Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Brahmanim 1+1 "Gomel" uzvarā ar 10:3, Zuševicam vārti Austrijā

Brahmanim 1+1 "Gomel" uzvarā ar 10:3, Zuševicam vārti Austrijā
Edijs Brahmanis (nr.71) un "Gomel" kapteinis Jurijs Navarenko
Foto: www.hcgomel.com

Eiropas hokeja laukumos šovakar spēles aizvada daudzi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Šosezon ierasto rezultativitāti Baltkrievijas Ekstralīgā turpināja demonstrēt Edijs Brahmanis, ar vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzot "Gomel" ar 10:3 sagraut "Lida" vienību. Tikmēr sezonas piektos vārtus EBEL iemetis 19 gadus vecais uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics.

Baltkrievija

Baltkrievijas Ekstralīgā graujošu panākumu svinēja Edijs Brahmanis un "Gomel", kas ar 10:3 sakāva "Lida" hokejistus. Savu artavu uzvarā ieguldīja arī Latvijas uzbrucējs, gūstot vārtus un atdodot vienu rezultatīvu piespēli.

Brahmanis (36 spēlēs 24+19) saglabā otro vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (pirmais ar 13+35 ir "Junost" uzbrucējs Oļegs Šafarenko), bet līgas labākā vārtu guvēja statusu Latvijas hokejistam tagad būs jādala ar komandas biedru Jevgēņiju Solomonovu, kurš šodien izcēlās ar "hat-trick".

Austrija

EBEL spēlē ar vārtu guvumu izcēlies 19 gadus vecais uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics, kura pārstāvētais Grācas klubs "99ers" ar 3:4 piekāpās Lincas "Liwest". Zuševics (32 spēlēs 5+2) guva komandas otros vārtus.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgā zaudējumu piedzīvoja Juris Štāls un "Poprad" hokejisti, kas ar 3:5 atzina "Piešt'any" pārākumu. Latvijas uzbrucējs (28 spēlēs 8+15) spēlēja pirmajā maiņā un cīņu pabeidza ar negatīvu koeficientu -2.

Somija

Somijas "Liiga" spēlē otro uzvaru divu dienu laikā izcīnīja Tamperes "Ilves", kas 5:3 pārspēja Pori "Assat". "Ilves" uzbrucējs Roberts Jekimovs (28 mačos 5+5) spēlei netika pieteikts savainojuma dēļ.

Tikmēr "Mestis" (pēc spēka – otrā līga) mačā spēlei tika pieteikti visi četri Latvijas hokejisti, bet viņu pārstāvētais klubs "Jokipojat" ar 5:2 uzveica "Peliitat" vienību. Miks Lipsbergs (24 spēlēs 3+6) sekmēja komandas uzvaru ar 1+1, vārtus guva arī Elvijs Biezais (25 spēlēs 3+6), bet rezultatīvu piespēli izdarīja Raimonds Vilkoits (29 spēlēs 6+5). Aizsargs Edgars Dīķis (23 spēlēs 0+3) izcēlās ar divām soda minūtēm.

Čehija

Čehijas Ekstralīgas spēlē uzvaru izcīnīja Lauris Bajarūns un Kladno "Rytiri", kas 5:4 pagarinājumā uzveica Prāgas "Sparta". Pēc diviem periodiem Kladno bija vadībā pat ar 4:0, bet trešajā trešdaļā Čehijas galvaspilsētas klubs panāca izlīdzinājumu. Ceturtos vārtus "Sparta" guva deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām. Bajarūns (21 spēlē 1+3) spēlēja 10 minūtes un 46 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarīja un nopelnīja negatīvu koeficientu -2.

Citā mačā Liberecas "Bili Tygri" bez savainotā Kobas Jasa ar 3:4 piekāpās "Energie" hokejistiem. K.Jass (19 spēlēs 3+1) nebija pieteikts ceļgala savainojuma dēļ.

Vācija

DEL2 (pēc spēka – otrā līga) ar vārtu guvumu izcēlies aizsargs Jānis Andersons, kurš iemeta vienu no divām ripām Hailbronas "Falken" uzvarā pār "Pinguins" (2:0). Trešā perioda 16.minūtē J.Andersons (24 spēlēs 1+5) realizēja skaitlisko vairākumu.

