Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam debijā uzvara un piespēle, rezultatīvs arī Ķēniņš

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Daugaviņam debijā uzvara un piespēle, rezultatīvs arī Ķēniņš
Kaspars Daugaviņš
Foto: gshc.ch

Savu debijas spēli Šveices hokeja līgā šovakar piedzīvoja Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā "HC Geneve-Servette" ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes "Lions" vienību. Mačus šovakar aizvadīja arī Jēkaba Rēdliha, Kobas Jasa un Ervīna Muštukova pārstāvētie klubi.

Mača rezultātu jau tā septītajā minūtē izdevās atklāt cīrihiešiem, kad pēc Ronalda Ķēniņa piespēles Tobiasa Stefana sargātajos vārtos ripu raidīja Patriks Bertši. Vien pāris minūtes vēlāk Bertši izdevās vēlreiz pārspēt ženēviešus, panākot jau 2:0 "Lions" labā.

Kamēr otrā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem, trešā perioda pirmajā pusē, spēlējot skaitliskajā mazākumā, vienus vārtus pēc Kaspara Daugaviņa un Metjū Lombardi rezultatīvām piespēlēm atguva Gorans Bezina. Pēc nepilnām trim minūtēm Ženēvas hokejistiem izdevās arī panākt neizšķirtu, kad, turpinot spēlēt mazākumā, vārtus guva Lenārs Petrels. Mača turpinājumā nevienai no komandām vārtus gūt tā arī neizdevās.

Arī mača pagarinājumā nevienai no komandām gūt uzvaras vārtus nebija pa spēkam, savukārt pēcspēles metienu sērijā vienīgo precīzo metienu izdarīja "HC Geneve-Servette" kanādiešu aizsargs Aleksandrs Pikārs, ženēviešiem svinot uzvaru ar 3:2.

Kaspars Daugaviņš jaunās komandas rindās debitēja trešajā maiņā, mača gaitā izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnot punktu par rezultatīvu piespēli. Tāpat Daugaviņa kontā arī nesekmīgs pēcspēles metiena mēģinājums. Ronalds Ķēniņš šovakar spēlēja pirmajā maiņā, maču noslēdzot ar vienu rezultatīvu piespēli, kā arī trim pa pretinieku vārtiem izdarītiem metieniem.

Rēdlihs atgriežas laukumā, MODO zaudē

Pēc vienas izlaistas spēles laukumā šovakar atgriezās Jēkabs Rēdlihs, kurš uz pārbaudes laiku pievienojies Zviedrijas hokeja līgas klubam "MODO Hockey". MODO hokejisti gan ar 1:2 piekāpās "Frolunda IF" vienībai.

Mača rezultātu "Frolunda IF" hokejisti atklāja pašā pirmā perioda nogalē, kad Antonu Forsbergu pārspēja Norvēģijas izlases uzbrucējs Matīss Ūlimbs. Otrajā trešdaļā Antons Akselsons panāca jau 2:0, taču trešā perioda ievadā MODO hokejistiem vienus vārtus izdevās atgūt. Otros vārtus MODO vienība gan neguva, ar 1:2 atzīstot pretinieku pārākumu arī visā mačā.

Jēkabs Rēdlihs laukumā pavadīja 10:34 minūtes, to laikā izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī vienu spēka paņēmienu.

Jasam un Liberecai zaudējums

Kobas Jasa pārstāvētā Liberecas "Bili Tygri" šovakar viesos tikās ar Brno "Kometa" vienību, piekāpjoties pretiniekiem ar 0:3. Visus trīs vārtus Brno hokejisti guva trešajā periodā, pēdējos no tiem ripai lidojot jau tukšos vārtos.

Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 13:12 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Muštukova "Esbjerg" cieš sakāvi

Latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā "Esbjerg" šovakar Dānijas hokeja līgas regulārās sezonas spēlē ar 1:3 piekāpās Frederikshavnas "Whitehawks" hokejistiem. Vadībā "Whitehawks" hokejistiem izdevās izvirzīties otrās trešdaļas ievadā, taču perioda otrajā pusē "Esbjerg" panāca 1:1. Trešā perioda ievadā vēlreiz kapitulēja Muštukovs, taču punktu mačam pielika Kristofers Jonsons, kurš perioda vidū panāca izšķirošo 3:1 "Whitehawks" labā.

