Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Štālam vārti, "Poprad" uzvar bullīšos

Štālam vārti, "Poprad" uzvar bullīšos
Juris Štāls
Foto: poprad24.sk

Šovakar Eiropas hokeja laukumos spēles aizvadījuši daudzi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Ar vārtu guvumu Slovākijas Ekstralīgā izcēlās Juris Štāls, palīdzot "Poprad" hokejistiem pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 uzveikt "Martin" vienību.

Šveice

Šveices NLA šovakar spēles aizvadīja visi četri Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi, tiesa, Kaspars Daugaviņš un Ronalds Ķēniņš savainojumu dēļ mačiem netika pieteikti.

Ženēvas "Servette" bez Daugaviņa (26 spēlēs 8+13) ar 7:3 sakāva "Zug" hokejistus. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Koudijs Almonds, bet pa 1+1 pievienoja Aleksandrs Pikārs un Kevins Remī.

Pie panākuma tika arī Cīrihes "Lions", kas bez Ķēniņa (25 spēlēs 5+11) ar 4:2 uzveica "Ambri-Piotta" vienību. Romāns Viks Cīrihes labā izcēlās ar 1+1, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm Lukas Kunti un Marka Andrē Beržerona kontā.

Savu komandu spēlēm tika pieteikti abi Latvijas vārtsargi, taču gan "Lugano", gan "Lakers" piedzīvoja zaudējumus.

Ivars Punnenovs palika rezervē, bet Rapersvilas "Lakers" ar 0:3 piekāpās Bernes hokejistiem. Davids Ebišers "Lakers" vārtos tika galā ar 23 no 25 pretinieku metieniem, bet trešo ripu Bernes vienība raidīja jau tukšos vārtos.

Savukārt Elvis Merzļikins sāka maču "Lugano" vārtos, tomēr pēc trim ielaistām ripām pirmā perioda otrajā pusē tika nomainīts. Latvijas jaunajam vārtsargam reti neveiksmīgs mačs – atvairīti divi no pieciem metieniem. Arī viņa kolēģis Daniels Mancato ielaida trīs vārtus, rezultātā "Lugano" ar 2:6 atzīstot Lozannas kluba pārākumu.

Tikmēr NLB (pēc spēka – otrā līga) turnīrā zaudējumu piedzīvoja "Red Ice" vienība, kas ar 0:2 piekāpās "CHX-DE-FDS" hokejistiem. "Red Ice" hokejisti Aleksejs Širokovs (25 spēlēs 9+9) un Maksims Širokovs (25 spēlēs 1+3) spēlei tika pieteikti un, protams, pie punktiem netika.

Savukārt "Thurgau" hokejisti ar uzbrucēju Tomu Andersonu ierindā ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās "Visp" vienībai. T.Andersons (23 spēlēs 2+9) tika pie divām soda minūtēm.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgā savu 17.punktu šosezon guva uzbrucējs Juris Štāls, kurš ar vārtu guvumu sekmēja "Poprad" uzvaru pēcspēles metienos (2:1) pār "Martin" hokejistiem. Latvijas uzbrucēja (25 spēlēs 7+10) kontā arī divas soda minūtes.

Somija

"Liiga" turnīrā uzvaru izcīnīja Tamperes "Ilves", kas ar 3:2 pārspēja Lahti "Pelicans". "Ilves" uzbrucējs Roberts Jekimovs (28 spēlēs 5+5) spēlei netika pieteikts

Krievija

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīrā otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja čempionvienība Ņeftekamskas "Toros", kas ar 1:2 piekāpās Ņižņijtagilas "Sputnik". Kaspars Saulietis (28 spēlēs 9+7) spēlēja pirmajā "Toros" virknējumā, Artūrs Mickevičs (24 spēlēs 5+3) – otrajā, un abi uzbrucēji šodien palika bez punktiem.

Kazahstāna

Kazahstānas čempionātā šodien savā starpā tikās līdervienība Kokšetau "Arlan" un trešās vietas īpašnieks Atirau "Beibarys". "Arlan", kuras sastāvā laukumā devās Renārs Demiters (sezonā 0+3) un Andrejs Smirnovs (5+4), uzvarēja ar 3:1. "Beibarys" pieteikumā bija iekļauti visi pieci Latvijas hokejisti – Armands Bērziņš (4+11), Vladimirs Mamonovs (10+5), Edgars Brancis (2+3), Mārtiņš Gipters (1+2) un Aldis Āboliņš (4+5). Neviens no septiņiem Latvijas spēlētājiem šajā mačā ar punktu guvumu neizcēlās.

Citā spēlē Temirtau "Arystan" ar 0:3 atzina "Gornyak" pārākumu. Mārtiņš Raitums "Arystan" vārtos tika galā ar 30 no 33 pretinieku metieniem, bet mačam bija pieteikti arī "Arystan" aizsargi Kristaps Nīmanis (17 spēlēs 0+1) un Atvars Tribuncovs (21 spēlē 2+9).

Austrija

EBEL mačā Zintis Nauris Zuševics un Grācas "99ers" ar 2:1 uzveica Ļubļanas "Telemach Olimpija". Zuševics (26 spēlēs 3+2) spēlēja Grācas otrajā virknējumā.

Dānija

Dānijas čempionāta spēlē vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētais Esbjergas "Energy" ar 3:4 piekāpās Herlevas "Eagles". Muštukovs palika rezervē, bet viņa kolēģis Deniss Jensens tika galā ar 31 no 35 pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана -...
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Etusivu - Liiga
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
National League

  +1 [+] [-]

, 2013-12-11 00:13, pirms 11 gadiem
Elvim uzreiz pa procentu statistika atkrīt. Cerams, ka šādas spēles vairs neatkārtosies.

     [+] [-]

, 2013-12-11 00:20, pirms 11 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Elvim uzreiz pa procentu statistika atkrīt. Cerams, ka šādas spēles vairs neatkārtosies.
arii labaakajiem gadaas taadas speeles,aceros jauniibaa man arii vienreiz sitaa gadiijaas,taa gan beigaas izraadiijaasmana peedejaa speele karijeraa,bet vinam vel visa dzive prieksaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-11 02:36, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Štāls Slovākijā atvēries vai tur BAČ līmenis ?
nu pēdējās sezonās ir krities Slovākijā līmenis, bet BAČ tomēr ir zemāks līmenis tāpat.