Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš un Ķēniņš krāj punktus, Širokovi iemet trīs ripas

Daugaviņš un Ķēniņš krāj punktus, Širokovi iemet trīs ripas
Kaspars Daugaviņš
Foto: gshc.ch

Sestdienas vakars īpaši produktīvs izdevies Šveicē spēlējošajiem Latvijas hokejistiem. NLA turnīrā vārtus guva "Servette" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, rezultatīvu piespēli izdarīja "Lions" hokejists Ronalds Ķēniņš, "Lugano" vārtos stājās 19 gadus vecais Elvis Merzļikins, savukārt NLB turnīrā Aleksejs un Maksims Širokovi guva trīs vārtus. No citās valstīs spēlējošajiem Latvijas hokejistiem jāizceļ Mārtiņa Raituma sausā spēle Kazahstānas čempionāta mačā.

Šveice

Šveices NLA kluba Ženēvas "Servette" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš izcēlās ar vārtu guvumu, tomēr viņa pārstāvētā komanda ar 1:3 piekāpās Bernes klubam. Spēles sestajā minūtē Daugaviņš atklāja mača rezultātu, tomēr turpinājumā "Servette" hokejisti vārtus vairs neguva. Latvijas uzbrucējs biežāk no visiem "Servette" hokejistiem šovakar apdraudēja pretinieku vārtus - viņa kontā seši metieni. Astoņās spēlēs Daugaviņš ir ticis pie astoņiem (4+4) punktiem.

Rezultatīvu spēli aizvadīja arī Cīrihes "Lions" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Latvijas uzbrucējs pirmā perioda izskaņā asistēja Patrikam Bertši komandas otro vārtu guvumā, bet visā spēlē "Lions" ar 6:3 uzveica Rapersvilas "Lakers". "Lakers" vārtus šovakar sargāja Davids Ebišers, bet 19 gadus vecais Ivars Punnenovs palika rezervē. Ķēniņa rezultatīvā piespēle ir viņa astotais (3+5) punkts šīs sezonas 10 spēlēs.

Elvis Merzļikins stājās "Lugano" vārtos un aizvadīja visu spēli, tomēr ar 19 gadus vecā vārtsarga pūliņiem bija par maz, lai komanda uzvarētu – "Lugano" atzina "Fribourg" pārākumu ar 1:2. Merzļikins atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem (92,31%).

Šveices NLB (pēc spēka – otrā līga) turnīrā lielisku maču aizvadījuši Aleksejs un Maksims Širokovi. Martiņī "Red Ice" ar 7:3 sakāva "Chaux-de-Fonds" vienību, A.Širokovam gūstot divus, bet M.Širokovam – vienus vārtus.

A.Širokovs abus vārtus guva otrā perioda pirmajā pusē, sākumā izlīdzinot rezultātu (1:1), bet pēc tam izvirzot Martiņī vienību vadībā (2:1), savukārt M.Širokovs ripu "Chaux-de-Fonds" vārtos raidīja otrā perioda 13.minūtē, panākot jau 4:1 "Red Ice" labā.

10 spēlēs uzbrucējs A.Širokovs iekrājis deviņus (6+3) punktus, savukārt aizsargs M.Širokovs šodien tika pie pirmā punkta.

Uzbrucējs Toms Andersons un "Thurgau" ar 1:3 piekāpās "Tigers" vienībai. Latvijas hokejists pie punktiem šovakar netika, bet 10 spēlēs Andersona kontā četri (2+2) punkti.

Kazahstāna

Sauso spēli Kazahstānas hokeja čempionātā aizvadījis Mārtiņš Raitums, palīdzot "Arystan" ar 4:0 pieveikt Astanas komandu. Latvijas hokeja vārtsargs tika galā ar visiem 22 pretinieku metieniem. Spēlē piedalījās arī "Arystan" aizsargs Atvars Tribuncovs (palika bez punktiem), bet mačam nebija pieteikts cits aizsargs Kristaps Nīmanis.

