Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš neatstāj variantus Daugaviņam - Cīrihe pārliecinoši iekļūst Šveices finālā

Ķēniņš neatstāj variantus Daugaviņam - Cīrihe pārliecinoši iekļūst Šveices finālā
Ronalds Ķēniņš
Foto: www.zsclions.ch

Šveices NLA finālu šodien sasniedza Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētais Cīrihes "Lions", kas sērijas izšķirošajā mačā ar 4:0 sakāva Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ženēvas "Servette".

Šveice

NLA pusfināla duelī starp Latvijas izlases uzbrucēju pārstāvētajiem klubiem šodien tika aizvadīta izšķirošā – septītā – spēle. Pēc sešiem mačiem, kuros uzvaras tika dalītas uz pusēm, šodien Cīrihē sacentās Ronalds Ķēniņš un vietējais "Lions" ar Kasparu Daugaviņu un Ženēvas "Servette".

Vairāk nekā 10 tūkstošu "Hallenstadion" ieradušos līdzjutēju atbalstīti, spēli veiksmīgāk sāka mājinieki. Jau sestajā minūtē "Lions" ieguva skaitlisko vairākumu, ko arī prata realizēt – pēc ne pārāk veiksmīga ripas izmešanas mēģinājuma "Servette" hokejistus sodīja aizsargs Marks Andrē Beržerons, kurš pie zilās līnijas gaisā noķēra ripu un uzreiz pēc tam ar tālšāvienu raidīja Tobiasa Štefana sargātajos vārtos. Pēc piecām ar pusi minūtēm Cīrihes pārsvaru dubultoja Raiens Šenons, un pirmajā periodā kopumā "Lions" izskatījās krietni pārliecinošāk, daļēji arī ātri iegūtās vadības un divu vairākuma iespēju dēļ.

Otrajā periodā "Servette" laukumā devās apņēmīgāki, tomēr jau ceturtajā minūtē saņēma trešo noraidījumu. Ženēvas hokejistiem rokas gan nenolaidās, gluži pretēji, "Servette" aktīvi spēlēja arī pretinieku laukuma pusē, un viesu aktivitāte piespieda mājiniekus kļūdīties – 10 sekunžu intervālā noraidīti tika "Lions" hokejisti Roberts Nilsons un Matiass Zēgers. Nepilnu minūti Daugaviņam un "Servette" bija iespēja spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, tomēr vājā saspēle neļāva Ženēvai tikt pie kādas reālas vārtu gūšanas iespējas.

Neizmantotā iespēja kļuva īpaši sāpīga perioda 11.minūtē – viens pret Štefanu izrāvās Nilsons, tomēr viņu ar noteikumu pārkāpumu kavēja Ženēvas aizsargs Eliots Antonjeti. Nilsonam bija iespēja izpildīt soda metienu, un zviedru uzbrucējs nekļūdījās. Otro periodu noslēdza vēl katastrofālāks vairākums "Servette" izpildījumā – ja divu hokejistu pārsvaru periodā sākumā tikai neizdevās pārvērst vārtu guvumā, tad Romāna Vika rupjo spēli (sitiens pa galvu Kevinam Remī, 2+10) Ženēva varēja ieskaitīt ar "-" zīmi. Šenons mazākumā aizmuka uz Štefana vārtiem, un panāca graujošo 4:0.

Trešā perioda startā Ženēva vēl centās noorganizēt kādu kārtīgāku ofensīvu, tomēr "Lions" pirmo vilni izturēja, un atlikušais laiks trešdaļā paskrēja praktiski nemanot - tiesneši tikai dažas reizes apturēja spēli. Ķēniņš šodienas mačā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, savukārt Daugaviņa kontā trīs metieni un negatīvs koeficients -1. "Lions" līdz ar to iekļuva finālā, kur sacentīsies ar otra pusfināla veiksminieku Klotenes "Flyers", kas sešās spēlēs uzveica "Fribourg". Daugaviņam un "Servette" tikmēr sāpīga neveiksme pēdējā mačā un noslēgusies NLA sezona - sērija par trešo vietu NLA netiek aizvadīta, bronzas medaļas saņems gan "Servette", gan "Fribourg" hokejisti.

Kazahstāna

Kazahstānas čempionāta bronzas sērijā (līdz trim uzvarām) šodien tika aizvadīta izšķirošā spēle – līdzšinējos četros mačos Temirtau "Arystan" un Atirau "Beibarys" uzvaras dalīja uz pusēm. Sērijas piektajā mačā piedalījās teju visi Latvijas hokejisti, izņemot "Beibarys" uzbrucēju Vladimiru Mamonovu.

