Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

M.Širokovs Rumānijas vienības sastāvā Kontinentālo kausu sācis ar divām uzvarām

Krišs Upenieks

M.Širokovs Rumānijas vienības sastāvā Kontinentālo kausu sācis ar divām uzvarām
Maksims Širokovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Vēl nesen Latvijas hokeja izlasē spēlējušais aizsargs Maksims Širokovs ar divām uzvarām palīdzējis Rumānijas komandu Brašovas "Corona" sākt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otro posmu.

Savās mājās notiekošajā turnīrā piektdien pirmajā mačā "Corona" ar 8:4 (5:1, 1:1, 2:2) droši pieveica Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda". Širokovs ar rezultativitāti neizcēlās.

Savukārt sestdien Rumānijas komanda ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) karstasinīgā cīņā pieveica Sansevastjanas "Txuri Urdin" no Spānijas. Šajā mačā otrajā trešdaļā kopā tika nopelnītas 87 soda minūtes, bet trešajā periodā, iemetot divus vārtus piecatā pret trijiem, mājinieki nodrošināja panākumu.

Širokovs otrajā mačā izcēlās ar pieciem metieniem, divām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.
Divas uzvaras pirmajos divos mačos guvusi arī Ungārijas vienība Miškolcas "Jegesmedvek", līdz ar to svētdien tās savstarpējā mačā cīnīsies par pirmo vietu. Labākā no šīm komandām iekļūs trešā posma E apakšgrupā un pēc mēneša Itālijā tiksies ar Grenobles "Bruleurs de Loups" (Francija), Astanas "Nomad" (Kazahstāna) un mājinieci "Ritten Sport".

Pašlaik 34 gadus vecais Širokovs iepriekšējo sezonu uzsāka vienā no vadošajiem Baltkrievijas klubiem Grodņas "Ņeman", bet tās vidū pievienojās Itālijas komandai Bruniko "Pustertal Wolfe", kas piedalās Alpu Hokeja līgas turnīrā.
Širokovs Baltkrievijas čempionātā 26 spēlēs guva sešus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, savukārt Itālijas vienībā viņam 17 spēlēs bija vieni gūti vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Širokovs spēlējis arī Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas, Zviedrijas, Slovākijas un ASV komandās. 2008./2009.gada sezonā viņš vienu spēli aizvadīja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Širokovs Latvijas izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos, debiju meistarsacīkstēs piedzīvojot vien aizpērn 32 gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-10-21 23:41, pirms 7 gadiem
cik mūsējo spēlē eksotiskās hokeja valstīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja