Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins atvaira 42 no 44 metieniem, uzvar arī Punnenovs, Balceram 1+2

Rolands Eliņš

Merzļikins atvaira 42 no 44 metieniem, uzvar arī Punnenovs, Balceram 1+2
Elvis Merzļikins
Foto: AP/Scanpix

Šveices čempionātā uzvaras svinējuši abi Latvijas vārtsargi Ivars Punnenovs un Elvis Merzļikins, bet rezultatīvi Latvijas hokejisti spēlējuši arī vairākās citās Eiropas līgās.

Šveices čempionātā Ivars Punnenovs tika sūtīts „Tigers” vārtos, un viņš palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru ar 3:1 pār „Davos”. Punnenovu pirmajā periodā pārspēja Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambīls, taču turpinājumā „Tigers” vārtus vairs neielaida un nokārtoja savu uzvaru, kas tai ļauj vēl nedaudz tālāk atrauties no pēdējās vietas. Šobrīd „Tigers” ar 40 punktiem 36 spēlēs ieņem 11. jeb priekšpēdējo vietu.

„Lugano” vārtos savukārt bija otrs Latvijas pārstāvis Šveices Nacionālajā līgā, proti, Elvis Merzļikins, un arī viņam izdevās gūt uzvaru – 3:2 viesos pār pēdējās vietas īpašnieci „Biel”. Merzļikins vēl līdz 44. minūtei bija sausā, taču pēdējā mača ceturtdaļā tomēr ielaida divus vārtus. Latviešu vārtsargs šajā mačā tika galā ar 42 no 44 pretinieku metieniem, bet Punnenovs savā mačā novērsa 24 no 25 pretinieku metieniem pa vārtiem.

Šveices otrajā līgā Toms Andersons guvis vārtus „Thurgau” zaudējumā 3:6 pret „Langenthal”. Andersons šajā mačā izdarīja četrus metienus pa vārtiem un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, bet citā šīs līgas spēlē jaunais hokejists Marks Lazarevs bija pieteikumā „Lions” uzvarā 2:1 pār „Red Ice”, tiesa, ar ierakstiem spēles protokolā neizcēlās.

Somijas pēc spēka otrajā līgā „Mestis” savai komandai uzvaru ar rezultātu 5:2 palīdzējis izcīnīt Kristaps Bazevičs. Viņš ar punktiem neizcēlās, taču „Hermes” panākumā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Bazeviča komanda guvusi jau trīs uzvaras pēc kārtas un ieņem astoto vietu 12 komandu konkurencē.

Baltkrievijā „Gomel” sastāvā ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlies Edijs Brahmanis, taču Gomeļas komandu tas neglāba no zaudējuma 3:4 „Molodechno” vienībai. Gomeļa spēlē Baltkrievijas čempionāta uzvarētāju zarā, kur sešu komandu konkurencē ir trešā. Brahmanis 31 spēlē guvis 39 punktus (21+18) un ir līgas gan labākais vārtu guvējs, gan rezultatīvākais spēlētājs.

Ar vārtiem savukārt izcēlies Maksims Širokovs Itālijas čempionātā, taču arī viņam un „Vipiteno” nācās zaudēt – 2:4 pret A Sērijas līderi „Ritten”. Širokova komandai jau trīs zaudējumi pēc kārtas, bet Latvijas aizsargs izcēlies ar pieciem vārtiem un 17 piespēlēm 28 spēlēs. Savukārt MOL līgā tukšā spēle Kalvim Ozolam un Kirilam Tambijevam, kuru pārstāvētā „Csikszereda” ar 0:2 zaudēja „Ferencvaros”.

Francijā „Grenoble” uzvaru ar 21 atvairītu metienu no 22 sekmēja Ervīns Muštukovs, kamēr viņa komanda ar 7:1 sagrāva „Briancon”. Muštukovs šosezon palīdzējis Grenobles komandai ar 92.2% atvairītu metienu, bet vidēji spēlē ielaidis 2.56 vārtus. Tikmēr Norvēģijā „Stavanger” uzvarā 6:0 pār „Manglerud” savācis Latvijas jaunais hokejists Rūdolfs Balcers. Viņš izdarīja piespēli pirmo un ceturto vārtu guvumā, bet pats savu ripu iemeta kā pēdējo. 18 gadus vecais Balcers savā otrajā pilnvērtīgajā sezonā Norvēģijas augstākajā līgā 28 spēlēs savācis 22 punktus (13+9), kā arī ticis pie lietderības koeficienta plus 19.

Krievijas Augstākajā līgā vārtus guvis aizsargs Edgars Siksna, kurš izcēlās pirmā perioda izskaņā, un tie izrādījās uzvaru nesošie vārti „Karaganda” panākumā (2:1) pret „Chelmet”. Siksnam šie bija sezonas piektie vārti 31 spēlē, turklāt viņam arī divas rezultatīvas piespēles. Šajā līgā uzvara arī Jura Upīša komandai „Kazzins-Torpedo”, kas ar 4:2 pārspēja „Orks”, taču Upītis ar punktiem neatzīmējās.

Izmantotie resursi:
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation
tilastopalvelu.fi
Турнирная таблица Открытого чемпионата Беларуси...
Ligue Magnus - Grenoble vs. Briançon GAME LIVE

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-10 02:14, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: M. Širokovs rezultatīvāks itāļu līgā nekā Bērziņš savulaik. Un RD parakstīja līgumu ar progresējošo Bērziņu.

Prieks par abiem NLA vārtu vīriem. Būs cienīgi Masalas back-up Maskavā.

Lazarevam NLB 4 spēlēs 0+1 , puisis sācis spēlēt veču hokejā.

Andersons arī ir mazliet progresējis NLB salīdzinot ar pagājušo sezonu.
Šveice ir pareizais ceļš adaptācijai veču hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-10 03:36, pirms 9 gadiem
Punnenovam 24/25.