Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Sarkanim vārti Zviedrijā, Ševčenko seši metieni pa vārtiem zaudējumā Francijā

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Sarkanim vārti Zviedrijā, Ševčenko seši metieni pa vārtiem zaudējumā Francijā
Artūrs Ševčenko. Foto: scorpionsmulhouse.fr

Šodien spēles ārzemes hokeja līgās aizvadīja trīs latviešu spēlētāji. Uzbrucējs Deivids Sarkanis guva vārtus otrajā spēlē pēc kārtas, kas gan nepalīdzēja viņa ''Kalix'' Zviedrijas pēc spēka trešās līgas mačā pārspēt ''Borlange'' vienību - 4:5. Tikmēr Francijas augstākajā līgā pirmo maču kopš 29.janvāra aizvadīja uzbrucēja Artūra Ševčenko pārstāvētā ''Amiens'', kas ar 1:3 piekāpās ''Cergy-Pontoise'' vienībai.

Zviedrija

Savu 27 (13+14) rezultativitātes punktu šodien Zviedrijas pēc spēka trešās līgas mačā guva uzbrucējs Deivids Sarkanis, kas gan nelīdzēja turpināt ''Kalix'' divu spēļu uzvaru sēriju, piekāpjoties ''Borlange'' vienībai ar 4:5. Sarkanis ar vārtiem otrā perioda pirmajā minūtē sāka savas vienības atspēlēšanos, panākot 1:2. ''Kalix'' vienība otrās trešdaļas 15.minūtē izlīdzināja rezultātu - 3:3, tomēr pa vieniem gūtiem vārtiem otrās un trešās trešdaļas beigās, rezultāts uz tablo jau rādīja par sliktu latviešu pārstāvētajam klubam - 3:5. Vienus vārtus spēles beigās ''Kalix'' atguva, bet laika vairs nepietika - 4:5.

Uzbrucēja pārstāvētais ''Kalix'' Zviedrijas trešās līgas otrā posma fāzē ar 11 punktiem 11 spēlēs atrodas tabulas lejasgalā - 9.vietā.

Francija

Pirmo maču kopš 29.janvāra Francijas augstākajā līgā aizvadīja uzbrucējs Artūrs Ševčenko. Uzbrucēja pārstāvētā ''Amiens'' otrajā periodā viesos izlīdzināja rezultātu - 1:1, bet ''Cergy-Pontoise'' ar diviem gūtiem vārtiem trešajā periodā, pasniedza ceturto zaudējumu pēc kārtas latviešu spēlētāja pārstāvētajai vienībai. Ševčenko šajā mačā izcēlās ar sešiem metieniem pa pretinieku vārtiem, kas bija labākais rādītājs komandā un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

''Amiens'' ar 15 punktiem 13 mačos atrodas devītajā vietā Francijas augstākajā hokeja līgā.

Latviešu spēlētāju statistika Francijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēlesPunkti+/-PIM
Rolands VīgnersUzbrucējsRouen127613+102
Oskars BatņaUzbrucējsAnglet147512+155
Artūrs ŠevčenkoUzbrucējsAmiens13347+42

Somija

Uzvaru Somijas pēc spēka otrajā līgā (Mestis) izcīnīja uzbrucēja Pētera Pujāta pārstāvētā ''FPS'', kas mājās ar 4:3 pārspēja ''TUTO'' vienību. Uzbrucējs uz ledus pavadīja 5:38 minūtes, kura laikā izcēlās ar trīs metieniem pa vārtiem un lietderības koeficientu +1. 30 gadus vecais Pujāts šosezon sešās aizvadītajās spēlēs nav vēl guvis nevienu rezultativitātes punktu.

Somijas pēc spēka otrajā līgā, uzbrucēja pārstāvētā ''FPS" ar 11 punktiem 20 spēlēs atrodas tabulas pēdējā - 14.vietā

Izmantotie resursi:
https://liguemagnus.com/rencontre/878/
https://www.hockeyettan.se/matcher/...
https://mestis.fi/en/ottelut/2020-2...