Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš un Ķēniņš uguņo Šveicē

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Daugaviņš un Ķēniņš uguņo Šveicē
Kaspars Daugaviņš
Foto: bluewin.ch

Rezultatīvs šis vakars izvērties virknei Eiropas līgās spēlējošo latviešu leģionāru. Kamēr Kaspars Daugaviņš ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli kaldināja "HC Geneve-Servette" 4:2 uzvaru pār Bernes hokejistiem, Ronalda Ķēniņa divi vārti palīdzēja Cīrihes "Lions" ar 5:0 apspēlēt Ivara Punnenova pārstāvēto Rapersvīles "Lakers".

Daugaviņam divi vārti Ženēvas uzvarā

Mača rezultātu Ženēvas hokejisti atklāja jau tā piektajā minūtē, kad pēc Daugaviņa piespēles precīzs bija viņa maiņas biedrs Metjū Lombardi. Pirmā perioda izskaņā Daugaviņš panāca jau 2:0 "HC Geneve-Servette" labā, taču otrās trešdaļas vidū vienus vārtus Bernes labā atguva Martins Pliss.

Trešā perioda vidū Daugaviņš guva savus otros vārtus spēlē, tad precīzs bija arī Eliots Antonjeti, panākot jau 4:1, taču nepilnas četras minūtes pirms mača beigām otros vārtus berniešu labā guva Paskāls Bergers.

Daugaviņš maču noslēdza ar diviem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli, kā arī divām soda minūtēm. Septiņās Ženēvas sastāvā aizvadītajās spēlēs latviešu uzbrucējs atzīmējies ar septiņiem (3+4) punktiem, tādējādi pašlaik ierindojoties piektajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Cīrihe iemet piecas ripas Ebišera vārtos

Rapersvīles "Lakers" vārtos šovakar stājās Dāvids Ebišers, tikmēr uz soliņa palika Ivars Punnenovs. Pirmo reizi Ebišeram kapitulēt nācās jau mača septītajā minūtē, kad mača rezultātu atklāja Raiens Kellers, taču trešdaļas izskaņā precīzs bija arī Ronalds Ķēniņš.

Otrās trešdaļas vidū 3:0 panāca Gijoms Latendresē, taču vien 30 sekundes vēlāk savus otros vārtus spēlē guva Ķēniņš. Punktu mačam nepilnas četras minūtes pirms tā beigām pielika Romāns Viks, panākot izšķirošo 5:0.

Maču latviešu uzbrucējs noslēdza ar diviem gūtiem vārtiem un sešiem izdarītiem metieniem. Deviņās šosezon aizvadītajās spēlēs Ķēniņš atzīmējies ar septiņiem (3+4) punktiem.

Merzļikinam vēl viens zaudējums Lugāno vārtos

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins šovakar jau ceturto spēli pēc kārtas stājās Lugāno komandas vārtos šīvakara spēlē ar 2:3 atzīstot "HC Fribourg-Gotteron" vienības pārākumu.

Rezultātu jau trešajā minūtē izdevās atklāt Lugāno hokejistiem, kad precīzs bija Djēgo Kostners, taču vien pāris minūtes vēlāk 1:1 panāca Tibo Monē. Otrās trešdaļas vidū Merzļikina vārtos lidoja arī Benija Plisa raidītā ripa, taču drīz vien Lugāno hokejisti rezultātu izlīdzināja. Uzvaras vārtus "HC Fribourg-Gotteron" hokejisti guva pašā trešā perioda ievadā, ripu vārtos raidot Gregam Moldinam.

Jekimovam piespēle Somijā

Roberta Jekimova pārstāvētā Tamperes "Ilves" šovakar ar 5:1 pārspēja Hēmenlinas HPK hokejistus. Jekimovs rezultatīvu piespēli atdeva pašā trešā perioda izskaņā, kad izšķirošo 5:1 tamperiešu labā panāca Jūso Rājala. Latviešu uzbrucējs šovakar spēlēja "Ilves" trešajā maiņā.

