Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam otrie vārti NLA sezonā un zaudējums pret Smirnovu, Kalnam 1+1

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķēniņam otrie vārti NLA sezonā un zaudējums pret Smirnovu, Kalnam 1+1
Ronalds Ķēniņš priekšplānā. Foto: lausannehc.ch

Šveices Nacionālās līgas (NLA) trešo maiņu latviešu uzbrucēju duelī Ronalda Ķēniņa vārtu guvums nelīdzēja "Lausanne" komandai izvairīties no zaudējuma pret Denisa Smirnova Ženēvas "Servette", ženēviešiem atspēlējoties no 0:2 un ar 3:2 triumfējot pagarinājumā.

Ķēniņš 15:28 uz ledus pavadītajās minūtēs guva savas komandas pirmos vārtus (latvietim kopumā šosezon 2+9), kā arī izdarīja piecus metienus pa vārtiem, kamēr Smirnovs spēlēja 15:05 minūtes, zaudējot visos četros iemetienos un izdarot vienu raidījumu pa vārtiem. "Servette" šī bija trešā uzvara pēdējās četrās cīņās.

Paralēlajā mačā sešu uzvaru sērija pārtrūka Langnavas "Tigers" vienībai, kas mājās ar 2:3 zaudēja "Zug". "Tigers" vārtsargs Ivars Punnenovs palika uz beņķa, savukārt ceturtās maiņas uzbrucējs Toms Andersons 7:51 minūtēs bloķēja vienu metienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Kopvērtējumā "Servette" ar 40 punktiem 24 mačos ieņem trešo, "Lausanne" ar 37 punktiem 23 spēlēs - piekto, bet "Tigers" ar 21 mačā iegūtiem 30 punktiem - septīto pozīciju.

Jāmin, ka Šveices pēc spēka otrajā līgā ārpus "Winterthur" sastāva savainojuma dēļ palika uzbrucējs Marks Lazarevs, komandai ar 2:3 atzīstot citas turnīra lejasgala komandas "Zug Academy" pārākumu.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs piedzīvoja ar 20 punktiem 1. konferences 17. vietā esošā pastarīte Pekinas "KRS-BSU", kas mājās ar 3:6 kapitulēja Voskresenskas "Khimik" vienības priekšā. Divus metienus pa vārtiem izdarīja, četras soda minūtes un lietderības koeficientu +1 20 minūšu laikā protokolā ierakstīja Ķīnas komandas aizsargs Artūrs Salija. Viņa komandas biedram Kristapam Bazevičam 21:47 minūtēs divi metieni un koeficients -2, savukārt uzbrucējam Gunāram Skvorcovam 15:49 minūtēs viens noraidījums un negatīva lietderība (-1).

Lielbritānijas Elites līgā ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Dandī "Stars" graujošu uzvaru 7:3 pār Koventrijas "Blaze" kaldināja uzbrucējs Egils Kalns, kurš kopumā šosezon Lielbritānijas čempionātā guvis 12 (6+6) rezultativitātes punktus. "Stars" ar 15 punktiem 19 spēlēs gan saglabāja priekšpēdējo devīto vietu.

Visbeidzot Norvēģijas "GET-Ligaen" čempionātā trīs uzvaru sērija pārtrūka aizsarga Maksima Ponomarenko Fredrikstadas "Stjernen", kas izbraukumā ar 1:2 zaudēja Oslo "Vålerenga" komandai. Ponomarenko 23:23 minūtēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, esot laukumā, kad "Stjernen" abās reizēs ielaida vārtus. "Stjernen" ar 23 punktiem 20 spēlēs ir septītā.

Izmantotie avoti:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://swisshockeynews.ch/index.ph...
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://www.hockey.no/live/BoxScore...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja