Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

K.Jasam uzvaras bullītis regulārās sezonas noslēgumā

K.Jasam uzvaras bullītis regulārās sezonas noslēgumā
Koba Jass
Foto: www.hokej.cz

Šodien noslēdzošās regulārās sezonas spēles aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi Čehijā un Vācijā, bet izslēgšanas spēles startēja trim latviešu spēlētāju komandām Dānijā.

Čehija

Čehijas Ekstralīgā šodien notika regulārās sezonas noslēguma mači. Cīņu par uzvaru čempionātā turpinās tikai viens no trim Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem.

Izslēgšanas spēlēs cīņu par Čehijas čempiona titulu turpinās uzbrucējs Koba Jass un Liberecas "Bili Tygri", kas šodien pēcspēles metienos ar 4:3 uzveica "Zlin". Latvijas uzbrucējs (33 spēlēs 5+1) laukumā pavadīja vairāk nekā 15 minūtes (15:19), izdarīja četrus metienus pa vārtiem un uzvarēja divos no četriem iemetieniem. Latvijas izlases hokejista rēķinā arī uzvaru nesošais pēcspēles metiens. Liberecai sezona turpināsies ar dueli Vitkovices "Steel" par vietu Ekstralīgas ceturtdaļfinālā. Sērija ilgs līdz trim uzvarām.

Par vietas saglabāšanu Čehijas Ekstralīgā cīnīsies Māra Jasa un Laura Bajarūna pārstāvētās komandas, kas šodien spēlēja savā starpā. Aizsarga M.Jasa Homutovas "Pirati" pārspēja uzbrucēja Bajarūna Kladno "Rytiri" ar 4:1.

M.Jass (9 spēlēs 2+2) nepilnās 20 minūtēs (19:22) izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, vienu metienu pa vārtiem, divām soda minūtēm un pozitīvu koeficientu +1. Tikmēr Bajarūnam (34 spēlēs 1+5) 13 minūšu un 23 sekunžu laikā izdevās uzvarēt trijos (no deviņiem) iemetienos un tikt pie koeficienta -1.

Četras vājākās Ekstralīgas komandas (to vidū M.Jasa un Bajarūna klubi) izspēlēs grupu turnīru, pēc kura vājākā komanda sērijā līdz četrām uzvarām sacentīsies ar pirmās līgas spēcīgāko vienību. Sērijas uzvarētājs iegūs vietu Ekstralīgā, bet zaudētājs nākamo sezonu pavadīs pirmajā līgā.

Vācija

DEL regulārās sezonas pēdējo maču šovakar aizvadīja uzbrucējs Herberts Vasiļjevs un Krēfeldes "Pinguine", kas ar 2:4 piekāpās Nirnbergas "Ice Tigers". Vasiļjeva (11 spēlēs 3+4) rēķinā pieci metieni pa vārtiem.

"Pinguine" regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar vienu no diviem kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem. Kvalifikācijas turnīrā 7.-10.vietā esošās komandas sērijās līdz divām uzvarām izspēlēs ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu.

Dānija

"Metalligaen" šodien startēja izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināli. Ervīns Muštukovs un Esbjergas "Energy" pagarinājumā ar 0:1 piekāpās regulārās sezonas uzvarētājam "Sonderjyske". Muštukovs Esbjergas vārtos tika galā ar 38 pretinieku metieniem.

Aizsargs Agris Saviels izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētais Rodovres "Mighty Bulls" ar 1:3 piekāpās Ālborgas "Pirates". Latvijas hokejists spēlēja otrajā aizsargu pārī un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Zaudējumu piedzīvoja arī aizsargs Ņikita Kolesņikovs un Odenses "Bulldogs", kas ar 1:5 atzina Fredrikshavnas "White Hawks" pārākumu. Kolesņikovs spēlēja ceturtajā maiņā, metienus pa vārtiem neizdarīja un saglabāja neitrālu koeficientu.

Krievija

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) astotdaļfināla ceturtajā spēlē Penzas "Dizel" ar 2:0 Ustjkamenogorskā uzveica vietējo "Kazzinc-Torpedo". "Dizel" uzbrucējs Artūrs Ozoliņš izlaida otro maču pēc kārtas – iemesls tam ir hokejista netikšana uz izbraukumu Kazahstānā (nenokārtotu formalitāšu dēļ). Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 2:2.

Kazahstāna

Kazahstānas čempionāta izslēgšanas spēlēs noskaidroti vēl divi pusfinālisti. Labāko četriniekā Pavlodaras "Ertis" hokejistiem šodien pievienojās Atirau "Beibarys" un Kokšetau "Arlan".

"Arlan" sērijas piektajā spēlē ar 8:2 sakāva Rudnijas "Gornyak". Kokšetau uzbrucējs Andrejs Smirnovs spēlei netika pieteikts, taču mačā piedalījās aizsargs Renārs Demiters, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. "Arlan" uzvarēja sērijā ar 4:1.

Ar 4:1 sēriju noslēdza arī Atirau "Beibarys", kas ar 4:1 uzvarēja Karagandas "Berkut". Starp "Beibarys" vārtu guvējiem nebija atrodami Armanda Bērziņa, Alda Āboliņa, Edgara Branča un Vladimira Mamonova vārdi, savukārt "Berkut" rindās bez punktiem palika aizsargs Artūrs Salija.

Atlikušajā ceturtdaļfināla pārī zaudējumu piedzīvoja Temirtau "Arystan", kas ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Astanas "Nomad". "Arystan" rindās ar piespēli izcēlās aizsargs Atvars Tribuncovs, spēlē piedalījās arī aizsargs Kristaps Nīmanis, bet ārpus pieteikuma palika vārtsargs Mārtiņš Raitums. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 3:2 "Arystan" labā.

Ukraina

Ukrainas hokeja līgas fināla sērijā pirmo uzvaru izcīnīja piecu Latvijas spēlētāju pārstāvētais "Bily Bars", kas ar 3:1 pārspēja Kijevas "Kompanion-Naftogaz". Mačam bija pieteikti visi pieci Latvijas hokejisti – Jānis Straupe, Edgars Apelis, Vladislavs Balakuns, Ēriks Golubevs un Vitālijs Hvorostiņins, tomēr viņi palika bez rezultativitātes punktiem. Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 2:1 "Kompanion-Naftogaz" labā.

Apvienotā Karaliste

"Elite League" mačā aizsargs Mārtiņš Gipters un Kārdifas "Devils" ar 4:5 piekāpās Belfāstas "Giants". Gipters (14 spēlēs 1+2) palika bez punktiem.

Izmantotie resursi:
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Официальный сайт ХК "БЕЛЫЙ БАРС"
Hokej.cz - Kompletní výsledkový a zpravodajský...
Metal Ligaen
Offizielle Webseite der Deutschen Eishockey...
ELITE Ice Hockey League ◊ Official Website Home...
Сайт города Пенза и Пензенской области - Тема...

Slēpts komentārs: King of Pavians

  +2 [+] [-]

, 2014-03-07 23:58, pirms 11 gadiem
Merzlikins ar 9:2 uzvareja ZUG un ieved savus Lugano juniorus finala
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-08 00:52, pirms 11 gadiem
Lil_HusTla rakstīja: Merzlikins ar 9:2 uzvareja ZUG un ieved savus Lugano juniorus finala
Nopietni pretendē uz NHL draftu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 10:46, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Koba - nākamais Dārziņš?
labi, ka ne nākamais Sermulītis...