Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bičevskim vārtu guvums uzvarā pār Čehijas regulārā čempionāta uzvarētāju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bičevskim vārtu guvums uzvarā pār Čehijas regulārā čempionāta uzvarētāju
Māris Bičevskis svin vārtu guvumu. Foto: Jan Paliček/bkboleslav.cz

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā šovakar tika aizvadīta regulārās sezonas pēdējā 52. kārta, tās centrālajā mačā uzbrucējam Mārim Bičevskim gūstot "Mlada Boleslav" (#3, 97 punkti) otros vārtus un palīdzot komandai izbraukumā ar 3:2 apspēlēt regulārā čempionāta uzvarētāju Prāgas "Sparta" (#1, 108 punkti).

Bičevskis spēlētajās 20:15 minūtēs arī nopelnīja +/- koeficientu +1 un uzvarēja piecos no 11 (45%) iemetieniem. 29 gadus vecais hokejists regulārajā sezonā kopumā tika pie 17 (6+11) rezultativitātes punktiem.

Citā spēlē aizsargs Ralfs Freibergs ar rezultatīvu piespēli palīdzēja valsts čempionei un kausa ieguvējai Tršinecas "Oceláři" (#2, 106 punkti) viesos ar 4:0 sagraut pastarīti Českes Budejovices "Motor" (#14, 33 punkti). Bičevska vienaudzim 18:12 minūtēs arī lietderības koeficients +1 un divi metieni pa vārtiem. Freibergs šosezon Čehijā iekrājis 14 (2+12) punktus. Jāmin, ka gan "Mlada Boleslav", gan "Oceláři" kā pirmā četrinieka komandas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfināla stadijā.

Citā spēlē sešu uzvaru sēriju nespēja turpināt aizsargu Uvja Jāņa Balinska un Oskara Cibuļska Litvīnovas "Verva" (#11, 72 punkti), izbraukumā ar 0:3 kapitulējot Zlīnas "PSG Berani" (#13, 43 punkti) priekšā. Balinskis laukumā bija vien nedaudz vairāk nekā sešas minūtes, savukārt Cibuļskis 16 ar pusi minūšu laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem un tika pie +/- rādītāja -1.

Regulāro sezonu ar zaudējumu noslēdza arī aizsarga Gunta Galviņa (rokas savainojuma dēļ izlaida spēli) Ostravas "Vitkovice Ridera" (#8, 74 punkti), mājās ar 1:4 atzīstot Liberecas "Bílí Tygři" (#4, 93 punkti) pārākumu. Astotdaļfinālā "Vitkovice Ridera" sērijā līdz trim uzvarām spēkosies pret Brno "Kometa", bet Litvīnovas "Verva" cīnīsies pret Hradeckrāloves "Mountfield".

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) latviešu pārstāvēto klubu divkaujā uzbrucēja Denisa Smirnova (uz ledus pavadītās 6:21 minūtes laikā bija pārāks četros no sešiem iemetieniem) Ženēvas "Servette" ar 5:1 sagrāva cita uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne". Ķēniņš 17 minūtēs un 11 sekundēs zdarīja un bloķēja pa vienam metienam, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu -1. Šveices čempionāta kopvērtējumā "Servette" ar 70 punktiem apsteidza Lozannu (68 punkti), pakāpjoties uz ceturto vietu.

Vācijas hokeja līgā (DEL) tikai ceturto uzvaru šosezon aizvadītajās 22 spēlēs izcīnīja turnīra pastarīte Krēfeldes "Pinguine", ar 3:1 pieveicot "Düsseldorfer EG". Krēfeldiešu uzbrucējs Filips Buncis 11:08 minūšu laikā uzvarēja un zaudēja pa vienam iemetienam, kā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem, savukārt aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Mārtiņš Karsums attiecīgi 18:39 un 11:56 minūšu laikā ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās. 15 punktus ieguvusī "Pinguine" no "play-off" zonas atpaliek par 16 punktiem.

