Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ģēģeris ar 3+1 uguņo Francijā, Indrašim kārtējā piespēle Vācijā

Ģēģeris ar 3+1 uguņo Francijā, Indrašim kārtējā piespēle Vācijā
Emīls Ģēģeris. Foto: Scorpions de Mulhouse

Francijas hokeja līgā šovakar rezultatīvs vakars bijis latviešiem Emīlam Ģēģerim (3+1), Ņikitam Jevpalovam (1+1), Rolandam Vīgneram (0+2), Gintam Meijam (1+0) un Oļegam Šišļaņņikovam (0+1). bet citās līgās pie rezultatīvas piespēles tika Miks Indrašis, Andris Džeriņš un Toms Andersons.

Zviedrija

• Tiešo konkurentu cīņā "Orebro" ar 2:3 viesos zaudēja "Frolunda". Rodrigo Ābols 20 minūtēs un 12 sekundēs izdarīja trīs metienus, uzvarēja 62% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderību +1. Rihards Marenis 25 sekundēs paguva tikt pie negatīvas lietderības -1.

Vācija

• Šveningeres "Wild Wings" ar 5:2 pārspēja "Bietigheim/Bissingen", bet Miks Indrašis 10 minūtēs un 50 sekundēs izdarīja rezultatīvu piespēli un nopelnīja pozitīvu lietderību +1. Indrašim 40 spēlēs ir 24 (7+17) punkti.

Kaspars Daugaviņš nerealizēja pēcspēles metienu, bet Izerlonas "Roosters" pamatlaika priekšpēdējā minūtē izlaida uzvaru un bullīšos ar 3:4 zaudēja Ķelnē. Daugaviņš spēlēja 21 minūti un 55 sekundes, nopelnīja negatīvu lietderību -1 un divas soda minūtes, izdarīja divus metienus un uzvarēja 63% iemetienu (5/8).

Šveice

• "Tigers" jau pirmajā trešdaļā guva visus piecus vārtus un ar 5:0 sagrāva "Fribourg", pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Oskars Lapinskis 10 minūtēs un 21 sekundē izdarīja vienu metienu un bloķēja vienu metienu.
• Līdere Ženēvas "Servette" izlaida 3:0, tomēr bullīšos ar 4:3 pārspēja "Ambri-Piotta" un izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas. Deniss Smirnovs deviņās minūtēs uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Šveice-2

• Pie rezultatīvas piespēles tika līgas rezultatīvākais spēlētājs Toms Andersons, kurš palīdzēja "La Chaux-de-Fonds" viesos ar 6:2 pārspēt "Sierre". Andersons 17 minūtēs un astoņās sekundēs (vairākumā 2:07) izdarīja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu lietderību -1. Viņa komandas biedram Sandim Smonam 15 minūtēs un 27 sekundēs (mazākumā 1:21) viens bloķēts metiens. Andersons 41 spēlē sakrājis 58 (17+41) punktus.

Haralds Egle izdarīja septiņus metienus, tomēr palika bez punktiem "Langenthal" uzvarā pār "Basel" (3:2). Egle spēlēja 17 minūtes un 55 sekundes (vairākumā 3:44).

• "Lions" ar 2:3 piekāpās "Visp". Nauris Sējējs 16 minūtēs un 27 sekundēs (mazākumā 3:25) bloķēja piecus metienus un tika pie negatīvas lietderības -1, bet Rihardam Melnalksnim 19 minūtēs un 14 sekundēs (vairākumā 5:26, mazākumā 1:15) divi metieni, divas soda minūtes un negatīva lietderība -1.

Francija

Emīls Ģēģeris piedalījās visos komandas vārtos un izcēlās ar hat-trick un rezultatīvu piespēli, tomēr "Mulhouse" neizglābās no 0:5 pret "Cergy-Pontoise" (4:6). Ģēģerim arī seši metieni un šosezon 31 spēlē 31 (11+20) punkts.

• Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Ņikita Jevpalovs, kurš palīdzēja "Bordeaux" ar 5:2 pārspēt "Chamonix". Jevpalovam arī pieci metieni pa vārtiem un šosezon vidēji punkts spēlē (36 spēlēs 15+21). Jevpalovs ir komandas rezultatīvākais hokejists.

• Pie diviem punktiem tika arī līgas rezultatīvāko desmitniekā esošais Rolands Vīgners, kurš ar divām piespēlēm un četriem metieniem palīdzēja Ruānai ar 8:2 graut "Gap" un svinēt astoto uzvaru pēc kārtas. Pretinieku rindās viena rezultatīva piespēle un viens metiens Oļegam Šišļaņņikovam. Vīģneram 32 spēlēs ir 38 (14+24) punkti, bet Šišļaņņikovam 33 spēlēs ir 31 (10+21) punkts.

• Trešos vārtus Francijā guva Gints Meija (14 spēlēs 3+4), kurš palīdzēja "Angers" ar 4:0 sagraut "Anglet". Meijam arī divi metieni un divas soda minūtes. Kristapa Bazeviča "Briancon" ar 1:6 kapitulēja Grenoblē.

Dānija

• 20. punktu sezonas 36 spēlēs nopelnīja Andris Džeriņš, kurš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Herningas "Blue Fox" uzvarēt Esbjergā (4:1). Džeriņam viens metiens pa vārtiem un pozitīva lietderība +1.

Austrija

• "Villach" atspēlējās no 0:2, 2:3 un 3:4, tomēr viesos ar 4:6 piekāpās Vīnes "Capitals" un pārtrauca piecu uzvaru sēriju. Artūram Kuldam viens metiens un negatīva lietderība -2.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qbN-6...
Danmarks Ishockey Union | Official Game Sheet
https://www.ice.hockey/en/stats-fac...
https://www.penny-del.org/event/sch...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.penny-del.org/event/koe...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...


Vācijas meistarsacīkstēs triumfējusī Berlīnes "Eisbären" komanda. Foto: City-Press
1

Leduslāči nevainojami aizsargājas, Gudļevskim un Lūsiņam Vācijas līgas sudrabs

Vācijas hokeja meistarsacīkstēs desmito reizi vēsturē triumfējusi Berlīnes "Eisbären", šovakar izbraukumā ar 2:0 pieveicot vārtsarga Kristera Gudļevska un trenera Edgara Lūsiņa komandu Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins".
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
8

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Cīrihes "Lions" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: Pius Koller/Imago Images/Scanpix
11

Balceram savainojums, Cīrihe turpina uzvarēt mājās un izvirzās soli no titula

Šveices Nacionālās līgas fināla pirmajās piecās kaujās uzvarējušas mājinieces, Cīrihes "Lions" komandai ar 3:0 pārspējot Lozannas vienību un sērijā panākot 3-2.