Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas trio uguņo Norvēģijā, Brahmanim 10 metieni "Gomel" uzvarā

Latvijas trio uguņo Norvēģijā, Brahmanim 10 metieni "Gomel" uzvarā
Ričards Birziņš
Foto: www.hockeynytt.no

Lielisku spēli Norvēģijas "Get Ligaen" čempionātā aizvadījuši Latvijas hokejisti Jānis Straupe, Ričards Birziņš un Ēriks Ševčenko, palīdzot Tensbergas "Vikings" ar 4:3 pārspēt Lerenskogas vienību. Birziņam un Ševčenko pa 1+2, bet Straupe izcēlās ar vieniem vārtiem.

Norvēģija

Pie panākuma Norvēģijas "Get Ligaen" spēlē tika Latvijas hokejistu trio – Jānis Straupe, Ēriks Ševčenko, Ričards Birziņš – pārstāvētais klubs Tensbergas "Vikings", kas ar 4:3 pagarinājumā uzveica Lerenskogas vienību. Latvijas pārstāvjiem šodien īpaši veiksmīga spēle – vismaz viens no trio piedalījās katrā no četriem "Vikings" vārtu guvumiem.

Pirmā perioda 10.minūtē pēc Ričarda Birziņa rezultatīvas piespēles Kriss Noultons izlīdzināja rezultātu (1:1). Otrā perioda piektajā minūtē Jānis Straupe izvirzīja vadībā vikingus (2:1), piespēle Ērika Ševčenko kontā. Trešā perioda pēdējā minūtē Birziņš pēc Ševčenko piespēles izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot izlīdzinājumu (3:3), savukārt pagarinājuma ceturtajā minūtē Ševčenko no Birziņa piespēles mazākumā guva uzvaras vārtus.

Ēriks Ševčenko ar 1+2 tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju Tensbergas vienībā. 22 gadus vecais aizsargs Ševčenko šovakar izdarīja četrus metienus pa vārtiem un spēli pabeidza ar koeficientu +1. 10 spēlēs hokejists ir izcēlies ar septiņiem (1+6) punktiem.

Ričardam Birziņam šovakar arī 1+2, tāpat 24 gadus vecā aizsarga kontā trīs metieni pa vārtiem un +2. 10 spēlēs Birziņš ticis pie 11 (2+9) punktiem

Jānim Straupem šovakar 1+0, divi metieni pa vārtiem un neitrāls koeficients. 24 gadus vecais uzbrucējs 10 spēlēs izcēlies ar sešiem (1+5) punktiem.

Baltkrievija

Baltkrievijas Ekstralīgas mačā pie panākuma tika Edijs Brahmanis un HK "Gomel", kas ar 3:0 pārspēja Žlobinas "Metallurg". Turnīra otrais rezultatīvākais hokejists Brahmanis (16 spēlēs 10+9) šodien palika bez punktiem, tomēr pamanījās pa pretinieku vārtiem izdarīt veselus 10 metienus.

Krievija, VHL

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīrā otro spēli aizvadīja Rolands Gritāns, palīdzot Orskas "Yuzhnij Ural" ar 3:2 pagarinājumā uzveikt Volžskas komandu "Ariada". 22 gadus vecais aizsargs Gritāns pie punktiem netika.

Tikmēr Almetjevskas "Neftyanik" bez Aleksandra Jerofejeva ierindā ar 0:4 piekāpās Čeļabinskas "Chelmet". 29 gadus vecais aizsargs Jerofejevs nebija iekļauts pieteikumā jau trešo spēli pēc kārtas. Deviņās spēlēs Latvijas hokejists pie punktiem nav ticis un ir nopelnījis koeficientu -5.

Penzas "Dizel" bez Artūra Ozoliņa sastāvā ar minimālo 1:0 uzveica Balašihas "Dinamo". Latvijas hokejists nebija pieteikts otrajai spēlei pēc kārtas, bet šīs sezonas septiņās spēlēs ir izcēlies ar četriem (2+2) punktiem.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
pointstreak.com
Главная - Хоккей Беларуси, Литвы и Украины
Norges Ishockeyforbund

  -3 [+] [-]

, 2013-10-17 22:49, pirms 11 gadiem
Jekimovam 2 vārti.

     [+] [-]

, 2013-10-17 23:13, pirms 11 gadiem
Šovakar nedaudz paskatijos spēli Stavanger Oilers-Frisk Asker, patīkami pārsteidza Norvēģijas līgas labais līmenis