Itālija

Itālijas čempionāta mačā Mārtiņš Jakovļevs un "Fassa" ar 4:2 pārspēja "Milano Rossoblu" hokejistus. Latvijas aizsargs (18 spēlēs 1+8) izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Dānija

Dānijas čempionāta spēlē pie panākuma tika Ervīns Muštukovs un Esbjergas "Energy", kas ar 3:1 pārspēja Herlevas "Eagles". Latvijas vārtsargs aizvadīja pirmo periodu, atvairīja visus septiņus pretinieku metienus un otrajā periodā viņa vietu vārtos ieņēma Deniss Jensens.

Citā spēlē aizsargs Ņikita Kolesņikovs un Odenses "Bulldogs" ar 2:3 atzina "Sonderjyske" pārākumu. Latvijas aizsargs (17 spēlēs 2+2) spēlēja trešajā maiņā un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Francija

Francijas pirmās divīzijas (pēc spēka – otrā līga) Latvijas aizsargu duelī Edmunds Kniksts un Reimsas "Phenix" ar 2:4 piekāpās Aleksandram Galkinam un "Scorpions". Galkins (14 spēlēs 1+8) nopelnīja pozitīvu koeficientu +1, bet Kniksts (17 spēlēs 0+3) – negatīvu -1.

Citā spēlē Raimonda Daniliča un Rolanda Vīgnera pārstāvētais klubs Monpeljē "Vipers" ar 3:5 atzina Anesī hokejistu pārākumu. Daniličs "Vipers" labā guva vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli (17 spēlēs 3+8), bet Vīgners (16 spēlēs 8+11) palika bez punktiem.

Apvienotā Karaliste

"Elite League" mačā pamatīgu sakāvi piedzīvoja Mārcis Zembergs un Edinburgas "Capitals", kas ar 1:7 piekāpās Halas "Stingrays". Latvijas uzbrucējs (16 spēlēs 4+4) ar punktiem neizcēlās.

Kazahstāna

Kazahstānas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Latvijas hokejistu pārstāvētais klubs Atirau "Beibarys", kas ar 1:3 atzina čempionvienības Pavlodaras "Ertis" pārākumu. Latvijas kvintets "Beibarys" sastāvā – Armands Bērziņš, Mārtiņš Gipters, Edgars Brancis, Vladimirs Mamonovs, Aldis Āboliņš – palika bez punktiem.

Nīderlande

Nīderlandes čempionātā pēc vairāk kā mēneša pārtraukuma spēli aizvadīja Eindhovenas "Kemphanen", kas ar 4:5 piekāpās "Herentals HYC" hokejistiem. Savainojuma dēļ spēlei nebija pieteikts "Kemphanen" uzbrucējs Toms Zeltiņš (18 spēlēs 5+14), bet pēc traumas ar divām rezultatīvām piespēlēm atgriezās Vladislavs Dobreņķijs (9 spēlēs 6+9). Mačam tika pieteikti arī aizsargi Jānis Brakšs (19 spēlēs 3+7) un Raimonds Tūbelis (19 spēlēs 1+8).

Norvēģija

"Get Ligaen" spēlē Lorenskogas hokejisti ar 2:1 uzveica "Frisk Asker" vienību. 16 gadus vecais aizsargs Maksims Ponomarenko (11 spēlēs 0+0) netika iekļauts mača pieteikumā.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
hokej.cz
pointstreak.com
Etusivu - Liiga
Mestis
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
Nederlandse IJshockey Bond

  +1 [+] [-]

, 2013-12-28 22:35, pirms 11 gadiem
Nezinu kur skaties statistiku Kazahstānā, bet tev ir novecojusi info.
Kazahi paši viņu diezgan neregulāri atjauno, bet te ir statistika uz 1.12.13, skaitļi nedaudz citi:
icehockey.kz

     [+] [-]

, 2013-12-28 22:44, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Nezinu kur skaties statistiku Kazahstānā, bet tev ir novecojusi info.
Kazahi paši viņu diezgan neregulāri atjauno, bet te ir statistika uz 1.12.13, skaitļi nedaudz citi:
http://www.icehockey.kz/files/championship/stat14/beybarys_011213.pdf
iepriekš ņēmu no tā paša resursa, tikai vecāka apkopojuma, un tad skaitīju līdzi, bet neviens nav pasargāts no protokolu izmaiņām. Paldies par vērību!

     [+] [-]

, 2013-12-29 00:50, pirms 11 gadiem
Kur spēlē tagad Straupe, Sevcenko un Birzins ? Cik zinaams Birzins bija kaut kur maskavaa