Brahmanim 1+2 Baltkrievijā

Kārtējo rezultatīvo spēli Baltkrievijas Ekstralīgā šovakar aizvadīja Edijs Brahmanis, kura pārstāvētā Gomeļas vienība ar 4:0 sausā atstāja Novopolockas "Khimik-SKA" hokejistus. Brahmanis mačā atzīmējās ar vārtiem, divām piespēlēm un trim izdarītiem metieniem.

Ar 18 (10+8) punktiem 14 spēlēs Brahmanis pašlaik ir otrs rezultatīvākais Baltkrievijas Ekstralīgas spēlētājs aiz Aleksandra Materuhina, kura kontā jau 25 rezultativitātes punkti.

Bajarūns atgriežas Kladno sastāvā

Čehijas Ekstralīgā Kladno "Rytiri" šovakar ar Lauri Bajarūnu ierindā ar 3:2 pārspēja Litvīnovas hokejistus. Lai gan mača gaitā rezultāts vēstīja arī 2:0 "Rytiri" labā, trešajā periodā litvīnovieši atspēlējās, bet trešdaļas vidū uzvaras vārtus Kladno labā guva Mihals Dragūns. Bajarūns laukumā pavadīja 8:57 minūtes.

Andersons debitē ar uzvaru

Šovakar Vācijas 2. līgā debijas spēli aizvadīja latviešu aizsargs Jānis Andersons, kura pārstāvētā "Heilbronner Falken" ar 8:1 sagrāva "SC Riessersee" vienību. Kamēr Andersons maču noslēdza bez rezultativitātes punktiem, rezultatīvākais uzvarētājs rindās ar četriem (2+2) punktiem bija Františeks Mrāzeks.

Muštukovs piedzīvo zaudējumu

Dānijas hokeja līgā neveiksmi šovakar piedzīvoja Ervīna Muštukova pārstāvētā Esbjergas vienībā, kas ar 0:2 piekāpās Herlevas "Eagles". Kamēr esbjergieši izdarīja 35 metienus un vārtus tā arī nespēja gūt, Muštukovs šovakar atvairīja 21 no 23 pretinieku metieniem.

Štālam zaudējums Slovākijā

Slovākijas Ekstralīgā spēli šovakar aizvadīja Jura Štāla pārstāvētā Popradas vienība, kas ar 1:2 zaudēja Košices hokejistiem. Štāls maču aizvadīja komandas otrajā uzbrucēju virknējumā.

Zuševicam "+1", komanda zaudē

Zinta Naura Zuševica pārstāvētā Grācas "99ers" šovakar kārtējā Austrijas hokeja līgas spēlē ar 2:4 piekāpās Dornbirneras hokejistiem. Latviešu uzbrucējs maču aizvadīja trešajā komandas uzbrucēju virknējumā un to noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Izmantotie resursi:
nationalleague.ch
Etusivu - Liiga
poinstreak.com
Hokej.cz - Kompletní výsledkový a zpravodajský...
AL-Bank Liga
Erste Bank Eishockey Liga
HOKEJ.sk

1 2 37 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 23:13, pirms 11 gadiem
Kā Jēkabam Rēdliham iet? Sen nav nekas dzirdēts par viņu...

  +9 [+] [-]

, 2013-10-11 23:15, pirms 11 gadiem
Ebišers agrāk plosījās Kolorādo Avalanche

  +5 [+] [-]

, 2013-10-11 23:16, pirms 11 gadiem
skatos, labi iet šiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 23:16, pirms 11 gadiem
jocker rakstīja: Kā Jēkabam Rēdliham iet? Sen nav nekas dzirdēts par viņu...
Bez kluba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-11 23:18, pirms 11 gadiem
Paldies par info, pašam vairs nav laika visam izsekot.