Izmantotie resursi:
nationalleague.ch
Start - SHL.se
hokej.cz
AL-Bank Liga

1 2 69 komentāri
Slēpts komentārs: Ikrnpk

  +7 [+] [-]

, 2013-09-24 23:18, pirms 11 gadiem
tad jau redzēs kurš vairāk punktus vāks vienā līgā spēlējot Ķēniņš vai Daugaviņš

 +10 [+] [-]

, 2013-09-24 23:19, pirms 11 gadiem
Malacis Ķēniņš!
Tomēr mana intriga Šveices sakarā ir - kad iespēja debitēt tiks dota Punnenovam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-09-24 23:20, pirms 11 gadiem
vienozīmīgi Ķēniņš ir labāks par Daugavu

  -1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:21, pirms 11 gadiem
mnbvc rakstīja: ska pap.sa medvescakam. kops sastava paradijas kovalcuks ska sakusi spelet briesmigi un jau otrais kasiens pec kartas
smuka spēle šodien, prieks par Medveščak, starptautiskajā angļu valodā zināmajiem vnk kā ''lāči''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2013-09-24 23:21, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Malacis Ķēniņš!
Tomēr mana intriga Šveices sakarā ir - kad iespēja debitēt tiks dota Punnenovam?
Ar septiņiem vārtiem mačā pret Lozannu acīmredzot bija par maz, lai Ebišeru mainītu nost.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:21, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Tomēr mana intriga Šveices sakarā ir - kad iespēja debitēt tiks dota Punnenovam?
vēl jau tik 5 kārtas aizvadītas, gan jau...

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:22, pirms 11 gadiem
Džemils rakstīja: SKA puišiem nebija motivācijas, kamēr zagrebieši ar ZA pabirām sitās kā traki
es jau no sākta gala teicu, ka tie, kuriem slinkums asinīs kāsīs Medveščakam un principā ja papēta Medveščak punktus, tad tur var redzēt visas komes, kam pašlaik rietumos ir lielākas vai mazākas problēmas aizsardzībā/spēles organizācijā/vēlmē cīnīties.....

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:23, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: es jau no sākta gala teicu, ka tie, kuriem slinkums asinīs kāsīs Medveščakam un principā ja papēta Medveščak punktus, tad tur var redzēt visas komes, kam pašlaik rietumos ir lielākas vai mazākas problēmas aizsardzībā/spēles organizācijā/vēlmē cīnīties.....
atgādināšu, ka šis topiks nav par KHL...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:25, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: atgādināšu, ka šis topiks nav par KHL...
nu es jau te netaisos izplesties, vnk atbildēju uz komentāru.

Ja nu mēs runājam par Ķēniņa divām piespēlēm un vispār sezonas sākumu, tad laikam zināja tajā NHL ko draftē tomēr... Bet par Kasparu jau pēc pirmās spēles diez ko nevar spriest un nav tur ko iedziļināties kā viņam bija tikai pirmo reizi esot jaunā klubā uzreiz uz ledus.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-24 23:26, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: nu es jau te netaisos izplesties, vnk atbildēju uz komentāru.

Ja nu mēs runājam par Ķēniņa divām piespēlēm un vispār sezonas sākumu, tad laikam zināja tajā NHL ko draftē tomēr... Bet par Kasparu jau pēc pirmās spēles diez ko nevar spriest un nav tur ko iedziļināties kā viņam bija tikai pirmo reizi esot jaunā klubā uzreiz uz ledus.
Ķēniņš jau nav draftēts

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:26, pirms 11 gadiem
redzams, ka Ķēnīņš ir formā. Kaspars lai iespēlējas uz OS. Pārējie pagaidām garām.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:27, pirms 11 gadiem
Daugava pēc lokauta beigām Amerikā kādā no intervijām teica ,ka Rīgā Dinamo sastāvā bija viens no labākajiem, gribu redzēt kā šim Sveicē ies.
Slēpts komentārs: mavaans

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:32, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: Ķēniņš jau nav draftēts
watever, jā, pārteicos... līgums viņam ir, nevis drafts bet šobrīd essentially tas ir tas pats, ja ne vairāk...

  +5 [+] [-]

, 2013-09-24 23:32, pirms 11 gadiem
Nelāgi mazs spēles laiks ir Rēdliham, priekš aizsarga tas vsp.ir niecīgi!