Austrijas atklātajā hokeja čempionātā trešajā spēlē pēc kārtas uzvaru ar identisku rezultātu 5:3 svinēja Lincas "Steinbach Black Wings", kas izbraukumā sagādāja piekto neveiksmi pēc kārtas Grācas "Moser Medical 99ers" vienībai. Lincas uzbrucējiem Gintam Meijam un Zintim-Naurim Zuševicam pa lietderības koeficientam -1 (Zuševicam arī viens divu minūšu sods), bet aizsargam Oskaram Bārtulim divi metieni pa vārtiem.

Paralēlajā mačā uzbrucēja Ņikitas Jevpalova rezultatīvā piespēle neglāba Dornbirnas "Bulldogs" no zaudējuma ar 5:6 pēcspēles metienu sērijā pret cita uzbrucēja Renāra Krastenberga (nebija pieteikumā) Fillahas "Grand Immobilien VSV". Šosezon 37 (15+22) punktus dabūjušajam Jevpalovam arī lietderības koeficients -3. Tikmēr citam Dornbirnas hokejistam Vitālijam Pavlovam +/- rādītājs -2.

Austrijas līgas "zaudētāju grupas" kopvērtējumā Jevpalova un Pavlova "Bulldogs" ar 22 punktiem ir septītā, savukārt Krastenberga Fillahas, kā arī Zuševica, Meijas un Bārtuļa Lincas komandas ar 20 punktiem dala astoto un devīto pozīcijas.

Slovākijas Ekstralīgā ārpus Bratislavas "Slovan" pieteikuma tika atstāts vārtsargs Kristers Gudļevskis, komandai ar 4:1 izbraukumā sakaujot pastarīti "Liptovský Mikuláš". "Slovan" amerikāņu vārtsargs Tailers Pārkss šovakar tika galā ar 18 pretinieku metieniem. Bratislavas vienības Slovākijas atklātajā čempionātā ar 88 punktiem 46 cīņās saglabā ceturto vietu.

Cerības iekļūt Dānijas "Metal Ligaen" čempionāta izslēgšanas spēlēs šodien pazaudēja pēdējā vietā esošā Odenses "Bulldogs", kas gan ar 5:4 pagarinājumā salauza Redovres "Mighty Bulls" pretestību, tomēr ar diviem punktiem Odensei nebija gana. Ar rezultatīvu piespēli "Bulldogs" panākumu sekmēja uzbrucējs Georgs Golovkovs, kura rēķinā šosezon Dānijas līgā aizvadītajās 16 spēlēs ir 21 (6+15) punkts.

Viena panākuma attālumā no Ungārijas "Erste" līgas pusfināla sasniegšanas nokļuvusi aizsarga Kalvja Ozola Budapeštas "Vasas", kas, pateicoties 27 gadus vecā latvieša vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei, ar 5:2 apspēlēja Brašovas "Corona Wolves" no Rumānijas, kas uzvarēja regulārajā čempionātā. Sērijā rezultāts kļuvis 3-1 ar astoto numuru izliktās "Vasas" labā. Šovakar kopumā septiņus metienus pa vārtiem veikušais Ozols šosezon ticis pie 12 (5+7) rezultativitātes punktiem.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.penny-del.org/event/kre...
https://www.ice.hockey/en/
https://metalligaen.dk/livescore/
https://www.ersteliga.hu/game/id/60...

     [+] [-]

, 2021-03-08 08:16, pirms 3 gadiem
Karluha haltūrists!

- Austrijas IceHL beidzās regulārā sezona. Dornbirnas "Bulldogs" un Fillahas "Grand Immobilien VSV" iekļuva play-offos, Bārtulim un Meijam sezona beigusies.
- SL (Swiss League) vakar spēlēja Puide (EHC Winterthur, 0+1) https://www.sihf.ch/de/game-center/... un Arnicāns (GCK Lions)
- vakar Alpu līgā spēlēja EC Bregenzerwald (R.Lipsbergam -1) https://www.alps.hockey/en/statisti... .