Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkals mazākumā iemet Čempionu līgas pusfinālā pret Bukarta komandu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dzierkals mazākumā iemet Čempionu līgas pusfinālā pret Bukarta komandu
Mārtiņš Dzierkals (vidū). Foto: Champions Hockey League

Čempionu līgā hokejā pirmajā pusfināla spēlē Mārtiņš Dzierkals skaitliskajā mazākumā panāca 2:2, palīdzot "Skellefteå" izbraukumā pārspēt (4:2) Roberta Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera".

Dzierkalam uz ledus pavadīto desmit ar pusi minūšu laikā tas arī palika kā vienīgais metiens. Latvijas valstsvienības uzbrucējs šosezon krietni ražīgāk spēlējis tieši Čempionu līgā, kurā 26 gadus vecajam hokejistam deviņās cīņās septiņi (4+3) punkti. Zviedrijas augstākajā līgā (SHL) 24 spēlēs tikai viens vārtu guvums.

Bukarts sev laukumā atvēlēto 18 ar pusi minūšu laikā vārtu rāmī raidīja sešus no pavisam 12 metieniem, rezultatīvi piespēlēja Dominikam Lakatošam, kad čehs astotajā minūtē vairākumā panāca 1:1 un bloķēja trīs metienus. 33 gadus vecajam latvietim Čempionu līgā desmit cīņās septiņi (2+5) punkti.

"Skellefteå" atlikušos vārtus iemeta nākamo trešdaļu pirmajās piecās minūtēs, Lukāšu Klimešu pārspējot Pēram Lindholmam un kanādietim Dilanam Sikuram.

Čehijas klubs veica par sešiem metieniem pa vārtiem vairāk (31-25).

Astotdaļfinālā "Skellefteå" uzveica Čehijas čempioni Tršinecas "Oceláři", bet Vītkovice ar tehniskās uzvaras palīdzību tika pāri Lahti "Pelicans" barjerai. Ceturtdaļfinālā "Skellefteå" pārspēja citu Zviedrijas klubu Kārlstades "Färjestad", bet Ostravas pilsētas komanda apspēlēja Rapersvīlas "Lakers" no Šveices.

Otrā pāra pirmajā spēlē abas komandas pa reizei izlaida pārsvaru, Šveices čempionei Ženēvas "Servette" savā laukumā spēkojoties 2:2 pret Raumas "Lukko".

Ženēviešu labā precīzi meta Marko Miranda un Džankarlo Šantons, bet Somijas kluba labā vārtus guva Jūliuss Matila un kanādietis Gabriels Fonteins.

Čempionu līga hokejā, pusfināls

Pāris1. spēle2. spēle
[9.] Vítkovice Ridera (Čehija) – [5.] Skellefteå (Zviedrija)2:416.01.
[7.] Genève-Servette (Šveice) – [3.] Rauman Lukko (Somija)2:216.01.

Izmantotie avoti:
https://www.championshockeyleague.c...

     [+] [-]

, 2024-01-09 22:43, pirms 4 mēnešiem
Interesanti viena komanda, bet pavisam atšķirīgs sniegums Dzierkalam salīdzinot Čempionu līgu ar SHL.

     [+] [-]

, 2024-01-09 22:45, pirms 4 mēnešiem
domaju nakossezon indrasis un dzierkals bus mainitas lomas

     [+] [-]

, 2024-01-09 23:07, pirms 4 mēnešiem
Easton77 rakstīja: Interesanti viena komanda, bet pavisam atšķirīgs sniegums Dzierkalam salīdzinot Čempionu līgu ar SHL.
Tak vārtsargi SHL ir daudz labāki!
Šis čehu vārtsargs pat savā līgā nav starp vadošajiem vārtsargiem un pirms pāris gadiem bijis tikai otrās līgas vārtsargs!

Vienam vārtsargam Čehijas līgā bilance ir pat 19-6, bet šim vārtsargam ir 7-12 bilance!(uzvaru, zaudējumu)!

     [+] [-]

, 2024-01-10 00:01, pirms 4 mēnešiem
Kurā pozīcijā šovakar spēlēja - kā uzbrucējs vai aizsargs?

     [+] [-]

, 2024-01-10 09:47, pirms 4 mēnešiem
SHL ir cits līmenis, tur nespēlē Čehijas klubi un arī viņam ļauj vairāk izspēlēties. Nākošajā sezonā Dzieris gan jau atpakaļ uz Čehiju, lai arī kā man negribētos.