Līdz trešā perioda vidum "Arystan" prata izvirzīties vadībā ar 3:1, tomēr pēc tam nepilnu sešu minūšu laikā "Beibarys" spēja iemest trīs ripas un panākt pagarinājumu (vienus vārtus iemeta arī "Arystan"). Divas ripas Mārtiņa Raituma sargātajos "Arystan" vārtos iemeta uzbrucējs Edgars Brancis, kuram šodien arī rezultatīva piespēle.

"Beibarys" sastāvā mačā piedalījās arī uzbrucēji Armands Bērziņš un Aldis Āboliņš, katram izceļoties ar rezultatīvu piespēli. "Arystan" sastāvā tikmēr bija abi aizsargi Atvars Tribuncovs un Kristaps Nīmanis. Tribuncovs nopelnīja punktu par piespēli uzvaras vārtu guvumā pagarinājuma piektajā minūtē, bet Nīmanis izcēlās ar divām soda minūtēm.

Tikmēr Kazahstānas čempionāta finālsērijā trešo zaudējumu trīs mačos piedzīvoja Kokšetau "Arlan", kas ar 3:6 piekāpās Pavlodaras "Ertis". "Arlan" sastāvā ar rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Andrejs Smirnovs, bet ārpus pieteikuma palika aizsargs Renārs Demiters. Sērijas ceturtā un, iespējams, pēdējā spēle notiks rīt.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Шайба.KZ - хоккей в Казахстане: все новости...
National League

  +3 [+] [-]

, 2014-04-10 18:16, pirms 11 gadiem
Uz izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-10 18:52, pirms 10 gadiem
Malači un tagat pa taisno uz izlasi !

     [+] [-]

, 2014-04-10 20:19, pirms 10 gadiem
Ļoņa Tambijevs, Atvars Tribuncovs!!! Kā šodien vēl atceros šito saukli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-10 23:57, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Tribuncovu vajag pīsaisteit LV izlasei , mums šūgod ar aizsargim ir ūkstā!
Vēl kkāds lēts laucinieka sekotājs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-11 00:30, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Čiuļ, kas lātīs semīrs beidzos i naudys jaunam nau, ka ta soc sprāgot
Tu dzīvo Latvijā, tad varbūt raksti latviski?
Raksteit izavuice, soluon!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-11 02:22, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja:
Pats īzavīcis rakstāt klaun

Kai gribu tai rokstu, bet kas attīcas par LV volūda, man ir vusis tīseibys rakstiet Latgalīšu volūda, a tav īteiktu pazavārtīs veisturī pat Latgalīšu volūdu i pazaverīs pirmū i ūtru Latgalis kongresu pirms čiuļim kojys bučoj.
Ja gribi, tad lasi savu kongresu
Kruts čalis esi, armands rullē cik iedzīvotāji tavā sētā runā latgaliešu dialektā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 03:30, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Kas nauda beidzās tav tovam lātam semīram i semkom, ka sprigot soki.
Čiuleiti, Latgalīšim ir volūda ja tu tū nazynoji, bet tav tū nasaprast jū latīs semīrs iroda tovys smadzenis izlaucs pa sausū, atstojs tikai sakovtušu rīkstu tav golvā.
tu divreiz vienu un to pasu joku saki tam pasam cilvekam, taa Latgalee pienemts jeb tu tads padumjaks?

  +2 [+] [-]

, 2014-04-11 03:32, pirms 10 gadiem
Virsraksts pilnigi neadekvats. Keninam viens metiens pa vartiem, kada sakaraa tiesi vins neatstaa Daugavinam variantus?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 08:00, pirms 10 gadiem
noladets rakstīja: Virsraksts pilnigi neadekvats. Keninam viens metiens pa vartiem, kada sakaraa tiesi vins neatstaa Daugavinam variantus?
Ķēniņš nosedza Daugaviņu, lai viņš neiemet vārtus.

     [+] [-]

, 2014-04-11 08:47, pirms 10 gadiem
elninjo2 rakstīja: Ķēniņš nosedza Daugaviņu, lai viņš neiemet vārtus.
Cīrihei bija zonas vai cilvēks-cilvēku aizsardzība?
P.S. Dažas pick&roll sadarbības bija tiešām labas

     [+] [-]

, 2014-04-11 08:57, pirms 10 gadiem
Dogijam kopumā bija laba sezona vienā no Eiropas top līgām. Iespējams vasarā var kaut kas nospīdēt arī no aizdīķa nākamsās darba vietas sakarā. Bet tagad gan aši uz izlasi!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 09:42, pirms 10 gadiem
Cerēju Daugaviņš uzvarēs Šveicē un kļūs par playoff MVP, kas būtu droša biļete atpakaļ uz NHL.