Tikmēr pie kārtējā panākuma tika Kazahstānas čempionāta līderis "Arlan", kas ar 5:1 uzveica "Gornyak Rudny" vienību. Zīmīgi, ka visus vārtus "Arlan" hokejisti guva trešajā periodā. Pirmajā "Arlan" aizsargu pārī spēlēja Renārs Demiters, kurš pie punktiem šodien netika, toties otrā perioda izskaņā nopelnīja divas soda minūtes. Spēlei nebija pieteikts uzbrucējs Andrejs Smirnovs.

Krievija, VHL

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā pie uzvaras tika aizsarga Māra Jasa pārstāvētais Voroņežas klubs "Buran", kas ar 5:2 uzveica Saratovas "Kristal". Latvijas hokejists mačā nepiedalījās kājas savainojuma dēļ.

Austrija

Austrijas jauniešu čempionātā divas rezultatīvas piespēles izdarījis uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics, kurš šosezon spēlē Grācas "99ers" jauniešu un pieaugušo komandās. Grācas vienība šodien gan piedzīvoja zaudējumu ar 4:5. Septiņās spēlēs jauniešu turnīrā Zuševics ticis pie deviņiem (2+7) punktiem, bet pieaugušo čempionātā Latvijas jaunajam hokejistam pie punktiem vēl nav izdevies tikt (sešās spēlēs).

Itālija

Itālijas hokeja čempionātā kārtējo maču aizvadīja aizsargu Ņikitas Koļesņikova un Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētais klubs "Fassa". Jakovļevs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, Koļesņikovs mačam nebija pieteikts, bet "Fassa" ar 2:5 piekāpās "Val Pusteria" komandai. Jakovļevs četrās spēlēs ir ticis pie četriem punktiem par rezultatīvām piespēlēm, bet Koļesņikovam sešos mačos – trīs punkti (arī par piespēlēm).

Francija

Francijas spēcīgākajā hokeja turnīrā – "Ligue Magnus" – šovakar zaudējumu piedzīvoja Jānis Ozoliņš un "Morzine/Avioraz" vienība, kas ar 1:2 piekāpās "Chamonix" komandai. Uzbrucējs J.Ozoliņš pie punktiem netika, bet visā spēlē izdarīja trīs metienus pa vārtiem. Četrās sezonas spēlēs hokejists ir ticis pie pieciem (1+4) punktiem.

Francijas pirmās divīzijas (pēc spēka – otrā) turnīrā šodien spēle vairāki Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Aizsargs Aleksandrs Galkins izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "Scorpions" ar 7:3 pārspēt Edmundu Knikstu un "Phenix". Galkins aizvadīja tikai otro spēli šosezon, izcīnot pirmo punktu, savukārt Knikstam jau piektā spēle sezonā. 31 gadu vecajam Knikstam piecos mačos viens punkts. Interesanti, ka šajā spēlē 23 gadus vecais Galkins divreiz pārkāpa noteikumus, ļaujot pretiniekiem izpildīt soda metienus, tiesa, "Phenix" nevienu no šīm iespējām neizmantoja.

Rolanda Vīgnera un Raimonda Daniliča pārstāvētais "Montpellier" ar 3:4 piekāpās "Annecy" vienībai. Daniličs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm, savukārt Vīgners asistēja komandas biedriem visos trīs vārtu guvumos.

Nīderlande

Pie zaudējuma Nīderlandes čempionātā tika Latvijas kvarteta pārstāvētais Eindhovenas "Kemphanen", kas ar 2:4 piekāpās Dordrehtas "Lions". Pie rezultatīvām piespēlēm tika "Kemphanen" kapteinis Vladislavs Dobreņkijs, Toms Zeltiņš un Raimonds Tūbelis, savukārt aizsargs Jānis Brakšs palika bez punktiem. Tūbelis un Zeltiņš nopelnīja pa divām soda minūtēm, bet Dobreņkijs pašā spēles izskaņā tika pie 30 soda minūtēm, kopumā visā mačā nopelnot 32.

