Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Koba Jass gūst vārtus, "Bili Tygri" tiek pie panākuma

Koba Jass gūst vārtus, "Bili Tygri" tiek pie panākuma
Koba Jass
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Čehijas Ekstralīgas spēlē ar vārtu guvumu izcēlies Latvijas uzbrucējs Koba Jass, palīdzot Liberecas "Bili Tygri" ar 4:2 uzveikt Trinecas vienību. K.Jasam šie bija trešie vārti sezonas 14 spēlēs.

Čehija

Koba Jass ar vārtu guvumu palīdzēja Liberecas "Bili Tygri" uzveikt Trinecas "Ocelari" ar 4:2. K.Jass guva vārtus spēles 30.minūtē, tobrīd panākot 2:0. Latvijas hokejists pavadīja laukumā nepilnas 12 minūtes un izdarīja piecus metienus pa vārtiem. 14 mačos K.Jass izcēlies ar četriem (3+1) punktiem.

Kladno "Rytiri" bez Laura Bajarūna pieteikumā ar 0:1 piekāpās Prāgas "Slavia". Latvijas uzbrucējs "Rytiri" ir pārstāvējis sešās spēlēs, paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Šveice

Pie panākuma Šveices NLA turnīrā ticis Kaspars Daugaviņš un Ženēvas "Servette", kas ar 1:0 pārspēja "Ambri-Piotta". Vienīgos vārtus spēles 53.minūtē guva Metjū Lombardi, laukumā esot arī Daugaviņam. Latvijas hokejista kontā viens metiens pa vārtiem. 11 spēlēs "Servette" rindās Daugaviņš izcēlies ar astoņiem (4+4) punktiem.

Slovākija

Juris Štāls un HK "Poprad" piedzīvoja neveiksmi Slovākijas Ekstralīgas mačā, Popradas vienībai atzīstot "Dukla" pārākumu ar 1:3. Štāls spēlēja pirmajā "Poprad" virknējumā un palika bez punktiem. Astoņās spēlēs Latvijas uzbrucējs ir iekrājis trīs (1+2) punktus.

Norvēģija

Pamatīgu sakāvi Norvēģijas "Get Ligaen" čempionātā piedzīvoja Latvijas hokejistu trio – Jānis Straupe, Ēriks Ševčenko, Ričards Birziņš – pārstāvētais Tensbergas "Vikings", kas ar 2:8 piekāpās "Frisk Asker".

Birziņš vienīgais no latviešiem tika pie rezultativitātes punktiem, ar rezultatīvu piespēli palīdzot panākt 2:8 nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz spēles beigām. Viņa kontā arī divi metieni pa vārtiem un koeficients -1. Straupe izcēlās ar četriem metieniem un neitrālu koeficientu, bet Ševčenko – ar vienu metienu un koeficientu -2.

Birziņam 11 spēlēs ir 12 (2+10) punkti, Ševčenko – 11 spēlēs septiņi (1+6) punkti, bet Straupem 11 spēlēs seši (1+5) punkti.

Austrija

Devīto maču EBEL kluba "99ers" rindās šovakar aizvadīja 19 gadus vecais uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics, kura pārstāvētais Grācas klubs ar 2:4 piekāpās Vīnes "Capitals". Latvijas hokejists spēlēja trešajā virknējumā un izcēlās ar divām soda minūtēm, kā arī bija laukumā, kad Vīnes hokejisti guva ceturtos vārtus. Deviņās spēlēs Zuševicam viens punkts par gūtajiem vārtiem iepriekšējā mačā.

Vācija

Zaudējumu DEL2 piedzīvoja aizsargs Jānis Andersons un "Falken" vienība, kas pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās "Rote Teufel" hokejistiem. Šoreiz Latvijas hokejists palika bez punktiem, bet četrās spēlēs ir izdarījis vienu rezultatīvu piespēli.

Apvienotā Karaliste

Mārcis Zembergs palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētais "Elite League" klubs Dandī "Stars" ar 2:1 uzveica Brehedas "Clan". Latvijas uzbrucējs deviņās spēlēs "Stars" sastāvā ir ticis pie četriem (1+3) punktiem.

Nīderlande

Nīderlandes čempionātā kārtējo zaudējumu piedzīvoja Latvijas kvarteta pārstāvētais Eindhovenas klubs "Kemphanen", šoreiz ar 5:6 piekāpjoties Hērentāles komandai. Eindhovenas vienības labā trīs punktus (1+2) guva komandas kapteinis Vladislavs Dobreņķijs, divas piespēles pievienoja Toms Zeltiņš, bet vēl vienu Jānis Brakšs. Raimonds Tūbelis šoreiz palika bez punktiem.

Pēc sešām aizvadītām spēlēm "Kempahen" ieņem pēdējo – septīto – vietu līgā. Rezultatīvākie komandas hokejisti ir Dobreņķijs un Zeltiņš, abiem gūstot pa 11 punktiem – pirmajam 5+6, otrajam 2+9. Jānis Brakšs un Raimonds Tūbelis tikmēr nopelnījuši pa trim punktiem, pirmajam gūstot 1+2, bet otrajam – 0+3.

Izmantotie resursi:
National League
hokej.cz
HOKEJ.sk
Norges Ishockeyforbund
pointstreak.com
Erste Bank Eishockey Liga
DEL 2
ELITE Ice Hockey League ◊ Official Website Home...
Nederlandse IJshockey Bond