Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergs rezultatīvs uzvarā Čehijā, Punnenova tīģeriem 0:5 Šveicē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Freibergs rezultatīvs uzvarā Čehijā, Punnenova tīģeriem 0:5 Šveicē
Ralfs Freibergs. Foto: HC Kometa Brno

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā četru zaudējumu sēriju Brno "Kometa" vienībai ar rezultatīvu piespēli pirmo vārtu guvumā palīdzēja pārtraukt aizsargs Ralfs Freibergs, kura pārstāvētais klubs viesos ar 4:1 sakāva "Olomouc".

29 gadus vecajam latviešu hokejistam šis ir sestais (1+5) rezultativitātes punkts šosezon. Freibergs nospēlētajās 12:09 minūtēs arī nopelnīja vienu noraidījumu un lietderības koeficientu +1. Interesanti, ka "Olomouc" šovakar izdarīja uz pusi (42 pret 21) vairāk metienu nekā uzvarētāji.

Otro panākumu pēc kārtas svinēja aizsarga Gunta Galviņa (spēlēja 17:54 minūtes) pārstāvētā Čehijas čempione un kausa ieguvēja Tršinecas "Ocelari", kas savā laukumā ar 6:0 sagrāva Ostravas "Vitkovice Ridera". Bez punktiem šoreiz palika arī uzbrucējs Māris Bičevskis (19:50 minūšu laikā viņam uzvarēti 15 no 25 iemetieniem), kura "Mlada Boleslav" izbraukumā ar 4:3 apspēlēja Hradeckrāloves "Mountfield", izcīnot devīto uzvaru pēdējās desmit spēlēs.

Savukārt divu aizsargu Uvja Jāņa Balinska un Oskara Cibuļska Litvīnovas "Verva" mājās piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, ar 1:2 pēcspēles metienos atzīstot Pardubices "Dynamo" pārākumu. Balinskis 21 minūtē un 25 sekundēs izdarīja divus metienus pa vārtiem un iekrāja +/- koeficientu -1, kamēr Cibuļskim 18:28 minūšu laikā tāds pats lietderības koeficients un viens raidījums pa vārtiem.

Čehijas Ekstralīgas kopvērtējumā Galviņa "Ocelari" ar 53 punktiem ir pārliecinoši pirmā, Bičevska "Mlada Boleslav" ar 41 punktu pakāpās uz ceturto vietu, Freiberga "Kometa" ar 23 punktiem pacēlās uz devīto pozīciju, bet Balinska un Cibuļska "Verva" ar 22 punktiem noslīdēja līdz 11. vietai.

Šveice

Pēc iepriekšējās spēles, kurā vārtsargs Ivars Punnenovs atvairīja 47 metienus, palīdzot Langnavas "Tigers" izcīnīt uzvaru, šovakar tīģeri savā laukumā Šveices Nacionālās līgas (NLA) spēlē piedzīvoja pamatīgu sakāvi ar 0:5 pret "Fribourg-Gottéron". Punnenovs neitralizēja 30 no pretinieku izdarītajiem 35 raidījumiem pa viņa sargātajiem vārtiem. Savukārt Langnavas kluba uzbrucējs Toms Andersons 9:24 minūtēs veica un bloķēja pa vienam metienam. Pēc 15 kārtām "Tigers" ar 14 punktiem noslēdz Šveices čempionāta tabulu.

Savukārt ar 31 punktu līdz ceturtajai pozīcijai atkāpās uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne", izbraukumā ar 1:4 zaudējot "Zug". Latvijas izlases hokejists teju 16 minūšu un 21 sekundes laikā bija pārāks četros no sešiem iemetieniem, vienreiz pārkāpa noteikumus, veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

Alpu līga

Septiņās Alpu līgas spēlēs pie 16 (9+7) rezultativitātes punktiem izdevies tikt uzbrucējam Robertam Lipsbergam, kurš šovakar ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli komandas biedram Austrijas klubu duelī palīdzēja "Bregenzerwald" viesos ar 7:2 sagraut Lincas "Black Wings Steinbach" dublierus. "Bregenzerwald" guva piekto uzvaru pēc kārtas, ar 19 punktiem 14 mačos paceļoties uz septīto vietu 16 vienību konkurencē.

Norvēģija

Pārliecinošu trešo panākumu pēc kārtas Norvēģijas "Fjordkraft-Ligaen" čempionātā svinējusi aizsarga Maksima Ponomarenko (uz ledus pavadīto 17:40 minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, nopelnīja divu minūšu sodu un iekrāja lietderības koeficientu -1) Fredrikstadas "Stjernen", kas viesos ar 6:2 sakāva Narvīkas "Arctic Eagles". Citā spēlē divu zaudējumu sēriju pārtrauca savainotā uzbrucēja Rūdolfa Balcera Stavangeras "Oilers", mājās ar 3:0 droši pārspējot pastarīti "Grüner".

Turnīra tabulā Balcera "Oilers" ar 34 punktiem ir ceturtā, bet Ponomarenko "Stjernen" nopelnījusi 28 punktus un atrodas divas pozīcijas zemāk.

Dānija

Pēc iepriekš izcīnītām piecām uzvarām pēc kārtas šovakar otro neveiksmi trīs dienu laikā Dānijas "Metal-Ligaen" čempionātā cieta aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Frederikshāvnas "White Hawks", viesos ar 1:6 kapitulējot Esbjergas "Energy" priekšā. Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja arī vārtsarga Jāņa Vora Redovres "Mighty Bulls", mājās neizturot Herningas "Blue Fox" spiedienu un ar rezultātu 3:4 piekāpjoties pagarinājumā. Voris atvairīja 42 no kopumā 46 pretinieku metieniem pa viņa sargāto cietoksni.

Dānijas čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītām 25 kārtām Rubīna "White Hawks" ar 36,5 punktiem ir piektā, kamēr Vora "Mighty Bulls" ar 22,5 punktiem ir astotā.

Kazahstāna

Ceturto panākumu pēc kārtas guva un ar 45 punktiem 22 spēlēs uz trešo pozīciju Kazahstānas čempionātā pakāpās aizsarga Edgara Siksnas Karagandas "Saryarka", mājās otro dienu pēc kārtas pieveicot Ustjkamenogorskas "Torpedo" - 1:0. Latvietis palika bez rezultativitātes punktiem.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.alps.hockey/en/statisti...
https://www.hockey.no/live?date=15....
https://metalligaen.dk/livescore/
https://shaiba.kz/match/8180/saryar...