Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jerofejevam piespēle uzvaras vārtu guvumā, punkts arī K.Tambijevam

Jerofejevam piespēle uzvaras vārtu guvumā, punkts arī K.Tambijevam
Aleksandrs Jerofejevs
Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, palīdzot Almetjevskas "Neftyanik" pagarinājumā ar 2:1 uzveikt Permas "Molot-Prikamye".

Krievija

Pie astotā rezultativitātes punkta šosezon tika 29 gadus vecais Latvijas hokeja aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš ar rezultatīvu piespēli sekmēja Almetjevskas "Neftyanik" uzvaru pār Permas "Molot-Prikamye". Jerofejevs (35 spēlēs 0+8) asistēja "Neftyanik" uzvaras vārtu guvumā pagarinājuma 43.sekundē.

Uzvaru VHL spēlē svinēja arī uzbrucēju Kaspara Saulieša un Artūra Mickeviča pārstāvētais klubs Ņeftekamskas "Toros", kas ar 2:1 pārspēja Toljati "Lada". Saulietis (37 spēlēs 9+11) spēlēja pirmajā virknējumā un palika bez punktiem, bet Mickevičs (36 spēlēs 6+4) mačam netika pieteikts.

Spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) aizvadīja uzbrucēju Kirila Tambijeva un Denisa Baškatova pārstāvētās komandas.

K.Tambijevs savā 30.MHL mačā šosezon nopelnīja 40.rezultativitātes punktu. Latvijas uzbrucējs (30 spēlēs 10+30) asistēja vienīgajā Sanktpēterburgas "Dynamo" vārtu guvumā, un "Dynamo" ar 1:3 piekāpās "Russkiye Vityazi".

Citā mačā uzbrucējs Baškatovs un Kirovo-Čepeckas "Olimpiya" ar 2:4 piekāpās "Chelny" hokejistiem. Latvijas hokejists (37 spēlēs 5+12) spēlēja otrajā virknējumā un palika bez punktiem.

Ungārija

"MOL Liga" mačā rezervē palika līdervienības "Dab.Docler" vārtsargs Jānis Kalniņš, bet viņa pārstāvētā komanda ar 8:3 sakāva pastarīti UTE. Tamass Kiss Dunaūjvārošas komandas vārtos neitralizēja 23 no 26 pretinieku metieniem.

22 gadus vecais Kalniņš pieaugušo komandas vārtos šajā sezonā ir stājies 10 reizes, vidēji mačā ielaižot 1,87 ripas un atvairot 94% pretinieku metienu. Abos rādītājos latvietis ir labākais līgā, tiesa, pārāk mazā spēļu skaita dēļ nekonkurē ar pārējiem "MOL Liga" vārtsargiem oficiālajā ieskaitē. Kalniņš ir aizvadījis 12 spēles arī jauniešu komandas rindās, atvairot vidēji 92,76% metienu un ielaižot 3,29 ripas.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт
www.icehockey.hu