  +4 [+] [-]

, 2013-09-24 23:33, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: vēl jau tik 5 kārtas aizvadītas, gan jau...
Protams, pirmais numurs Ebiršels arī nav vairs nekāds jaunais.
Uztrauc tikai tas vai komanda nav cita otrā numura meklējumos. Vai Punnenovs nav tikai ielāps kamēr tiks atrasts cits rezervists, jo dīvaini, ka komandai ir tikai divi vārtsargi, no kuriem viens ir juniors.
Jebkurā gadījumā, Punnenovam iespēja droši vien tiks dota, komanda neprasītu 19 gadīgam kīperam sēdēt uz beņķa lielajā komandā un neļaut praktizēties junioru čempionātā, ja tajai nebūtu nopietni nolūki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:36, pirms 11 gadiem
DidzisLV rakstīja: Nelāgi mazs spēles laiks ir Rēdliham, priekš aizsarga tas vsp.ir niecīgi!
kas atkal pierāda to, ka top līgās izsisties esot ārzemniekam nemaz nav tik viegli un tāpēc teorētiskās runas par to, ka Lipsbergiem, Jevpaloviem u.t.t. pēc šīgada CHL jau nu nekādu RD nevajagot un viņi paši atradīs sev vietu augstākajā līmenī Eiropā... nu tā, seguma tur ir maz. Tāpat kā dažu prātojumiem, ka bez RD Lauris vai Miķelis pašlaik tāpat spēlētu KHL vai kādā citā labākajā līgā Eiropā......

No otras puses spēli neredzēju un tikpat labi var būt tā, ka čalim vnk bija kāda mikrotrauma, kuras dēļ viņš spēlēja mazāk, jo iepriekš viņš viņš pat spēlēja vairākumā laukumā.

  +6 [+] [-]

, 2013-09-24 23:39, pirms 11 gadiem
mavaans rakstīja: Nu,mūsu stārs Daugaviņš galīgi neiepriecina.Trešā maiņa,viens metiens...Tā pati vieta,kas NHL,atšķirība nekāda.Nekas labāks tur nebūs,bet nu piecus vārtus gan jau gūs pa sezonu,5 piespēles vēl pievienos.
Nevajag aizmirst, ka Daugaviņš komandai pievienojās kā pēdējais spēlētājs. Tāpat arī viņa maiņas biedrs Lombardi, kurš ar diezgan labiem statiem ir spēlējis NHL. Daugaviņam šī bija 1. spēle, Lombardi 2. spēle. Pārējā komanda ir izgājusi cauri sagatavošanās periodam un nospēlējusi arī vairākas spēles. Ar laiku iespēlēsies.

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:40, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: kas atkal pierāda to, ka top līgās izsisties esot ārzemniekam nemaz nav tik viegli un tāpēc teorētiskās runas par to, ka Lipsbergiem, Jevpaloviem u.t.t. pēc šīgada CHL jau nu nekādu RD nevajagot un viņi paši atradīs sev vietu augstākajā līmenī Eiropā... nu tā, seguma tur ir maz. Tāpat kā dažu prātojumiem, ka bez RD Lauris vai Miķelis pašlaik tāpat spēlētu KHL vai kādā citā labākajā līgā Eiropā......

No otras puses spēli neredzēju un tikpat labi var būt tā, ka čalim vnk bija kāda mikrotrauma, kuras dēļ viņš spēlēja mazāk, jo iepriekš viņš viņš pat spēlēja vairākumā laukumā.
pa taisno no CHL Eiropā nekas nespīd - vienīgi Vācijas 3. līga veiksmes gadījumā. (taisnību sakot, tieši tāpat arī ar MHL)

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:44, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pa taisno no CHL Eiropā nekas nespīd - vienīgi Vācijas 3. līga veiksmes gadījumā. (taisnību sakot, tieši tāpat arī ar MHL)
ar jebkuru junioru līgu, lai gan nu nedomāju, ka tas ir tik nereāli kādā Norvēģijā (BAČ, kazahos ) vai tādas līgās dabūt darbu (kā Koļesņikovam piem.)

  -1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:45, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: ar jebkuru junioru līgu
Zviedrijā, Šveicē, arī Somijā pēc junioru līgas ir lielākas (salīdzinoši) iespējas tikt vietējajos klubos...

