Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rihardam Bukartam trešie vārti šosezon, Bičevskis debitē ar noraidījumu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Rihardam Bukartam trešie vārti šosezon, Bičevskis debitē ar noraidījumu
Rihards Bukarts. Foto: Birgit Häfner / Düsseldorfer EG

Vācijas hokeja līgā (DEL) sekmīgu maču aizvadījis Rihards Bukarts, kurš guva savas komandas pirmos vārtus, palīdzot "Düsseldorfer EG" mājās ar 4:2 pieveikt Izerlonas "Roosters". Savukārt cits uzbrucējs Māris Bičevskis debitēja Čehijas Ekstralīgas klubā "Mladá Boleslav".

Bukarts šovakar laukumā bija 13 minūtes un 55 sekundes, izceļoties ar savu piekto (3+2) rezultativitātes punktu šosezon. "Düsseldorfer EG" mača gaitā pazaudēja, taču beigās atguva divu vārtu pārsvaru, izcīnot 11. uzvaru 15 spēlēs un šobrīd atrodoties DEL trešajā pozīcijā.

Čehijas Ekstralīgas komandā "Mladá Boleslav", spēlējot trešajā maiņā un uz laukuma pavadot 14:59 minūtes, debitējis uzbrucējs Māris Bičevskis. Latvietis nopelnīja divas soda minūtes un lietderības koeficientu -1, taču viņa jaunā komanda viesos ar 2:1 pārspēja Pardubices "Dynamo".

Bičevska iepriekšējā komanda Hradeckrāloves "Mountfield" sagādāja sesto zaudējumu pēc kārtas Liberecas "Bílí Tygři" - 3:2. Uzvarētāju sastāvā otrās maiņas aizsargs Oskars Cibuļskis spēlēja 19:28 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja vienu noraidījumu un lietderīgas koeficientu -1.

Uz ledus pavadītajās 15 minūtēs un 57 sekundēs vienu spēka paņēmienu izdarīja aizsargs Guntis Galviņš, viņa pārstāvētajai Čehijas čempionvienībai Triņecas "Oceláři" viesos ar 7:1 sagraujot leģendārā 47 gadus vecā Jaromīra Jāgra Kladno "Rytíři".

Savukārt cits aizsargs Ralfs Freibergs laukumā šovakar pabija iespaidīgas 25:43 minūtes, nopelnot lietderības koeficientu -3, izdarot pa vienam metienam un spēka paņēmienam, viņa Zlīnas "PSG Berani" mājās ar 1:4 kapitulējot kūrortpilsētas Karlovi Vari "Energie". Karlovi Vari klubam šī bija sestā uzvara pēdējās septiņās cīņās.

Visbeidzot ārpus Ostravas "Vítkovice Ridera" sastāva šodien palika uzbrucējs Roberts Bukarts, ostraviešiem atspēlējot divu vārtu deficītu un pagarinājumā ar 4:3 izbraukumā apspēlējot "Olomouc". "Vítkovice Ridera" ar 15 spēlēs iegūtiem 20 punktiem pakāpās uz astoto pozīciju.

No latviešu pārstāvētajām komandām vislabāk ar 28 punktiem 16 mačos veicas trešajā vietā esošajai Galviņa "Oceláři". Ar 14 spēlēs nopelnītiem 26 punktiem piektā ir Bičevska "Mladá Boleslav", bet Cibuļska "Mountfield" 15 cīņās iekrājusi 24 punktus un ir vietu zemāk. Visbeidzot pēdējā četrpadsmitā ar 14 spēlēs savā rēķinā ierakstītiem 12 punktiem ir Freiberga "PSG Berani".

Astoto (1+7) rezultativitātes punktu šovakar Lielbritānijas Elites līgā guva uzbrucējs Georgs Golovkovs, ar rezultatīvu piespēli neglābjot Notingemas "Panthers" no desmitā zaudējuma pēdējās 12 cīņās. Šoreiz panteras ar 3:4 zaudēja Koventri "Blaze" komandai, ar 12 spēlēs iegūtiem deviņiem punktiem saglabājot necilo septīto pozīciju.

Šveices pēc spēka otrajā līgā vienu metienu pa vārtiem izdarīja latviešu uzbrucējs Rihards Melnalksnis, piedaloties "Langenthal" panākumā 3:2 pār "Thurgau". No Langnavas "Tigers" Melnalksni nomājošā "Langenthal" ar 32 punktiem Šveices 1. līgā ir trešā.

Divu uzvaru sērija Norvēģijas čempionātā pārtrūka aizsarga Kalvja Ozola Narvīkas "Arctic Eagles" (14 punkti, septītā vieta), turnīra jaunpienācējai izbraukumā pagarinājumā ar 3:4 piekāpjoties Sarpsborgas "Sparta". Citā mačā 11. uzvaru pēdējās 12 cīņās guva līdere Stavangeras "Oilers", kas ar 4:3 apspēlēja aizsarga Maksima Ponomarenko "Stjernen" (11 punkti, astotā vieta).

Izmantotie resursi:
https://www.del.org/event/duesseldo...
https://www.hokej.cz/
https://www.eliteleague.co.uk/game/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...