Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

"Donbass" uzbrucējs Šišļaņņikovs pēc vairākām sezonām Ukrainā pārceļas uz Franciju

Agris Suveizda

"Donbass" uzbrucējs Šišļaņņikovs pēc vairākām sezonām Ukrainā pārceļas uz Franciju
Oļegs Šišļaņņikovs. Foto: hcdonbass.com

Francijas augstākās hokeja līgas ceturtdaļfināliste "Gap" pavēstījusi par nepilnus 26 gadus vecā latviešu uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova pievienošanos komandai.

"Pilnvērtīgs spēlētājs ar ļoti labu hokeja izjūtu un prasmīgs vārtu priekšā," jaunieguvumu raksturoja Francijas klubs, kas regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu un ceturtdaļfinālā ar 2-4 piekāpās Ruānas "Dragons". Iepriekšējā sezonā viens no komandas līderiem bija Artūrs Mickevičs, kurš 43 spēlēs sakrāja 33 (12+21) punktus. Viņš karjeru turpinās Nicā.

Šišļaņņikovs leģionāra maizē aizvadīs sesto sezonu pēc kārtas. Alpu līgai un Lielbritānijai sekoja Ukraina, kur viņš Doneckas "Donbass" pārstāvēja nepilnas trīs sezonas. Iepriekšējās sezonas sākumā Ukrainas čempionātā 18 spēlēs sakrāja 18 (7+11) punktus, bet pēc "Donbass" izslēgšanas un Superlīgas izveidošanas 18 spēlēs tika pie 19 (9+10) punktiem.

Bijušais Latvijas U20 izlases uzbrucējs Šišļaņņikovs 2015./16. g. sezonā HK "Rīga" rindās Krievijas Jaunatnes līgā 42 spēlēs sakrāja 36 (16+20) punktus, bet savā pēdējā sezonā Latvijā bija HS "Rīga" kapteinis, Latvijas čempionātā 29 spēlēs izceļoties ar 44 (25+19) punktiem.

Pašlaik ar līgumiem Francijas augstākajā līgā ir seši spēlētāji – bez Šišļaņņikova un Mickeviča arī Rolands Vīgners (Ruānā), Ņikita Jevpalovs (Bordo), Kristaps Bazevičs (Briansonā) un Emīls Ģēģeris (Milūzā).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LesRapaces...