Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Robertam Bukartam 12. vārti un uzvara, Sotniekam divas piespēles panākumā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Robertam Bukartam 12. vārti un uzvara, Sotniekam divas piespēles panākumā
Roberts Bukarts. Foto: hc-vitkovice.cz

Roberts Bukarts guva 12. vārtus šajā Čehijas Ekstralīgas sezonā, viņa pārstāvētajai ''Vitkovice'' svinot uzvaru latviešu duelī. Kristaps Sotnieks atdeva divas rezultatīvas piespēles ''Kladno'' panākumā, bet Rihards Marenis guva vārtus Zviedrijas ''HockeyAllsvenskan'' līgas mačā.

Čehija

Roberta Bukarta vārtu guvums kaldināja ''Vitkovice'' uzvaru savā laukumā pār Kristofera Binduļa un Mārtiņa Dzierkala ''Ceske Budejovice'' ar 4:3.

• Uzvarētāju rindās Bukarts uz ledus pavadīja 14:25 minūtes, divreiz meta pa vārtiem, vienam raidījumam atrodot ceļu vārtos, un bloķēja trīs pretinieku metienus. Bindulis nospēlēja 19:27 minūtes, vienreiz metot pa vārtiem, bet Dzierkals laukumā atradās 13:50 minūtes, nopelnīja lietderības koeficientu mīnus divi, divreiz meta pa vārtiem un bloķēja pretinieku metienu.

• Roberts Bukarts šajā sezonā guvis 12 vārtus un atdevis septiņas piespēles. Ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā latvietis ieņem 11. pozīciju. Starp labākajiem vārtu guvējiem Bukarts ir dalīts otrais, iepaliekot vien no sava komandas biedra Dominika Lakatoša.

• ''Vitkovice'' ar 45 punktiem ir Čehijas meistarsacīkšu vicelīdere.

Kristaps Sotnieks izcēlās ar rezultatīvu piespēli ''Kladno'' otrajā un trešajā vārtu guvumā, bet Oskara Cibuļska asistēja piektajā golā, viņu pārstāvētajai komandai ar 5:2 pieveicot ''Olomouc'' hokejistus.

• Sotnieks 17:52 minūtēs arī nopelnīja +/- rādītāju plus divi, bet Cibuļskis uz ledus pavadīja ilgāko laiku starp ''Kladno'' hokejistiem – 24:25 minūtes. Aizsargam arī viens spēka paņēmiens, divi bloķēti metieni un lietderības koeficients mīnus viens.

• Litvīnovas ''Verva'', ko pārstāv Kristaps Zīle, Jānis Jaks un Ralfs Freibergs, Čehijas Ekstralīgas mačā ar 1:2 mājās zaudēja ''Trinec''. Zīlem uz ledus pavadītas 18 minūtes, trīs spēka paņēmieni un viens metiens pa vārtiem. Jaks nospēlēja 19 ar pusi minūtes, nopelnīja četras soda minūtes un bloķēja pretinieku metienu, bet Freibergs laukumā pavadīja septiņarpus minūtes.

Māra Bičevska ''Mlada Boleslav'' izbraukumā apspēlēja Brno ''Kometa'' ar 3:1. Latvietis spēlēja 12:35 minūtes, uzvarot četrus no septiņiem iemetieniem.

Uvja Balinska pārstāvētā ''Liberec'' izbraukumā Čehijas galvaspilsētā ar 1:3 atzina ''Sparta'' vienības pārākumu. Latvijas izlases aizsargs uz ledus atradās visilgāk starp viesu hokejistiem (23:53 minūtes) un bloķēja vienu metienu.

Šveice

• Šveices ''National League'' čempionātā Ronalda Ķēniņa un Ivara Punnenova pārstāvētā ''Lausanne'' izbraukumā pagarinājumā izrāva uzvaru pār līgas pastarīti ''Ajoie'' ar 6:5. Latviešu vārtsargs atvairīja 30 no 35 pretinieku metieniem, bet Ķēniņš, uz ledus pavadot 15:26 minūtes, izcēlās ar rezultatīvu piespēli un vienu metienu pa vārtiem.

• 20 gadus vecais Oskars Lapinskis spēlēja ''Langnau Tigers'' pirmajā uzbrucēju virknējumā, komandai svinot uzvaru ar 2:1 pār ''EHC Kloten''. Lapinskis nospēlēja 18 minūtes un bloķēja arī divus pretinieku metienus.

Denisa Smirnova un Sanda Smona Ženēvas ''Servette'' mājās ar 1:3 atzina Bernes hokejistu pārākumu. Smirnovs nospēlēja deviņas minūtes, statistikā neizceļoties, bet Smons 3:20 minūšu laikā nopelnīja lietderības koeficientu plus viens.

