Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskim debijas mačā uzvara Slovākijā, Meijam pirmais vārtu guvums Austrijā

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Gudļevskim debijas mačā uzvara Slovākijā, Meijam pirmais vārtu guvums Austrijā
Kristers Gudļevskis. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Šodien savā jaunajā klubā debitēja vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš palīdzēja savai Slovākijas Ekstralīgas vienībai Bratislavas ''Slovan'' ar 3:1 viesos pārspēt ''Nove Zamky'' komandu. Ar sezonas pirmajiem vārtiem, Austrijas augstākajā līgā, savas komandas uzvaru kaldināja uzbrucējs Gints Meija. Citās līgās ar rezultativitātes punktiem šodien izcēlās Ronalds Ķēniņš, Renārs Krastenbergs un Oskars Batņa.

Slovākija

28 gadus vecais vārtsargs sezonas pirmo pusi pavadīja Austrijas hokeja līgas vienībā Fillahas "Grand Immobilien VSV", kur 27 spēles vidēji ielaida 2,80 ripas un atvairīja 91,3% pretinieku metienu. Savā debijas mačā Gudļevskis tika galā ar 19 no 20 izpildītajiem pretinieku metieniem. Slovākijas Ekstralīgas turnīra tabulas pirmajām trīs komandām ir vienāds punktu skaits - 78 punkti, viena no tām ir Gudļevska pārstāvētā Bratislavas ''Slovan''.

Šveice

Šveices hokeja līgā Ronalda Ķēniņa pārstāvētā ''Laussane'' šodien aizvadīja pirmo maču pēdējo desmit dienu laikā, tas gan neliedza izcīnīt uzvaru pret ''Rapperswil'' vienību - 4:1. Ķēniņš uz ledus pavadīja 18:22 minūtes (1:42 vairākumā), kura laikā izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas pirmo vārtu guvumā, diviem metieniem pa vārtiem, trīs bloķētiem metieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

''Laussane'' ar 54 punktiem 27 spēlēs atrodas piektajā vietā, jāpiemin, ka viņiem ir par septiņām līdz deviņām spēlēm mazāk nospēlēts, nekā pirmajām četrām vietām.

Citā mačā divu zaudējumu sēriju pārtrauca Denisa Smirnova pārstāvētā ''Servette'', kas ar 4:1 atriebās ''Davos'' vienībai, par piedzīvoto zaudējumu pirms trīs dienām (5:6). Uzbrucējs, kurš šajā sezonā spēlē ceturtajā maiņā, šodien uz ledus pavadīja nedaudz vairāk - 7:23 minūtes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā un noslēdza spēli ar neitrālu koeficientu.

Ženēvas vienība 52 punktiem 30 mačos ieņem septīto vietu Šveices līgas tabulā.

Kārtējo zaudējumu, spēlējot bez savainotā vārtsarga Ivara Punnenova, piedzīvoja ''SCL Tigers'', kuru pārstāv arī uzbrucēji Toms Andersons un Rihards Melnalksnis, kas ar 1:3 piekāpās turnīra līdervienībai ''Zug''. Melnalksnis šodien nebija komandas pieteikumā, bet Andersons nospēlētajās 10:34 minūtēs (0:06 vairākumā) izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu metienu un spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu pārstāvētā vienība ar 27 punktiem atrodas Šveices līgas lejasdaļā - 11.vietā.

Latviešu spēlētāju statistika Šveices augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēlesPunkti+/-PIM
Ronalds ĶēniņšUzbrucējsLaussane2741620+616
Deniss SmirnovsUzbrucējsServette25134+212
Toms AndersonsUzbrucējsTigers33123-1524
Rihards MelnalksnisUzbrucējsTigers25101-114
Sandis SmonsAizsargsServette11011-34

Latvijas vārtsarga statistika Šveices augstākajā līgā 2020/2021. sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVid. iel. vārtiAtv. %
Ivars PunnenovsVārtsargsTigers273.2991.7%

Šveices otrajā pēc spēka līgā uzvaru izcīnīja Riharda Puides pārstāvētā ''Winterthur'', kas viesos atspēlēja trīs vārtu deficītu, uzvarot ar 4:3 ''Ticino Rockets'' vienību. 24 gadus vecais uzbrucējs šajā mačā atzīmējās ar trīs metieniem pa vārtiem, divām soda minūtē, vienu bloķētu metienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Puide šīs sezonas 21 spēlē ir izcēlies ar trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. ''Winterthur'' ar 32 punktiem 38 spēlēs atrodas pēdējā - 12.vietā.

