešu hokejisti. Pašmāju sportisti tika gan pie uzvarām, gan zaudējumiem, gan rezultativitātes punktiem un kopumā aizvadīja pozitīvu nakti.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) graujošu uzvaru šonakt izcīnīja Ērika Mateiko pārstāvētā Sentdžonsas ''Sea Dogs'', kas savā laukumā ar 6:1 apspēlēja Akadī-Bathērstas ''Titan''. Latviešu uzbrucējs mača laikā realizēja vienu no trim metieniem, gūstot savus pirmos vārtus čempionātā. Ar +2 spēlētājam bija dalīts labākais lietderības rādītājs spēlē.

Nika Feņenko Beikomo ''Drakkar'' ar 6:4 tikmēr pieveica Šarlottaunas ''Islanders''. 18 gadus vecais aizsargs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības rādītāju. Latvietis sasniedza desmit gūto punktu atzīmi šosezon (11).

Ontario hokeja līgā (OHL) ar 6:2 triumfēja Sanda Vilmaņa Sārnijas ''Sting'', kas bija pārāka pār Sedberijas ''Wolves''. Vilmanis izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja +1.

Amerikas hokeja līgā (AHL) zaudējumu piedzīvoja Kristiāna Rubīna Belvilas ''Senators'', kas ar 2:4 piekāpās Milvoki ''Admirals''. Aizsargs mača gaitā izpildīja vienu metienu pa vārtiem.

• Laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezās arī Eduards Tralmaks, kura pārstāvētā Providensas ''Bruins'' ar 2:1 pieveica Šarlotes ''Checkers''. Tralmaks izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Raivja Ansona Vilksbēras/Skrentonas ''Penguins'' bez latvieša dalības tikmēr ar 3:1 pieveica Filadelijas ''Phantoms''.

ASV hokeja līgā (USHL) divu latviešu pārstāvētā Demuānas ''Buccaneers'' ar 3:2 pagarinājumā izcīnīja uzvaru pret Sūfolsas ''Stampede''. Vārtus otrajā periodā guva Dāvis Borozinskis, kamēr Ģirts Silkalns tos asistēja. Borozinska kontā arī divu minūšu noraidījums un +1, kamēr Silkalnam divi metieni pa vārtiem un identisks lietderības rādītājs.

Klāva Veinberga Linkolnas ''Stars'' ar 1:4 piekāpās Omahas ''Lancers''. Veinberga kontā metiens pa vārtiem un -1.

Rietumu hokeja līgā (WHL) zaudējumu ar 1:2 piedzīvoja Medisinhetas ''Tigers'' un latviešu aizsargs Bogdans Hodass, kas piekapās Saskatūnas ''Blades'' vienībai. Hodasa kontā trīs metieni pa vārtiem un divu minūšu noraidījums.

ECHL ietvaros uz ledus kāpa Jānis Švanenbergs, kura pārstāvēta Aidaho ''Steelheads'' ar 1:2 piekāpās Jūtas ''Grizzlies''. Latvieša statistikas ailītēs šoreiz tikai nullītes.

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca
https://ontariohockeyleague.com
https://theahl.com
https://ushl.com/index.aspx
https://whl.ca
https://www.echl.com