Slovākija

Patrika Zabusova un Vitālija Pavlova pārstāvētā ''Michalovce'' pēcspēles metienu sērijā izbraukumā ar 3:2 (3:2 PM) pārspēja Mārtiņa Karsuma ''Liptovsky Mikulas''.

• Pavlovs nopelnīja četras soda minūtes un vienu reizi meta pa vārtiem. Tikpat metieni arī Mārtiņam Karsumam. Uzvarētājiem Zabusovs realizēja vienu no diviem pēcspēles metieniem.

Frenks Razgals debitēja ''Poprad'' rindās, bet viņa komanda izbraukumā piedzīvoja sauso zaudējumu ar 0:2 pret ''Kosice''. Latvietis divas reizes meta pa pretinieku vārtiem.

• Sauso zaudējumu piedzīvoja arī Filipa Bunča pārstāvētā ''Nitra'', kas ar 0:3 savā laukumā atzina ''Zvolen'' pārākumu. Buncis uz ledus pavadīja 14 ar pusi minūtes, trīs reizes apdraudēja pretinieku vārtus un uzvarēja četros no 11 iemetieniem.

Roberta Mamčica pārstāvētā ''Nove Zamky'' pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0 PM). Aizsargs spēlēja 19:25 minūtes, sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu plus viens un izpildīja vienu metienu pa vārtiem.

Vācija

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā DEL līgas vienība ''Iserlohn Roosters'' ar 2:3 viesos zaudēja Volfsburgas ''Grizzlies''. Latviešu uzbrucējs spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, uz ledus pavadot 16:26 minūtes. Daugaviņam +/- rādītājs plus viens, uzvarēti četri no septiņiem iemetieniem un izpildīti divi metieni pa vārtiem.

• ''Schwenninger'', kuras rindās spēlē Miks Indrašis, ar 2:3 savā laukumā atzina Minhenes ''Red Bull'' pārākumu. Latvietim viens metiens pa vārtiem nospēlētajās 13:19 minūtēs un negatīvs lietderības koeficients mīnus viens.

Somija

• Somijas čempionātā jeb ''Liiga'' Oskara Batņas pārstāvētā ''Jukurit'' izbraukumā piedzīvoja sakāvi pret JYP ar 2:6. Batņa spēlēja 13:38 minūtes, divreiz meta pa vārtiem un nopelnīja +/- rādītāju mīnus divi.

• ''Mestis'' līgas mačā Miks Tumanovs izcēlās ar rezultatīvu piespēli ''RoKI'' pirmajos vārtos uzvarā izbraukumā pār ''Hokki'' ar 2:1.

Zviedrija

Rihards Marenis guva vārtus ''HockeyAllsvenskan'' jeb pēc spēka otrās līgas mačā, kurā viņa ''MoDo'' viesos pieveica ''Mora'' ar 6:3. Uzbrucējs vārtus guva ar vienīgo izpildīto metienu un nopelnīja divas soda minūtes.

• Citā Zviedrijas otrās līgas mačā Renāra Krastenberga ''Sodertalje'' ar 1:3 zaudēja ''Tingsryd''. Latvietis izpildīja vienu metienu pa vārtiem.

Dānija

• Gan Artūrs Salija, gan Gunārs Skvorcovs izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm ''Odense Bulldogs'' graujošā uzvarā Dānijas ''Metal Ligaen'' mačā pār ''Herlev'' ar 6:1.

• Citā mačā Andra Džeriņa ''Herning Blue Fox'' izbraukumā ar 2:5 zaudēja ''Sonderjyske Ishockey''.

Austrija

• Austrijas čempionātā Artūra Kuldas ''Villach'' piedzīvoja zaudējumu, savā laukumā piekāpjoties ungāru ''Fehervar'' – 3:4. Aizsargam viens metiens pa vārtiem un negatīvs +/- rādītājs mīnus divi.

Francija

• Francijas ''Ligue Magnus'' Emīla Ģēģera gols kaldināja ''Mulhouse'' graujošu uzvaru ar 8:2 pār ''Anglet''.

Artūrs Mickevičs guva vārtus ''Nice'' uzvarā pār ''Amiens'' ar 4:3.

• Francijas čempionātā vārtu guvums arī Rolandam Vīgneram, kura pārstāvētā ''Rouen'' ar 7:2 sagrāva ''Chamonix Mont-Blanc''.

Kristapa Baževiča ''Briancon'' ar 1:4 viesos zaudēja ''Grenoble'', bet Ņikita Jevpalovs rezultatīvi piespēlēja abos Bordo kluba vārtu guvumos, viņa komandai mājās ar 2:3 piekāpjoties ''Gap'' vienībai.