Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" atstājušais Ševčenko pievienojies Baltkrievijas līderei "Yunost"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" atstājušais Ševčenko pievienojies Baltkrievijas līderei "Yunost"
Ēriks Ševčenko un Jakubs Sedlāčeks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Baltkrievijas Ekstralīgas līdervienību Minskas "Yunost", kas šajā sezonā spēlēja arī Čempionu līgā, papildinājis aizsargs Ēriks Ševčenko.

25 gadus vecais aizsargs Ēriks Ševčenko, kuram divas reizes pasaules čempionāts gājis secen pavasarī gūto savainojumu dēļ, sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo". Tomēr viņš aizvadīja tikai trīs spēles, kurās guva vienus vārtus un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2, un nespēja iekarot treneru uzticību.

Pēc Latvijas galvaspilsētas pamešanas Ševčenko devies uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, lai pievienotos Ekstralīgas līderei "Yunost", kopā ar kuru vakar aizvadīts treniņš. "Zinu kluba uzdevumus. Gribētu kaut ko uzvarēt un izcīnīt, un tieši tāpēc izvēlējos Minsku, nevis kāda cita kluba piedāvājumu," sacīja Ševčenko.

"Ekstralīgā debitēju jau 18 gadu vecumā, un jau tobrīd zināju, kas ir Minskas "Yunost". Tagad katrs var aiziet uz halli un apskatīties visus komandas sasniegumus – cik daudz uzvarētu čempionātu, cik daudz izcīnītu trofeju," pauda Ševčenko.

Baltkrievijas čempionātā komandas sadalījušās divos sešiniekus – vienā cīnās komandas, kuras pretendē uz zeltu, bet otrā sešiniekā tiks sadalīta septītā līdz 12. vieta. Ar 26 mačos sakrātajiem 68 punktiem Minskas "Yunost" atrodas pirmajā vietā, par sešiem punktiem apsteidzot Grodņas "Neman", kuru pārstāvēja Maksims Širokovs, Elvijs Biezais un Artūrs Ševčenko, uzbrucējs, kurš ir Ērika brālis, tomēr visi komandu pametuši.

Minskas "Yunost" startēja arī Čempionu līgā, turklāt pamanījās izkļūt no grupas, aiz muguras atstājot čehus no "Mlada Boleslav". Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajā mačā izdevās ar 3:2 pieveikt pagājuša gada uzvarētāju "Frolunda" no Zviedrijas, tomēr atbildes spēlē ciests zaudējums ar 0:5. Skandināvi pārvarējuši vēl divas kārtas un iekļuvuši pusfinālā.

"Ceru, ka spēlēšanu daudz. Centīšos parādīt labāko sniegumu un palīdzēt Minskas "Yunost" atkal izcīnīt zeltu Baltkrievijas čempionātā," pauda Ševčenko, kurš divu gadu laikā kopā ar Rīgas "Dinamo" aizvadīja tikai 31 maču.

Izmantotie resursi:
Junost.org |
Официальный сайт хоккейного...

     [+] [-]

, 2016-12-22 12:13, pirms 7 gadiem
Viens no mūsu Ševčenko Baltkrieviju pameta, tagad otrs vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-12-22 13:46, pirms 7 gadiem
Nu i labi,vismaz tālāk no Miskastes(Dinamo)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-12-22 16:16, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Sen jau vajadzēja mukt no tās hokeja bedres,Savicka Dinamas.
Tikai lieta tāda, ka Dinamo atbrīvojās no Ērika, dunduk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 19:24, pirms 7 gadiem
Ļoti labi, tur viņam reālas iespējas paņemt zeltu un varbūt pat tikt pie spēlēšanas Čempionu līgā!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 19:26, pirms 7 gadiem
Širokovs savukārt esot parcēlies uz Itāliju.

     [+] [-]

, 2016-12-22 19:55, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Viņš jau tajā pašā dienā bija Junostj rīcībā! Diez vai tik atri var sameklet jaunu komandu. Jums, kepkām, visi tiek izmesti, padzīti no viena no veiksmīgākajiem planētas klubiem.
p.s. rīt Francijā latviešu duelis Birziņš,Bajaruns(Nice) vs Bazevičs(GAP). Ceru, ka burts būs klāt kā štiks un atsūtīs reportu.
Pareizi! audzini viņus!

     [+] [-]

, 2016-12-22 21:56, pirms 7 gadiem
JankS rakstīja: Širokovs savukārt esot parcēlies uz Itāliju.
pirms gadiem 3 vai 4 A.Širokovs intervijā stāstīja, ka Itālija ir tā vieta, kur viņam vislabāk gribētos noslēgt karjeru. Laikam jau arī bračkam Alpi iet pie sirds.