     [+] [-]

, 2013-09-24 23:48, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: Zviedrijā, Šveicē, arī Somijā pēc junioru līgas ir lielākas (salīdzinoši) iespējas tikt vietējajos klubos...
Nu Andersons spēlē NLB tagad, teorētiski jau tas, kam sanāk labi MHL var tālāk startēt VHL (izņemot Rīgu un vēl dažus klubus) tā, ka nav jau tā, ka nav iespēju. RD gan šobrīd to iespēju nav daudz, lai gan Mestis daži ir iebāzti Jokipojat klubā.

  -4 [+] [-]

, 2013-09-24 23:50, pirms 11 gadiem
mavaans rakstīja: Nu,mūsu stārs Daugaviņš galīgi neiepriecina.Trešā maiņa,viens metiens...Tā pati vieta,kas NHL,atšķirība nekāda.Nekas labāks tur nebūs,bet nu piecus vārtus gan jau gūs pa sezonu,5 piespēles vēl pievienos.
Kapēc visi neveiksminieki Dagaviņu saukā par stāru, bet īsti hokeja fani ne? Ā, zinu, tiem pirmajiem čuras galvā!!!

  -4 [+] [-]

, 2013-09-24 23:55, pirms 11 gadiem
sxaurais rakstīja: Kapēc visi neveiksminieki Dagaviņu saukā par stāru, bet īsti hokeja fani ne? Ā, zinu, tiem pirmajiem čuras galvā!!!
Zinu! Tu arī esi no tiem, kam čuras galvā!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-24 23:59, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: kas atkal pierāda to, ka top līgās izsisties esot ārzemniekam nemaz nav tik viegli un tāpēc teorētiskās runas par to, ka Lipsbergiem, Jevpaloviem u.t.t. pēc šīgada CHL jau nu nekādu RD nevajagot un viņi paši atradīs sev vietu augstākajā līmenī Eiropā... nu tā, seguma tur ir maz. Tāpat kā dažu prātojumiem, ka bez RD Lauris vai Miķelis pašlaik tāpat spēlētu KHL vai kādā citā labākajā līgā Eiropā......

No otras puses spēli neredzēju un tikpat labi var būt tā, ka čalim vnk bija kāda mikrotrauma, kuras dēļ viņš spēlēja mazāk, jo iepriekš viņš viņš pat spēlēja vairākumā laukumā.
Cik elitprocpektā manīju, mazais Tamba izlidojis no austriešu otrās līgas, un mums bija Dinamo kondidāds, pagajušgad vienu brīdi norāli pa MHLu ņēmās.

     [+] [-]

, 2013-09-25 00:00, pirms 11 gadiem
Kā tu to vari zināt? Tad jau sanāk ka tu ar tāds pats čurugalva vien esi, ai da labi, ko mēs te kā tādi mazi puikas! Elpojam dziļi!!!

  +6 [+] [-]

, 2013-09-25 00:00, pirms 11 gadiem
Didzi, vajag katru vakaru tādus apkopojumus par mūsējiem citās līgās!
Ja paķertu vēl zemāku līmeni, NLB, Kazahstānu un citus , kur mūsu izlases kandidāti spēlē, vispār super būtu.
Vismaz nav sajūta, ka hokeja sezona tik KHL notiek un drīz NHL sāksies!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-25 00:02, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: pa taisno no CHL Eiropā nekas nespīd - vienīgi Vācijas 3. līga veiksmes gadījumā. (taisnību sakot, tieši tāpat arī ar MHL)
Un jaunākais Straupe netika vācu 3. līgā. Ne viena ne otrā gadījumā neko sīkak nezinu, vnk fakti no elitprospects

     [+] [-]

, 2013-09-25 00:05, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Cik elitprocpektā manīju, mazais Tamba izlidojis no austriešu otrās līgas, un mums bija Dinamo kondidāds, pagajušgad vienu brīdi norāli pa MHLu ņēmās.
precīzāk sakot, neizturēja try-outu...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-25 00:06, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: precīzāk sakot, neizturēja try-outu...
es tak precīzi pateicu - izlidoja.

     [+] [-]

, 2013-09-25 00:08, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Un jaunākais Straupe netika vācu 3. līgā. Ne viena ne otrā gadījumā neko sīkak nezinu, vnk fakti no elitprospects
??? kā netika? vēl aizvakar kluba mājas lapā bija raksts, ka šamais noslēdzis līgumu: Ein Südkoreaner, ein Lette und ein Deutscher… .
1 2 69 komentāri