 +27 [+] [-]

, 2013-10-11 23:28, pirms 11 gadiem
O, Šveicē skolojas mūsu vārtsargi - par to prieks. Bajarūns Čehijas ekstra līgā, Brahmanis plosās Baltkrievijā (ja plosās, tātad var normāli spēlēt arī augstākās līgās). Rodas sajūta, ka tas KHL ikdienā paņem tik daudz uzmanības, ka neviļus sāk šķist, ka LV ir tikai padsmit profesionāli spēlējošu hokejistu.
Patīkami, ka pa reizei parādās arī ziņas no letiņu gaitām citās līgās - biežāk tādas ziņas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 23:47, pirms 11 gadiem
Tagad vairs nevaru saprast....vai nu Daugaviņš ir tik labs, vai Šveices ļīga tik švaka...vai gan viens, gan otrs?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 23:49, pirms 11 gadiem
Malači!

     [+] [-]

, 2013-10-11 23:53, pirms 11 gadiem
Kāds varbūt var ieteikt mājaslapu, kur var vienkopus papētīt dažādu līgu komandu un spēlētāju statistiku? Vai arī ieteikums autoram, kad par mūsējiem tiek rakstīts, kaut kā pierakstīt klāt arī cik rezultativitātes punkti sezonā un cik spēlēs jau sakrāti.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-11 23:56, pirms 11 gadiem
Limpompo rakstīja: Brahmanis plosās Baltkrievijā (ja plosās, tātad var normāli spēlēt arī augstākās līgās). Rodas sajūta, ka tas KHL ikdienā paņem tik daudz uzmanības, ka neviļus sāk šķist, ka LV ir tikai padsmit profesionāli spēlējošu hokejistu.
Patīkami, ka pa reizei parādās arī ziņas no letiņu gaitām citās līgās - biežāk tādas ziņas!
1) Brahmanis ir labs un vienmēr ir labi spēlējis, bet tas ka belaru čempja līmenis jau kuro gadu iet uz leju arī nav jaunums... tas čempis vairs nav tāds kā 7 un pat ne tāds kā 2 gadus iepriekš. Ne tikai naudas grūtības, bet arī Minska šogad ''baltkrievizējot'' sastāvu viņu ir nopietni paplicinājuši.

Fakts, ka tāds spēlētājs Ivans Dmitrijevs tur spēlē vēl bez Brahmaņa ir vēl viens pierādījums... Gadus 5 atpakaļ tādam čalim būtu nulle šanses droš vien pat kā vietējam tikt sastāvā.

2) tādas ziņas ir gandrīz katru otro dienu, ja regulāri seko

  +5 [+] [-]

, 2013-10-11 23:57, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Tagad vairs nevaru saprast....vai nu Daugaviņš ir tik labs, vai Šveices ļīga tik švaka...vai gan viens, gan otrs?
kāpēc lai Daugava būtu slikts?? Normāls Karsuma līmeņa uzbrucējs ar attiecīgu statistiku līgā, kur visas komandas ir +/- Dinamo Rīga...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 00:08, pirms 11 gadiem
njaa, Daugava tur faaters - redz tas ir vina liimenis, kur uzreiz pamanaams..NHL par speciigu preksh vinja izradiijaas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-10-12 00:17, pirms 11 gadiem
Daugaviņam viennozīmīgi solis uz priekšu sportiskajā ziņā. Atgūs skilus un pārliecību. Izlase no tā tikai iegūs. Finansiāli gan NHL būtu labāk, bet nu tas etaps noiets...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-12 00:36, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Tagad vairs nevaru saprast....vai nu Daugaviņš ir tik labs, vai Šveices ļīga tik švaka...vai gan viens, gan otrs?
liga loti laba...daugava labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-10-12 02:20, pirms 11 gadiem
Cilvēki, jums tiešām nav nekā laba vairs dzīvē, ka pat uz labām ziņām tiek reaģēts ar nievām un izsmiekliem?! Ķēniņš Latvijas izlasē, ja vajag izteikties ļoti skarbi - nekrita ārā no kopējā fona! Patiesībā gluži pretēji - bija(runa ir par izdarīto, nevis kas vēl būs) viens no tās motoriem! Nu kā var pateikt ka Šveices līga ir slikta?! Daugaviņš izskatās arī beidzot ticis galā ar lietām. Par jaunajiem GK vispār klusēju - mums 3-4 gadu laikā būs jāizvēlas, kuru atstāt aiz borta - kad tā ir bijis?!
Un gan jau te vietējie statistiķi atradīs pagājušās sezonas lokauta laikā NHL veču status, kamēr spēlēja Šveices līgā - protams, labākajiem bija krietni vairāk punktu nekā spēļu, bet arī 2 golus iemest tur ne katrs ir spējīgs...!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-12 03:15, pirms 11 gadiem
nesaprotamaa kartaa atkal visi notireeji pazudusi.
Kas ta nu? 2+1 Daugavinam un Keninam tikai 2???
Kur ta paliek lielas runas, ka Daugavins sukas ledu, kamer Kenins to grieziis?
Kaa Daugavins kadu speli bez punktiem un paradisies zina, ka Keninam kaut piespele, taa visi atkal bus klat un nebeigs vien riet, cik Daugavins mums slikts un sadomajies par sevi.
Ai ai ai - taa nav smuki darit meitenes un zeni

