Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Punnenovam un Melnalksnim uzvara Šveices kausa 1/4 finālā, Kuldam un Freibergam piespēles panākumā

Punnenovam un Melnalksnim uzvara Šveices kausa 1/4 finālā, Kuldam un Freibergam piespēles panākumā
Ivars Punnenovs. Foto: KEYSTONE/MARCEL BIERI

Otrdienas vakarā spēles Eiropā aizvadīja vairākas latviešu pārstāvētas komandas. Uzvara Šveices kausa ceturtdaļfinālā Ivaram Punnenovam un Rihardam Melnalksnim, piespēles Čehijā Edgaram Kuldam un Ralfam Frebergam, 1+1 Krievijā Nikolajam Jeļisejevam.

Šveices kausa ceturtdaļfinālā uzvaru izcīna Ivara Punnenova un Riharda Melnalkšņa pārstāvētā "Tigers", kura ar 5:4 pārspēja "Geneve-Servette". Punnenovs komandas vārtos stājās otro spēli pēc kārtas, šoreiz ielaižot četras ripas, savukārt Melnalksnis spēlēja ceturtajā maiņā un ar rezultativitāti neizcēlās.

Ar rezultatīvām piespēlēm Čehijā Zlīnas "Aukro Berani" uzvaru sekmēja Ralfs Freibergs un Edgars Kulda - 5:1 pret Pardubices "Dynamo". Freibergs laukumā pavadītajās 21:50 minūtēs, kas bija ilgākais komandā, asistēja komandas pirmajos vārtos, izdarīja divus spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Aizsargam sezonas 22 spēlēs jau 11 punkti (2+9).

Savukārt Kuldas 16:57 minūtes laukmā noslēdzās gana spilgti. Hokejists piespēlēja ceturtajā vārtu guvumā, taču spēles beigās izkāvās ar "Dynamo" aizsargu Džeiku Kārdvelu, saņemot 14 minūšu noraidījumu. 22 spēlēs uzbrucējam 12 punkti (6+6).

Otro spēli pēc kārtas ar rezultativitāti Krievijas Augstākajā hokeja līgā izcēlies Nikolajs Jeļisejevs, šoreiz vārti un rezultatīva piespēle, savukārt viņa pārstāvētais "Neftyanik" ar 5:0 pieveica "Chelmet", izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas un pakāpjoties uz trešo vietu līgas tabulā.

Jeļisejevs laukumā pavadīja 15:18 minūtes, guva komandas trešos vārtus, kā arī asistēja piektajos, kopumā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Uzbrucējs sezonas 24 spēlēs iekrājis septiņus punktus (4+3), kas gan komandas uzbrucēju vidū ir dalīti sliktākais rādītājs. Pēc vienas spēles izlaišanas laukumā devās arī latviešu aizsargs Eduards Jansons. Viņam 17:59 minūtēs trīs metieni pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Tikmēr Artūra Ozoliņa pārstāvētā līgas līdervienība "Lada" papildlaikā ar 3:2 pārspēja "Ryazan", gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas. Ozoliņš 19:17 minūtēs uzvarēja septiņos no 19 iemetieniem, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Slovākijā uzvaras izcīnījušas abas latviešu pārstāvētās komandas. Jāņa Andersona "Nové Zámky" ar 2:1 pieveica "Zvolen", savukārt Artūra Salijas "Poprad" papildlaikā pieveica "Košice" - 4:3. Andersonam divi metieni pa vārtiem un -1, Salijam četri metieni un +2.

Austrijas EBEL piespēle "Graz 99ers" zaudējumā pret "AV19" Zintim Naurim Zuševicam. Hokejistam 23 spēlēs deviņi punkti (3+6).

Vācijas DEL pārliecinoša uzvara Arvīdam Reķim un "Panther", kura ar 6:2 pārspēja "Grizzlys". Spēles liktenis būtībā tika izškirts pirmajā periodā, kad "Panther" guva piecus vārtus. Reķis 13:52 minūtēs bloķēja divus metienus, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Francijā debija no "Zemgale" pārnākušajam Kalvim Ozolam. Viņa, Artūra Mickēviča un Martina Lavrova "Lyon" ar 3:2 pārspēja "Mulhouse" (A.Ševčenko, Vīgners, Zolmanis). Ozolam debijā viens metiens un divu minūšu noraidījums, piespēle Mickēvičam. "Mulhouse" komandā latvieši bez punktiem.

Savukārt "Nice" ar 4:5 piekāpās "Angers". Ervīns Muštukovs atvairīja 24 no 28 metieniem, taču septiņas minūtes pirms mača beigām tika nomainīts.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hokej.cz
https://www.hockeyslovakia.sk
https://www.erstebankliga.at/
https://www.liguemagnus.com/