Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Komandā kādi četri pieci cilvēki bija Covid-19 negatīvi, arī es"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Freibergs: "Komandā kādi četri pieci cilvēki bija Covid-19 negatīvi, arī es"
Ralfs Freibergs. Foto: Ivo Dostál/HC Kometa Brno

Čehijas hokeja čempionāta kluba Brno "Kometa" latviešu aizsargs Ralfs Freibergs atklāj, ka nav slimojis ar Covid-19, savukārt Litvīnovas komandas latviešu aizsargam Uvim Balinskim tagad saņem mazliet lielāku summu nekā iepriekš Rīgas "Dinamo". Par to vēstīts Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

Septembrī parādījās ziņa, ka Brno "Kometa" 22 hokejistiem konstatēja Covid-19. "Es biju negatīvs," atklāj Ralfs Freibergs. "Komandā kādi četri pieci cilvēki bija negatīvi. Piemēram, nesaslima cilvēks, kurš ar trijiem citiem ikdienā 20 minūtes mašīnā brauca uz komandas treniņiem un atpakaļ, bet pārējie trīs saslima."

Covid-19 krīzes dēļ Čehijas hokeja čempionāts ir apturēts līdz 25. oktobrim. Aizliegti pat klubu treniņi, nevar iet uz halli, spēlētāji fizisko formu uztur individuāli mājas apstākļos un ārā. "Tieši tajā brīdī, kad visām profesionālajām komandām pēc izslimošanas ir izstrādājušās antivielas, valdība norāva stopkrānu," saka Brno kluba latvietis, kurš pieļauj, ka pirms 3. novembra sezona neatsāksies.

Litvīnovas kluba aizsargs Uvis Balinskis atklāj, ka Rīgas "Dinamo" neko nepiedāvāja saistībā ar šo sezonu. "Man arī pašam bija doma, ka varbūt jāmēģina tikt galā ar leģionāra lomu," informē spēlētājs. "Cik zinu, bija cilvēki, ar kuriem "Dinamo" runāja, bet ar mani it kā neviens nerunāja. Nenāca klāt un neteica, ka ar mani vēl rēķinās uz nākamo sezonu."

Vai tagad makā ieripo vairāk nekā "Dinamo" klubā? "Ir bišķi labāk, jā."

Balinskim viens Covid-19 tests izrādījās pozitīvs, taču nekas īpašs - divas dienas klepus, mazliet pazuda garša. Ātri viss atrisinājās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio raidījums "Piespēle"