     [+] [-]

, 2013-10-12 07:54, pirms 11 gadiem
Emka95-BosCeltics rakstīja: Kaulainā paņema uz tusaku
Tev neliekas,ka šitais gan ir pilnīgi stulbi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-12 09:21, pirms 11 gadiem
Zachītis rakstīja: Kāds varbūt var ieteikt mājaslapu, kur var vienkopus papētīt dažādu līgu komandu un spēlētāju statistiku? Vai arī ieteikums autoram, kad par mūsējiem tiek rakstīts, kaut kā pierakstīt klāt arī cik rezultativitātes punkti sezonā un cik spēlēs jau sakrāti.
Elite Prospects Domāji šādu mājaslapu?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-12 09:21, pirms 11 gadiem
Ja šī sezona tā turpināsies un izlases galveni līderi iztiks bez traumām (situ pie koka), tad ar ļoti lielu nepacietību gaidu Sočus.

Par NLA līmeni liecina kaut vai SUI pagājušās sezonas spēle un rezultāti PČ.

  -3 [+] [-]

, 2013-10-12 09:44, pirms 11 gadiem
ņemu vārdus atpakaļ, šveices līga ir vājāka par kolhoznaja hokejnaja liga

     [+] [-]

, 2013-10-12 10:06, pirms 11 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Ebišers agrāk plosījās Kolorādo Avalanche
Ne nu plosijās ne nu kā! Bija mūžīgais bekaps aiz Ruā. Pēc tam sevi tā arī kā pirmo normāli neparādija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-12 14:11, pirms 11 gadiem
kapec tam vienam calim dzeltena kaska?

     [+] [-]

, 2013-10-12 14:15, pirms 11 gadiem
kada te Hemenlinna
vecit es pats Somija dzivoju,nez kapec tur izruna vairak ka Hameenlinna.

     [+] [-]

, 2013-10-12 14:16, pirms 11 gadiem
vienkarsi es taja pilseta dzivoju.

     [+] [-]

, 2013-10-12 14:21, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Tagad vairs nevaru saprast....vai nu Daugaviņš ir tik labs, vai Šveices ļīga tik švaka...vai gan viens, gan otrs?
čempī redzejam,ka Sveice spele....
Nejau Vaneks visu viens izdarja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-12 14:30, pirms 11 gadiem
Menga rakstīja: čempī redzejam,ka Sveice spele....
Nejau Vaneks visu viens izdarja
vaneks ir austrijai.
nla līmens ir vienāds vai zemāks par khl. vnk šveicei ir labi līderi izveidojušies.
1 2 37 komentāri