Izmantotie resursi:
hc-arystan.kz
Официальный сайт Хоккейного клуба "Арлан"
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Erste Bank Eishockey Liga
Fédération Francaise de Hockey sur Glace
pointstreak.com
National League
LEGA ITALIANA HOCKEY GHIACCIO - HOME PAGE
Nederlandse IJshockey Bond

  +6 [+] [-]

, 2013-10-12 18:48, pirms 11 gadiem
Nezināju ka Raitums vēl tur spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 18:52, pirms 11 gadiem
Raitums bija to vartusargu saraksta ,kas tika nosaukts uz OS parbaudes spēlēm pret krieviju?

 +14 [+] [-]

, 2013-10-12 18:57, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Nezināju ka Raitums vēl tur spēlē.
labi, ka paši kazahi zinaja ka raitums spēlē ...
Viņš pēc pagājuša gada man tāds baigais brīvdomātājs liekas , neviens nevar zināt kur Raitums būs ....

  +4 [+] [-]

, 2013-10-12 19:30, pirms 11 gadiem
"Brīvdomātājs" - tā maigi teikts ... Man liekas, ka šim neapšaubāmi talantīgajam čalim ir citas problēmas . . .

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 20:26, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Nezināju ka Raitums vēl tur spēlē.
maz jau šeit par to raksta. reku, Didzis Rudmanis šo Описание матча: Хоккей, Алматы - Бейбарыс... , piemēram, vakar noignorēja - daži mūsējie tika pie rez. punktiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-12 20:46, pirms 11 gadiem
uz Dinamo

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 23:10, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: vinsh tak taa kaa labojaas, ne?
Noteikti
Pēc izlases pārbaudes spēlēm kazahi viņu ilgi gaidīja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-12 23:17, pirms 11 gadiem
nu ja čaļi šādi spēlēs ir šance uz nhl,ķeniņam jau ir līgums ar vankuveru,cerams ka nakamgad tur ari uzspelēs.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-12 23:44, pirms 11 gadiem
Aizsargs Toms Andersons un "Thurgau" ar 1:3 piekāpās "Tigers" vienībai. Latvijas hokejists pie punktiem šovakar netika, bet 10 spēlēs Andersona kontā četri (2+2) punkti.
------------------------------------
nu kāds, mļin viņš aizsargs!!! Analfabēti un profāni valda sportacentrā....

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 23:48, pirms 11 gadiem
daugaviņš šosezon ir uzķēris formu, Ķēniņš šosezon ar labi izskatās! tas ir ļoti labi, OS šādi spēlētāji ir nepieciešami izlasē!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-12 23:49, pirms 11 gadiem
Vislielākais prieks (lai cik ļauni tas nebūtu) par Ebišera spēli. 6 ielaisti vārti un 76% atvairītu metienu.
Nezinu kam jānotiek, lai Lakers treneri nelaistu nākamajā spēlē laukumā Punnenovu.
Merzļikins vienkārši zvērs.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-12 23:50, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Aizsargs Toms Andersons un "Thurgau" ar 1:3 piekāpās "Tigers" vienībai. Latvijas hokejists pie punktiem šovakar netika, bet 10 spēlēs Andersona kontā četri (2+2) punkti.
------------------------------------
nu kāds, mļin viņš aizsargs!!! Analfabēti un profāni valda sportacentrā....
Jānis uzlicis Andersoniem zīmogu

p.s. Mestis, EIHL, Ligue Magnus trūkst pilnākai bildei

  +3 [+] [-]

, 2013-10-12 23:50, pirms 11 gadiem
Elvis Merzļikins 92,31% neslikti priekš 19 gadiem...
Vīgners Francijā gan iesēdies mazlietiņ.

