Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Mickevičs paraksta līgumu ar VHL čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mickevičs paraksta līgumu ar VHL čempioni
Artūrs Mickevičs (centrā) pagājušajā sezonā kļuva par "Liepājas metalurga" rezultatīvāko spēlētāju
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Līgumu ar Krievijas pēc spēka otrās līgas (VHL) čempionvienību Ņeftekamskas "Toros" parakstījis 22 gadus vecais latviešu uzbrucējs Artūrs Mickevičs, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Vasaras ievadā viņš uz pārbaudes laiku bija pievienojies Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo".

1991. gadā dzimušais kreisās malas uzbrucējs Artūrs Mickevičs pagājušajā sezonā kļuva par Baltkrievijas Atklātā čempionāta komandas "Liepājas metalurgs" rezultatīvāko spēlētāju un labāko snaiperi - viņš 50 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 19 precīziem raidījumiem un 40 punktiem.

2011. gada sezonu Mickevičs pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubā "Rīga", 52 spēlēs gūstot 17 vārtus un sakrājot 29 rezultativitātes punktus. Viņu apsteidza pagājušo sezonu Kontinentālās hokeja līgas vienībā Rīgas "Dinamo" pavadījušie Miks Indrašis, Juris Upītis un Māris Bičevskis, kā arī Raimonds Vilkoits.

Pirms gaidāmās sezonas Mickevičs parakstīja līgumu uz pārbaudes laiku ar "Dinamo", bet puses šķīrās vēl pirms rīdzinieku treniņspēles Valmierā. 183 centimetrus garais hokejists uz pārbaudes laiku pievienojās Krievijas pēc spēka otrās līgas (VHL) čempionei Ņeftekamskas "Toros", kas trenējās Liepājā.

Hokejists piedalījās arī pārbaudes spēlē pret Rīgas "Dinamo", kurā "Toros" cieta neveiksmi ar 1:8. Taču Mickevičs treniņos atstāja pietiekami labu iespaidu, lai nopelnītu kontraktu uz visu sezonu. Iepriekš uzbrucējs ārzemēs nav spēlējis, bet ir pārstāvējis Latvijas U18 un U20 valstsvienības.

"Toros" rindās nākamo sezonu pavadīs arī trīs pasaules čempionātos spēlējušais uzbrucējs Kaspars Saulietis, kurš pēdējā pārbaudes turnīrā kļuvis par labāko bombardieri.

Tāpat uz VHL pārcēlies aizsargs Māris Jass, kurš iepriekš spēlēja Vācijā, un uzbrucējs Artūrs Ozoliņš no Kazahstānas.

Aizvadītajā regulārajā čempionātā "Toros" ierindojās 3. vietā, taču bija labākā vienība izslēgšanas mačos. Jauno sezonu vienība iesāks 8. septembrī.

  +8 [+] [-]

, 2013-08-16 19:33, pirms 11 gadiem
Vēl viens pie vietas. Lai tik puika spēlē. Izlases kontekstā konkurence perspektīvā būs un tas ir labi.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-16 19:34, pirms 11 gadiem
Lv klubs jau var teikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-16 19:35, pirms 11 gadiem
Nu ko, tās ir labas ziņas. Sevišķi prieks par Ozoliņu, kas kādreiz jau šķita zudis profesionālam hokejam un izlasei, bet pamazām līdz VHL ir izkapājies... kādreiz daudz tika gaidīts no šī bijušā U izlašu līdera un it kā viss šim bija, lai būtu veiksmīgs- i augums, i prasmes. Laba sezona pie kazahiem un cerams, ka arī VHL būs labi.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-16 19:36, pirms 11 gadiem
Teikšu pietiekoši pieklājīgs līmenis! Malači, lai tik spēlē un aug
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-16 19:49, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: Ja Naģeždas Cup čempioni sasit ar 8:1 VHL "čempionus",kāds tad tur līmenis. Nu jā,bet lauciniekam no Liepājas derēs!
Tas ir +/- EBEL vai Slovākijas līmenis. Ārpus Ģinamas mums šādā līmenī spēlējošu hokejistu skaits nav pārāk liels. Kaut kādi 15 varbūt kopā salasītos. Iespējams, ka mazāk. Tad rēķini pats, vai tas ir Liepājas laucinieku vai reālu izlases kandidātu līmenis.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-16 22:56, pirms 11 gadiem
Varēja labāk braukt uz angliju spēlet. Tādi pabiras nekam nav vaidzīgi. Varbūt lai paņem angļu pilsonību un mauc anglijas izlase, vismaz kautkur varēs iesist golu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja