Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam un Ķēniņam pa piespēlei Šveicē, Mickevičam 1+1 VHL

Daugaviņam un Ķēniņam pa piespēlei Šveicē, Mickevičam 1+1 VHL
Kaspars Daugaviņš
Foto: gshc.ch

Eiropas hokeja laukumos šovakar spēles aizvadīja virkne Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu. Ar kārtējiem rezultativitātes punktiem Šveices NLA turnīrā izcēlās Latvijas valstsvienības uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Ronalds Ķēniņš, pie tam Ķēniņam ir izdevies būt rezultatīvam jau trešo maču pēc kārtas kopš atgriešanās komandas ierindā.

Šveice

Šveices NLA turnīrā šodien spēles aizvadīja visi 12 klubi, līdz ar to pie spēlēšanas tika arī visas Latvijas hokejistu pārstāvētas komandas.

Līdervienība Cīrihes "Lions" ar Ronaldu Ķēniņu ierindā ar 4:3 pārspēja "Lugano" hokejistus. "Lugano" vārtos stājās Daniels Mancato, kurš atvairīja 33 no 37 pretinieku metieniem, tikmēr Elvis Merzļikins palika rezervē. Ķēniņa kontā (28 spēlēs 5+14) rezultatīva piespēle uzvaras vārtu guvumā, viens metiens pa vārtiem un pozitīvs koeficients +1. Ķēniņš pie punktiem ir ticis visās trīs spēlēs kopš atgriešanās ierindā.

Ar piespēli izcēlās arī Kaspars Daugaviņš, tomēr viņa pārstāvētais Ženēvas "Servette" ar 3:6 piekāpās "Fribourg" vienībai. Daugaviņa (32 spēlēs 9+18) rēķinā arī negatīvs koeficients -1.

Savukārt Rapersvilas "Lakers" ar Davidu Ebišeru vārtos ar 3:2 uzveica Bīles vienību. Ebišers šovakar bija uzdevumu augstumos, tiekot galā ar 41 no 43 pretinieku metieniem. "Lakers" rezervē tikmēr palika 19 gadus jaunais vārtsargs Ivars Punnenovs.

Arī NLB (pēc spēka – otrā līga) mačus aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētas komandas. Toms Andersons un "Thurgau" ar 3:4 piekāpās "Visp". Latvijas uzbrucējs (31 spēlē 3+10) palika bez punktiem.

Ar kārtējiem punktiem izcēlās Martiņī "Red Ice" aizsargs Maksims Širokovs un uzbrucējs Aleksejs Širokovs. A.Širokova (34 spēlēs 14+14) rēķinā vārtu guvums, bet viņa brālis Maksims (34 spēlēs 4+8) pievienoja rezultatīvu piespēli, tomēr viņu abu pārstāvētā komanda ar 3:4 atzina "CHX-DE-FDS" pārākumu.

Krievija

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) mačā Latvijas uzbrucēju Artūra Mickeviča un Kaspara Saulieša pārstāvētais klubs "Toros" ar 6:0 sakāva "Kazcink-Torpedo". Saulietis (31 spēlē 9+8) aizvadīja pirmo maču pēc savainojuma izraisītas piespiedu atpūtas un nedaudz vairāk kā 12 minūtēs izcēlās ar divām soda minūtēm. Tikmēr Mickevičs (32 spēlēs 6+4) nepilnās 13 minūtēs guva vārtus, atdeva rezultatīvu piespēli un tika pie pozitīva koeficienta +3.

Citā mačā Aleksandrs Jerofejevs un Almetjevskas "Neftyanik" ar 2:1 pārspēja Sarovas hokejistus. Nedaudz vairāk kā 12 minūšu laikā Latvijas aizsargs (29 spēlēs 0+4) izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem un divām soda minūtēm.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja Artūrs Ozoliņš un Penzas "Dizel", kas 2:4 piekāpās Volžskas "Ariada". Latvijas uzbrucējam (17 spēlēs 4+4) nepilnās 20 minūtēs 17 uzvarēti iemetieni (no 25), trīs metieni pa vārtiem un negatīvs koeficients -1.

Dānija

Dānijas hokeja čempionātā pie panākuma tika Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs un Esbjergas "Energy", kas ar 4:0 pārspēja turnīra pastarīti "Rungsted". Muštukovs tika galā ar visiem 22 pretinieku metieniem.

Citā mačā Ņikita Kolesņikovs un Odenses "Bulldogs" ar 1:2 piekāpās turnīra vicelīderiem "Blue Fox". Latvijas aizsargs (19 spēlēs 2+2) izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un divām soda minūtēm.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgas spēlē Juris Štāls un "Poprad" ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Košices vienībai. Štāls (32 spēlēs 11+17) spēlēja pirmajā maiņā un palika ar neitrālu koeficientu.

Austrija

EBEL mačā zaudējumu pēcspēles metienos piedzīvoja Grācas "99ers", kas ar 1:2 atzina Dienvidtiroles kluba pārākumu. Grācas uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics (37 spēlēs 5+2) spēlēja trešajā maiņā un tika pie negatīva koeficienta -1.

Vācija

DEL2 (pēc spēka – otrā līga) spēlē Jānis Andersons un Hailbronas "Falken" ar 3:5 piekāpās Bītighaimas "Steelers". Latvijas aizsargs (28 spēlēs 1+5) palika bez punktiem.

Itālija

Itālijas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Mārtiņš Jakovļevs un "Fassa", kas ar 1:4 atzina "Milano Rossoblu" pārākumu. Latvijas aizsarga (23 spēlēs 1+8) rēķinā pieci metieni pa vārtiem.

Baltkrievija

Baltkrievijas Ekstralīgas mačā vakar Edijs Brahmanis un "Gomel" ar 0:1 atzina Minskas "Junostj" pārākumu. Brahmanis (38 spēlēs 24+19) izdarīja septiņus metienus pa vārtiem, tomēr Minskas vārtsargu Vitāliju Beļinski pārspēt neizdevās.

Izmantotie resursi:
pointstreak.com
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Metalligaen | Officielt site for Danmarks...
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
National League

  -1 [+] [-]

, 2014-01-07 23:55, pirms 11 gadiem
Nu ko, abi vārtsargi sākuši biežāk tupēt rezervē.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-08 00:06, pirms 11 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu ko, abi vārtsargi sākuši biežāk tupēt rezervē.
Nu ko var dzīt šito negatīvismu.

Lugano treneri izskatās ka šobrīd spēles laiku dala 50/50 (pagājušajā spēlē stāvēja Elvis un bija uzvara). Gandrīz noteikti ka pēc šāda zaudējuma 3 periodā Manzato nākamajā spēlē būs rezervē un atkal būs iespēja mūsu "prospektam".

Lakers treneri akli liek likmi uz Aebischer. Tikai ļoti retos gadījumos Ivars sāk spēli un nākamā tā noteikti nebūs. Pēc katastrofas iepriekšējā spēlē arī šodien uzlika Aebiscer un tas nostāvēja labi, tā kā turpināsies iepriekšējā tendence.

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:15, pirms 11 gadiem
Cīrihe pēc 2.perioda vēl bija 0:3 iedzinējos.
Bet trešajā periodā sameta 4 bezatbildes vārtus un Ķēniņam piespēle ceturtajos - uzvaras vārtos!

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:41, pirms 11 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu ko, abi vārtsargi sākuši biežāk tupēt rezervē.
Bet Masaļskis turpina.
Slēpts komentārs: AB

  +4 [+] [-]

, 2014-01-08 10:21, pirms 11 gadiem
AB rakstīja: TAS KAS SASTADIJA MUSU LISTI UZ SOCHI IR PRATU IZKUKOJIS.
ES TE PASKATIJOS TAM VISAM KLAT VEL STATISTIKU - VNK VAJPRATS - KA VAR PANEMT 30 GADIGO MUSTUKOVU, KAS IR VIDEJI SLIKTS VARTSARGS DANIJA, BET NEPANEMT ELVI, KAS IR TOP4 VARTSARGS NLA????????????
VINU PEC JANIEM DRAFTES MINIMUMS 3-4 KARTA!!!!
KAA TAS IR IESPEEJAMS???????????????
Es pieņemu, ka tas kurš taisīja sarakstu domāja, ka Elvim prātīgāk būtu trenēties ar Lugano un cīnīties par 1. vārtsarga vietu nevis 4 spēlēs nosēdēt tribīnēs Sočos. Protams var teikt, ka noderētu apostīt olimpisko spēļu gaisu, bet nu būsim godīgi, nākotnes vārdā, mums svarīgāk, lai Elvis nostiprinās klubā.