Austrija

Austrijas hokeja līgā sākusies otrā fāze, kur komandas ir sadalītas divās grupās - piecas regulārās sezonas labākās komandas un sešas regulārās sezonas sliktākās vienības, kurā otrā grupa izspēlēs atlikušās trīs brīvās vietas uz Austrijas līgas izslēgšanas spēlēm. Otrajā grupā spēlē visu latviešu pārstāvētie klubi.

Zaudētāju posmā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Renārs Krastenbergs, palīdzot savai Fillahas "Grand Immobilien VSV" ar 5:3 pārspēt Bratislavas ''Capitals''. Krastenbergs bez rezultatīvas piespēles izpildīja arī vienu metienu pa vārtiem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Uzbrucēja Fillahas vienība ar četriem punktiem ieņem ceturo vietu zaudētāju grupā.

Latviešu pārstāvēto klubu duelī uzvaru izcīnīja Ginta Meijas, Zinta Naura Zuševica un Oskara Bārtuļa pārstāvētā Lincas ''Black Wings'', kas ar 4:1 viesos pārspēja Ņikita Jevpalova un Vitālija Pavlova Dornbirnes ''Bulldogs''. Uzvarētājiem ar vārtiem savā otrajā spēlē jaunajā klubā izcēlās Meija, kurš pirmā perioda otrajā minūtē panāca neizšķirtu, uzbrucējam arī divi metieni pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1, tikmēr laukumā ar rezultatīvu piespēli atgriezās aizsargs Bārtulis, kurš izlaida iepriekšējās divas komandas spēles, aizsargs spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +2. Zuševics šoreiz neatzīmējās nevienā statistikas ailē.

Zaudētājiem ar četriem metieniem pa pretinieku vārtiem izcēlās Ņikita Jevpalovs, viņam arī negatīvs lietderības koeficients -1, viņa maiņas partneris Vitālijs Pavlovs spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -2.

Pavlova un Jevpalova ''Bulldogs'' ar astoņiem punktiem zaudētāju posmā ieņem pirmo vietu, bet latviešu trijotnes Lincas vienība ar trīs punktiem atrodas tabulas beigās - 5.vietā.

Latviešu spēlētāju statistika Austrijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēlesPunkti+/-PIM
Ņikita JevpalovsUzbrucējsDornbirner40111930-920
Oskars BārtulisAizsargsBlack Wings203710-416
Renārs KrastenbergsUzbrucējsVillach5235-12
Zintis Nauris ZuševicsUzbrucējsBlack Wings11202-12
Gints MeijaUzbrucējsBlack Wings2101+10
Vitālijs PavlovsUzbrucējsDornbirner3011-22

Francija

Francijas hokeja līgā pirmo maču kopš 29.janvāra aizvadīja Oskara Batņas ''Anglet'', kas mājās piedzīvoja sagrāvi pret ''Angers'' vienību ar 3:10. Uzbrucējs mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kas bija viņa piektā rezultatīvā piespēle sezonā, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja 42% iemetienus un spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

''Anglet'' ar 16 punktiem 14 mačos atrodas tabulas otrajā pusē - 8.vietā.

Latviešu spēlētāju statistika Austrijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēlesPunkti+/-PIM
Rolands VīgnersUzbrucējsRouen127613+102
Oskars BatņaUzbrucējsAnglet147512+155
Artūrs ŠevčenkoUzbrucējsAmiens12347+32

Krievija

Pārsteidzošu zaudējumu Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL) cieta uzbrucēja Edgara Kuldas un aizsarga Hugo Eduarda Jansona pārstāvētā Novokuzņeckas ''Metallurg'', kas ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās ''Krasnoyarsk'' vienībai. Aizsargs Jansons šodien nebija mājinieku pieteikumā, bet Kulda nospēlētajās 15:20 minūtēs pretinieku vārtus apdraudēja divas reizes, nerealizēja pēcspēles metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

''Metallurg'' ar 67 punktiem 49 cīņās atrodas ceturtajā vietā tabulā.

Izmantotie resursi:
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...
https://www.hockeyslovakia.sk/en/st...
https://www.ice.hockey/en/
https://liguemagnus.com/rencontre/897/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-12 23:51, pirms 4 gadiem
Kristers paliek uz mūžu mans klients he, he!! Iemesta šim ripa starp kajām!!
Lai vel sanāk uzkapāt augstāk par slvk līgu

  +2 [+] [-]

, 2021-02-13 00:02, pirms 4 gadiem
Beidzot kvalitatīvāks raksts par mūsu leģionāriem pēc nospēlētajām spēlēm pieejams (iekļauta pārskatāma statistika). Paldies autoram.

     [+] [-]

, 2021-02-13 09:37, pirms 4 gadiem
Arī gribēju pateikt Paldies par pārskatāmo statistiku 👍