  +6 [+] [-]

, 2013-10-12 23:50, pirms 11 gadiem
biedza22 rakstīja: nu ja čaļi šādi spēlēs ir šance uz nhl,ķeniņam jau ir līgums ar vankuveru,cerams ka nakamgad tur ari uzspelēs.
Tieši uz to arī Daugava cerēja aizbraucot spēlēt NLA,tas skaitās viens no vieglakajiem ceļiem ka nonakt NHL un pagaidām izskatās,ja vins tā turpinās ,tad viss kaut kas var gadities.Es nesaprotu tikai vienu kāpēc nelaiž laukuma mūsu jauno GK Punenovu ja Eibisers vidēji spēle laiž iekšā pa 6 ripam?Vai tur treneris nesaprot,kas apkārt notiek vai arī Eibisera vārds ir pārāk liels,lai sēdinatu to aiz borta?!Merzlikins arī nebeidz pārsteigt jau 6 spēle pēc kārtas pie NLA ir ievērojams rādītājs tadam jaunam GK!Cik atceros vīns arī bija kandidātu saraksta uz Sociem!Moska uz pārbaudes spēlēm redzēsim ka vīns dzīvajā izskatās vārtos.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-13 00:12, pirms 11 gadiem
Lil_HusTla rakstīja: Tieši uz to arī Daugava cerēja aizbraucot spēlēt NLA,tas skaitās viens no vieglakajiem ceļiem ka nonakt NHL un pagaidām izskatās,ja vins tā turpinās ,tad viss kaut kas var gadities.Es nesaprotu tikai vienu kāpēc nelaiž laukuma mūsu jauno GK Punenovu ja Eibisers vidēji spēle laiž iekšā pa 6 ripam?Vai tur treneris nesaprot,kas apkārt notiek vai arī Eibisera vārds ir pārāk liels,lai sēdinatu to aiz borta?!Merzlikins arī nebeidz pārsteigt jau 6 spēle pēc kārtas pie NLA ir ievērojams rādītājs tadam jaunam GK!Cik atceros vīns arī bija kandidātu saraksta uz Sociem!Moska uz pārbaudes spēlēm redzēsim ka vīns dzīvajā izskatās vārtos.
Domāju, ka tur ir variants par to, ka Ebišeru tā vienkārši nevar nosēdināt malā. Viņš tomēr ir vīrs ar vārdu.
Ja komandas vadība neuzticētos Punnenovam, viņš nebūtu otrais numurs. Tad jau sen būtu atrasts trešais vārtsargs un mūsējais būtu nobīdīts uz junioriem.
Kas attiecas uz Merzļīkinu, tad izskatās, ka Elvis varētu būt izcīnījis pirmā numura vietu vārtos. Šodienas spēlē arī aiz viņa rezervē sēdēja nevis pieredzējušais Manzato, bet gan cits padsmitgadnieks Davis.

     [+] [-]

, 2013-10-13 10:34, pirms 11 gadiem
Solās būt interesanta konkurence starp Daugaviņu un Ķēniņu punktu ziņā.

     [+] [-]

, 2013-10-13 14:22, pirms 11 gadiem
Rādās, ka Šveice ir jau kļuvusi par tādu vietiņu, kur mūsu jaunajiem censoņiem doties spēlēt hokeju, gadījumā, ja uz ziemeļameriku negribas doties! Liels prieks par mūsu jaunajiem vārtsargiem!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 20:42, pirms 11 gadiem
DidzisLV rakstīja: Rādās, ka Šveice ir jau kļuvusi par tādu vietiņu, kur mūsu jaunajiem censoņiem doties spēlēt hokeju, gadījumā, ja uz ziemeļameriku negribas doties! Liels prieks par mūsu jaunajiem vārtsargiem!
ar piezīmi, ja ir kas maksā par to (jaunajiem) vai arī CV ir ieraksts 'NHL'...