     [+] [-]

, 2014-04-11 10:11, pirms 10 gadiem
aichels rakstīja: Cerēju Daugaviņš uzvarēs Šveicē un kļūs par playoff MVP, kas būtu droša biļete atpakaļ uz NHL.
arī bez tā visa viņam ir plats solis virzienā atpakaļ uz ZAmeriku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-11 10:33, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Tribuncovu vajag pīsaisteit LV izlasei , mums šūgod ar aizsargim ir ūkstā!
Pīsāt Tu vari tikai savās biksiņās... Tribuncovs varētu būt vien Saviela variants. Gadi, gadi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-11 10:59, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Kas tie par uzbraucieniem? Lai tas pats Saviels uzspēlē tik pat rezultatīvi tajā pašā Kazahstānā!
Kazahstānā arī Brahmanis bija zvaigzne, taču, redzi, kā ir izlasē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 12:19, pirms 10 gadiem
Daugaviņa vietā stingri uzpīpotu. Šveicē viņš ir karalis un dieviņš, nhl - labākajā gadījumā trešās maiņas uzbrucējs. Gadi ar jau skrien kā ziemeļbrieži klāt, par grecki/lemjē/leflēru viņš nekļūs. Un arī par trešo sedinu nē. Šaubos, vai naudas izteiksmē tā starpība būs tik liela, lai triektos uz resnīšu zemi.
Salīdzinājumam Eirolīga basītī un nba. Eirolīgas regulārā sezona un pat spāņu iekšējais čempis ir daudz aizraujošāks nekā tie mellie aiz dīķa, pirms pleiofiem viena daļa vispār atklāto žani laiž. Eirolīgas labāko komandu spēlētāji lielākoties varētu spēlēt nba, bet paši negrib. Daudziem nepatīk bezgalīgie pārlidojumi un ākstīšanās regulārā čempja laikā. Par naudu tomēr nevar nopirkt visu, turklāt dažiem noteikti usa riebjas kā šķira.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-11 12:21, pirms 10 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Daugaviņa vietā stingri uzpīpotu. Šveicē viņš ir karalis un dieviņš, nhl - labākajā gadījumā trešās maiņas uzbrucējs. Gadi ar jau skrien kā ziemeļbrieži klāt, par grecki/lemjē/leflēru viņš nekļūs. Un arī par trešo sedinu nē. Šaubos, vai naudas izteiksmē tā starpība būs tik liela, lai triektos uz resnīšu zemi.
Salīdzinājumam Eirolīga basītī un nba. Eirolīgas regulārā sezona un pat spāņu iekšējais čempis ir daudz aizraujošāks nekā tie mellie aiz dīķa, pirms pleiofiem viena daļa vispār atklāto žani laiž. Eirolīgas labāko komandu spēlētāji lielākoties varētu spēlēt nba, bet paši negrib. Daudziem nepatīk bezgalīgie pārlidojumi un ākstīšanās regulārā čempja laikā. Par naudu tomēr nevar nopirkt visu, turklāt dažiem noteikti usa riebjas kā šķira.
slikts tas karavīrs, kas nesapņo kļūt par ģenerāli.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 13:16, pirms 10 gadiem
Abrag, tur jau tieši tas humors ir aprakts - siera caurumos viņš ir ģenerālis, bet hamburgeru rītuvē - viens no daudzajiem septiņniekiem (par šestjorku gan neviens viņu nesauks, var nokost kāju).
Lai gan doma, protams, pareiza.
Nekāda zvaigznes slava aizdīķī jau šim nespīd (lai gan no sirds novēlu), būsim reālisti. Kasparam ir raksturs un fizuha, no visa pārējā (tehnika, ātrums, domāšana un vienkārši talants) viņam procentuāli diezgan daudz trūkst. Lai gan dažkārt jau notiek brīnumu lietas. Sensenos laikos vāciešiem fūsballes blicē bija tāds Gerds Millers. Nu pilnīgais urods, vazājās pa laukumu vecmāmuļas solī, labi vēl, ka laukumā malā spēles laikā napīpoja un bairīti pa virsu neskaloja. Tak gandrīz katrā spēlē ir divi vai viens momenti, kad jābūt klāt un vienkārši keda jāpieliek. Millers bija, čabatu piegrūda un tāpēc skaitās visu laiku labākais doiču uzbrucējs.