Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

E.Kulda rezultatīvs, "Metallurg" tuvojas VHL pusfinālam, Vīgneram divi vārti Francijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

E.Kulda rezultatīvs, "Metallurg" tuvojas VHL pusfinālam, Vīgneram divi vārti Francijā
Edgars Kulda. Foto: metallurg-nk.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā priekšgalā ar 2-0 nostiprinājusies Novokuzņeckas "Metallurg", kas šodien izbraukumā ar 5:2 sakāva Penzas "Dizel", uzbrucējam Edgaram Kuldam atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli.

26 gadus vecais Kulda šodien laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 40 sekundēs nopelnīja savu 17. (8+9) rezultativitātes punktu šosezon, kā arī vienreiz meta pa vārtiem un tika pie lietderības koeficienta -1. Uzbrucējs palīdzēja Kuzņai atgūties no divu vārtu deficīta. Nākamās divas sērijas spēles paredzētas Novokuzņeckā.

Austrijas atklātā hokeja čempionāta "play-off" ievadā uzbrucēju Ņikitas Jevpalova (izdarīja vienu metienu un tika pie +/- rādītāja +1) un Vitālija Pavlova Dornbirnas "Bulldogs" viesos ļoti negaidīti ar 2:0 pieveica Zalcburgas "Red Bull", sēriju līdz četriem panākumiem iesākot pārliecinoši.

Paralēlajā mačā Fillahas "Grand Immobilien VSV" bez Renāra Krastenberga sastāvā izbraukumā ar 1:5 kapitulēja Klāgenfurtes "KAC" vienībai.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) ceturto panākumu pēc kārtas svinēja uzbrucēja Denisa Smirnova (nospēlēto piecu minūšu laikā divreiz raidīja ripu pa vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem) un aizsarga Sanda Smona (laukumā bija nedaudz vairāk nekā septiņas minūtes) pārstāvētā Ženēvas "Servette", viesos ar 2:1 pārspējot "Fribourg-Gottéron".

Šveices čempionāta atpalicēju duelī vārtsargs Ivars Punnenovs neitralizēja 25 no 29 pretinieku metieniem, tam neglābjot Langnavas "Tigers" vienību no zaudējuma viesos pret "Bern" ar 3:4. "Tigers" uzbrucējs Toms Andersons laukumā cīnījās 12:45 minūtes, bloķējot vienu sāncenša metienu. Kopvērtējumā Langnava ar 30 punktiem 42 mačos ir pēdējā 12 komandu starpā, savukārt "Servette" ar 41 spēlē iegūtiem 76 punktiem ieguva vicelīderes pozīciju.

Francijas "Ligue Magnus" čempionātā 16. uzvaru aizvadītajās 17 spēlēs guva pārliecinošā turnīra līdervienība Ruānas "Dragons", kas viesos atspēlējās un ar 4:1 sakāva Šamonī-Monblāna "Pionniers". Ruānas komandas dominanci nodrošināja latviešu uzbrucējs Rolands Vīgners, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, kā arī kopumā četriem metieniem un lietderības koeficientu +2. 30 gadus vecajam hokejistam šosezon izdevies sakrāt 22 (14+8) rezultativitātes punktus.

Slovākijas Ekstralīgā bijušais Rīgas "Dinamo" aizsargs Nerijs Ališausks šovakar iemeta savus otros vārtus sezonā, tomēr tas nepalīdzēja Bratislavas "Slovan" izvairīties no neveiksmes spēlē pret Trenčīnas "Dukla" - 2:3 pēcspēles metienu sērijā. "Slovan" vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 30 no 32 raidījumiem, kā arī tika galā ar diviem no četriem pēcspēles bullīšiem. Bratislavas "Slovan" pašmāju čempionātā ar 47 cīņās iegūtiem 89 punktiem saglabā ceturto vietu.

Visbeidzot Polijas čempionāta finālam pietuvojusies aizsargu Ērika Ševčenko un Māra Jasa "Jastrzębie", pusfināla sērijas otrajā spēlē ar 2:1 salaužot cita aizsarga Jāņa Andersona "Katowice" pretestību un sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0 vadību.

Izmantotie resursi:
https://www.vhlru.ru/report/1052/?i...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.ice.hockey/en/
https://liguemagnus.com/rencontre/830/